|
Příspěvky uživatele - 179.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rubín, 18.2.2014 Rubín už je v tuto chvíli v mém sklepě "bláto",dokonce se kyselinky, aroma vytratilo, slupka sesychá.Já totíž tvrdím,že kyselinky tvrdí "muziku",podtrhuje aroma,a to je v tomto případě nyní tragédie.Což se rozhodně nedá říci v tuto chvíli o Smiřickém... celý příspěvek > |  | Vykouření skleníku, 17.2.2014 Dělat ze skleníku před výsadbou sterilní inkubátor a honit spory v záhybech, považuji za nesmysl...
Ano tak to máte pravdu, taky považuji sířit skleník 50-200 kusy sirnými knoty, a vytvářet sterilní inkubátor za holý nesmysl.Proto pokládám... celý příspěvek > |  |
|  | Roubovat už teď v únoru?, 17.2.2014 Nemusíte mít obavu, jednoduchá/anglická kopulace, způsob očkování forkertem mízu v tuto chvíli nepotřebuje.Bez obav se do toho v těchto dnech, nebo v příštích slunečných pusťte.
Roubování peckovin způsobem za kůru nyní vynechte, na to je příhodný... celý příspěvek > |  | Halčivec révový nebo vlnovník révový, 17.2.2014 Samozřejmě Sulka, protože účinkuje jako akaricid i fungicid.Kuprikol je pouze fungicid, který proti vlnovníkovi/hálčivci neučinkuje. |  | Kvitnutie marhul 2014, 17.2.2014 Rozhodit průmyslově vyráběné hnojivo můžete kdykoli v roce, pokud to cílová rostlina potřebuje.Není omezeno roční dobou.Výhodnější je rozdělit roční dávku do několika menších dílů,a hnojit dvakrát-třikrát ročně,aniž by byla překročena celková... celý příspěvek > |  | Řízkování, 17.2.2014 Hlavním důvodem/výhodou sadby semenáčků do přenosné nádoby vidím v možnosti přezimování ve sklepě, kdy nové očkovance lépe přežijí případné velké mrazy.Pro udržení vhodné vlhkosti v nádobě, a zabezpečení malého teplotního, vláhového výkyvu zapustím... celý příspěvek > |  | Maliny - není letos příliš brzo na jarní přesazování?, 17.2.2014 Taky mám v plánu, až půda rozmrzne vykopat nějaké odkopky, a podarovat příbuzné.Nyní je u nás půda po ránu ještě zamrzlá, takže počkám.Bude na to ještě spousta času do doby, než pustí zelené výhonky, pak už by bylo pozdě.Nejlépe je to v době před... celý příspěvek > |  | Vykouření skleníku, 17.2.2014 Dřevěné sudy pro výrobu, skladování vína mají velmi malý otvor, který umožňuje jejich čištění.Myslím si tedy, že doporučená dávka pro desinfikaci prostoru sudu aby splnila svůj účel musí být předimenzovaná,jde o spolehlivé zničení... celý příspěvek > |  | Roubovat už teď v únoru?, 17.2.2014 Jednoduchou, nebo anglickou kopulací, nebo očkováním metodou forkertem, chip budding už nyní, nebo o trochu později.Za kůru v žádném případě, protože nyní neproudí míza.Za kůru nejlépe okolo 10.května, v květu, nebo po odkvětu,v době dostatečného... celý příspěvek > |  | Vykouření skleníku, 17.2.2014  1-2 plátky/1hl sud.Sirné plátky se totiž používají na vysíření vinných sudů, nebo vína v demižonu, aby se nekazilo.Já s nimi vysířuji na podzim sklep před uložením jablek, nebo na jaře skleník před výsadbou.Pro skleník velikosti cca 2 x 5m použiju... celý příspěvek > |  |
|  | Valjevka, 17.2.2014 Jěště ji dám šanci... komu? Valjevce přeci"девојка шљива плава,šliva modrá.Však pochází ze zajimavého rodiče-Stanley,z neméně zajimavého, jako je... celý příspěvek > |  | Řízkování, 16.2.2014 Já mám letos v plánu zasadit několik pecek ZR, a broskvoňových pecek do čtyřech přepravek na ovoce s vyvýšenými okraji, a vyložené starým linem-zapuštěné přes léto v zemi.Na zimu půjdou do sklepa.Plánuju semenáčky nepřesazovat až do doby, kdy z nich... celý příspěvek > |  | Kvitnutie marhul 2014, 15.2.2014 Ve 420 mnm pupeny meruněk vyhrnujů červené kasanky a fěrtochy, tak čekám co sa bude dít dál.U nás je to zatím pomalé,na opléčko si istotně ještě počkám.Raději jsem obalil kmínky bílou folii.
|  | Roubování meruněk, 15.2.2014 Skoro denně člověk prochází okolo ov.stromků, a nenapadne ho blíže zkoumat, a přemýšlet nad rozdílnými druhy pupenů v korunce meruňky, a jak se na jaře budou rozdílně vyvíjet.Znalosti nějaké jsou, a tak člověk hledá něco navíc, proto jsem hledal... celý příspěvek > |  | Štíhle vřeteno hrušně, 14.2.2014  Pěstuju hrušně jako vřetena, nebo volné zákrsky na slaběvzrůstných kdouloních.Podnož je třeba volit podle intenzity růstů dané odrůdy.Slaběvzrůstné odrůdy npř. Karina, Konference lze tvarovat jako vřetena i na semenáči, protože na kdouloních by velmi... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|