|
Příspěvky uživatele - 179.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 10.5.2014 Neklesejte na mysli,... ten předčasný opad plůdků je nutný,i kvůli poškození kroupami o trochu větší než obvykle, zbylé plody poškozené kroupami zůstanou.Jsou více citlivější monilii, ale už jsem viděl dozralé plody se zhojenou jizvou od krup.
|  | Černy jeřab (Aronie), 9.5.2014 Stromky s hlavním kminkem(kostrou) se zdají být pevnější, než na všechny strany rozevlátý hábitus keře.Musí být ovšem možnost okolo kmínku, a pod korunkou trávní porost ošetřit sekačkou.
Stromek roubován na bujně rostoucím jeřábu není, proto mohu... celý příspěvek > |  |
|  | Klejotok na Leskoře, 9.5.2014 Z prvního snímků kde se hlavní větve rozdělují není patrné, který hlavní výhon je poškozen, protože všechny vypadají zdravě.Nepokoušel bych se odstranit celou několikaletou větev, ale odstranil bych pouze nejnutnější poškozenou část.
Odstraňte... celý příspěvek > |  | Zatravňovací dlažba, 9.5.2014  Nezaměňovat zatravňovací dlažbu s dlažbou zámkovou, pod kterou je třeba terén vyhloubit, masu nahradit štěrkem, urovnat,udusat.Já bych pod zatravňovací dlažbu položenou ke garáži terén příliš hluboko nehloubil, ani nepodsypoval písek, ale je to... celý příspěvek > |  | Letošní klejotok, 9.5.2014 Né, né... žádnou kocovinu na broskvoních jsem nezaznamenal.Myslím si, že je to stejné tak jako letos každým rokem.Každoročně broskvoně víceméně trpí stejně.Drobné výchylky nastávají po silnějších mrazech v zimě, nebo po déletrvajících deštích v... celý příspěvek > |  | A co vaše višně?, 9.5.2014 Pět koleček vyzrálého hnoja na stromek je moc, přidejte jiné makromikro prvky syntetického původu.Pokud to není nějaký neznámý hybrid z výsevní pecky, ale stromek garantované odrůdy, časem se rozjede.Vroubováním opylovačů do korunky v dalších létech... celý příspěvek > |  | Japonská vrbička - množení, 9.5.2014 Jakýkoli vyzrálý vrbový prut ponořený bazální částí na čas do kýble s vodou spolehlivě prokoření.Není třeba se obávat, že by ve vodě řízek, neduživá rostlinka shnily.Po vyrašení kořínků přesadit do půdy na trvalé stanoviště. |  | Jak se zbavit přesličky, 9.5.2014 Mě by naopak zajímalo, kde jste vzal informaci, která praví, že přeslička něčemu škodí?...možná tak ledvinovým kamenům, bércovým,žaludečním vředům, chronické bronchitídě.Vždyť vám léčí mnoho neduhů, taky menstruační problémy, tak jaképak škodí!... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 9.5.2014 Kdybych musel ze zákona vyklučit všechny stromy, byl bych asi smutný...
Tak v to případě to já bych byl smutný také,ale nebojte...naštěstí máme ve vládě celou řadu rozumných lidí,takovou zhov***lost by nikdo nepřipustil.Vždyť by to byl čirý... celý příspěvek > |  | Jak na jímku?, 9.5.2014  Taky plno lidí má otevřené sudy pod okapem, kde se v létě líhnou komáří, a pak pokud nemáte v oknech síta, musíte na noc ve vedrech zavírat okna.
Já mám uzavřenou nádrž, kde se komáři nedostanou.Po celou sezonu mám zdroj dešťové, odstáté ,měkké... celý příspěvek > |  |
|  | Brambory ještě nevylezly, 9.5.2014 A to ten, že pokud by jste při podzimním hnojení dráselnou solí zároveň sadil i brambory, tak by přítomný chlorid vadit mohl.
|  | Brambory ještě nevylezly, 9.5.2014 Draselnou solí se pod brambory hnojí napodzim destiletí a půda funguje dál...
Na podzim se brambory nesází, a přes zimu se chlorid přítomný v dráselné soli dodané na podzim stačí vyplavit.
|  | Černy jeřab (Aronie), 9.5.2014 Asi třicetiletý stromek Aronie štěpené na jeřabině nevydržel druhé přesazení, a po několika létech uschnul.Právě z Polska jsem si dovezl letos nový stromek, a zdá se, že není štěpován vůbec.Co mi doporučíte... mám ho zapěstovat jako keř, nebo... celý příspěvek > |  | Impregnace přírodního kamene, 9.5.2014  K ošetření napouštěním dlaždic, betonu,přírodního, nebo umělého kamene jako ochrana před navlhnutím, nasátím vody, částečně před mechem, používám Lukofob.
hydrofobní-odpuzující,nesnášející vodu,vodoodpudivé.
hydrofilní-schopný vázat vodu nebo... celý příspěvek > |  | Mýt či nemýt benzinovou sekacku, 9.5.2014 Sekačku která je pro mytí vodou po práci konstruována jsem přestal mýt vůbec.Zjístil jsem, že voda neodstraní většinu trávních zbytků,naopak je utuží do tuhého límce, který brání hladkému sekání při příští práci.S přibývajicími motohodinami,a... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|