|
Příspěvky uživatele - 179.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zahájení roubování, 27.3.2014 Roubování za kůru?
Jádroviny za kůru nyní ano,peckoviny(švestky,slivoně),v době proudění mízy nejlépe v květnu.
|  | Kvitnutie marhul 2014, 27.3.2014 Už druhé ráno byl v sudě s vodou tenký 3mm led.První večer jsem netkanou textílií obalil taky, tím jsem pár kvítek očesal.Už jsem to opustil, neobaluju... a kvítka?...jsou na stromku živá, bílá.Evidentně menší, krátký mrazík vydrží.Taky to může být... celý příspěvek > |  |
|  | Série Top, 27.3.2014 Nějaké očka Topking jsem loni naočkoval, tak jsem zvědavý.Měla vzejít z italien plum, asi Vlaška.Ač je to starší odrůda, tak se na trhu vyskytuje méně, nebo vůbec, podobně jako Top 2000.Frekventovanější jsou už novější sorty Toptaste, Topfirst z... celý příspěvek > |  | Správná výsadba pecek trnek a mirabelek, 27.3.2014 Nedalo mi to, včera jsem obracel.Broskvoňová jádra jsem dal centimetr pod povrch naležato.Všechna byla nenarašená, proto jsem to risknul.S jádry ZR jsem už nehýbal, protože polovina z nich má klíček.Jsou v jiné přepravce.
Zatímco ve skleníku... celý příspěvek > |  | Správná výsadba pecek trnek a mirabelek, 26.3.2014 Děkuji za rady.Tak to jsem neudělal moc dobře, pochopte tuto činnost dělám prvně.Nechť je můj omyl poučením pro ostatní.
Třetina až polovina jáder ZR,když jsem je vyrýpnul ze stratifikačního lože byla "vylíhnutá" z pecky, a měla dvoucentimetrový... celý příspěvek > |  | Správná výsadba pecek trnek a mirabelek, 26.3.2014 Sadba pecek-takže jak?..špičkou nahoru, nebo špičkou dolu?Já jsem letos po vzoru česneku sadil jádra ZR, broskvoní špičkou nahoru v domění, že to dělám správně.Začnou klíčit vždy ze špičky, a myslel jsem si, že to už je nový výhonek.A kořínky se... celý příspěvek > |  | Znáte typy rýčů, poznáte který je na co vhodný?, 25.3.2014 ...hostovi podělovat za názor...,materiál příliš utažený...,Pok jej používám k hloubení jam...hmm asi nejlepší mje to mít v ruce...
Utažený, nebo utužený?...občas text ztrácí smysl,v zahradnictví pojmy to dosud nevídané.
...nezbývá něž... celý příspěvek > |  | Tipala, 25.3.2014 Tu co jste v mládí, jako děti jedli by mohl být právě výborný špendlík, nebo nějaké plody žlutoplodého myrobalánu, popřípadě by to mohla být Nancyská mirabelka.Tipala je novošlechtění posledních let-udajně dobrá. |  | Durancie, 25.3.2014 Chuť pálenky z duranciií je osobitá, je taková řekl bych ostřejší (drsnější) a voní i chutnají z ní ty pecky ...
Nezaměňujme ostrost pálenky se sílou aroma(aromatičtější).Já taky raději tu zakulacenou, nešťiplavou chuť po akroleinu, ruku v ruce s... celý příspěvek > |  | Durancie, 25.3.2014 Mám založené obě databáze, ta původní se už asi neobnovuje, ale s novou by se mohly korektůry udělat, zvláště když autoři databáze jistě durancii evidentně ochutnali,a nemusí se tudíž opírat o jiné pochybné zdroje.Dle mého uvážení by nějaké aroma... celý příspěvek > |  |
|  | Durancie, 25.3.2014 Já osobně hodnotím slivovici ze švestek domácích vysoko nad slivovici z durancií...
Já už to podezření dusím v sobě taky.Logicky mi přijde, že z cukru se vyrobí zase jen etyl, a další alkoholové složky, které tady vyjmenovávat nebudu.Pokud je ve... celý příspěvek > |  | Durancie, 25.3.2014 Není dobré všechno bezhlavě opisovat, i kdyby to byly mylné info z pomlogií.Pokud se nadělají chyby, chyby napravit.K těm duranciím-kdyby bylo aroma potlačeno jen trochu,tak by tam jistě nějaké zbylo, ale z citace je patrné, že v duranciích žádné... celý příspěvek > |  | Durancie, 25.3.2014 Durancie by neměla chybět v žádné výsadbě pokud chcete slivovici....
no to já právě chci, proto jsem ji sháněl, až jsem si materiál sehnal.Myslel jsem si, že je nejen sladká, ale i aromatická.Jaké bylo moje zděšení, když jsem našel ohodnocení v... celý příspěvek > |  | Řez slivoně, 25.3.2014  dolní větve se derou k jabloním a plotu souseda a do cesty k brance.můžu spodní větve ořezat bez toho, že to bude mít na strom negativní vliv?
Pokud jediným důvodem Vaší prosby je zvýšení kmínku, odstraněním překážejících větví, které zasahují do... celý příspěvek > |  | Mrazová deska, 21.3.2014 Škoda toho stromku.Sice je možné, že se rána časem zavalí, ale už nyní bych vybral vhodný, rovný výhon, který bych vyvázal blíže středové osy.Počkal bych, jak se stromek s ránou v příštích létech vypořádá.Pokud se stav věci nezlepší, nebo naopak... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|