|
Příspěvky uživatele - 179.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Řez třešně po výsadbě, 27.2.2014  Třešeň je asi na podnoži ptačka, proto předpokládám větší strom, a jako takový bych založil spodní patro výše.Spodní větev mi připadá velmi nízko.
1)Vybral bych vhodný pupen,nebo více pupenů(adventní tam budou taky),a seříznutím udělal opět... celý příspěvek > |  | Vadí tůje hrušni, 27.2.2014 Jalovce x hrušně
Všechny ty kultiváry jalovců přispívají rozvoji houbovité rzi hrušňové,která škodí na listech,plodech,ale žáden z nich ani v nejmenším neovlivňuje špatný růst hrušně,jako stromku,na což majitel v dotazu upozorňuje.
|  |
|  | Vadí tůje hrušni, 27.2.2014 Za neuspokojivým růstem hrušně tůje nemohou, pokud se Vám líbí, pěstujte tůje nadále.Smím se zeptat na odrůdu hrušně, a její podnož? |  | Vychovny rez, 27.2.2014 Většinou se s p.Vysloužilem v názoru rozcházíme, ale v tomto případě nezbývá, než souhlasit.Broskvoň plodí pouze na loňském dřevě.Kdybychom nechali strom růst bez sesazování koruny stále nahoru, v pozdějších létech by plodila pouze v horních... celý příspěvek > |  | Chraňte včely, 27.2.2014 Bohužel, včelařů v dnešní době ubývá, nevím kam až se to nechá zajít, a nakolik si rostliny v květu vystačí s jinými opylovači, nebo větrem.Včelaři by měli dostávat větší podporu od státu.
Zajímá mě jiná věc, a to způsob, jakým včely cílevědomě... celý příspěvek > |  | Vychovny rez, 27.2.2014  Základem tvarování stromku broskvoně je založit kotlovitou korunku bez terminálu.V ní vybrat nejlépe postavené tři až čtyři kosterní větve, a ty následně seříznout na postranní obrost nižšího řádu.
|  | Chraňte včely, 26.2.2014 Včelstvu se musí pamatovat odebrat med včas, a v dostatečné míře, protože pokud mají včely plné plástve, vede to ke zvýšené rojivé činnosti.Včelstvo musí pracovat, pak je klidnější.
Pokud je někdo alergický na včelí píchnutí, tak tam je to... celý příspěvek > |  | Chraňte včely, 26.2.2014 Tak to jste mi p.Wimpi připomněl.To já vlastě pravou domácí slivovici míchám s medem,čajem také.Připravuji si ji v plechovém hrnečku na plynu.Svařím slivovici, smíchám s medem, a horké vypiji.Ale to v případech, když si chci prohřát ztuhlé tělo, nebo... celý příspěvek > |  | Chraňte včely, 26.2.2014 Máte to nějak popletené, motá se Vám to... Já také nemíchám před použitím slivovici s medem, ale vychutnávám je odděleně.
Nevím co je matoucího na tom, když jsem v posledním odstavci projevil přání včelstvo vlastnit.K tomuto přání není třeba... celý příspěvek > |  | Chraňte včely, 26.2.2014 Že mě se ta slivovice objeví i ve vzdáleně příbuzném tématu... musím si na to více dávat pozor!!!Někde jsem četl, že solení potravin je rozhodně méně přitěžující našemu organismu, než je přidávání cukru -tedy cukr škodí více.Já jsem začal používat k... celý příspěvek > |  |
|  | Chraňte včely, 26.2.2014 Prihovoril bi som sa za báječný,a v tomto případě neotřelý nápad -chraňte včely, a to v době, kdy slyším, a čtu návody, rady-"jak se zbavit včel na zahrádce!!!
motto:
„Pokud by zmizely na zemi včely, zbývají lidem jen čtyři roky života",... celý příspěvek > |  | Neujali sa všetky vrúble, 21.2.2014 Dobře, nyní registruji dva hlasy pro ponechání "čapiku tak jak je-nic neřezat.Další hlas jednou říká seřezat, a odstranit "čapik, následně názor mění.Pro šikmé seříznutí "čapiku se jednoznačně kloní jedenapůl hlasu... no, tak to je masa na tři... celý příspěvek > |  | Neujali sa všetky vrúble, 21.2.2014 Taky mě to mezitím napadlo, že se tak říká o věcech, které byly nahrazeny vyššími levely.Nechápu to.
|  | Výchovný řez, 21.2.2014  Já mám raději výše založenou korunku, aby bylo možno pod stromkem manipulovat, proto jsem to ostříhal podle sebe.Je na Vás, jak vysoko si založíte budoucí korunku, odhaduju,že je založená velmi nízko.Nízko založené výhony jsem odstranil, budoucí... celý příspěvek > |  | Neujali sa všetky vrúble, 21.2.2014 Princip účelnosti vidím v aktívním přístupu napomáhání rostlině, která si možná poradí sama, možná né, ale bude ji to trvat nepoměrně déle, pokud vůbec.Snažím se odstranit, nebo zneutralizovat každé potenciální ložisko možné infekce na... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|