|
Změna klimatu - růst nových rostlin, 5.8.2017 Kakost pyrenejský a nově i maličký. Téměř zmizel starček obecný a i ta rosička krvavá. |
 |
Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 2.8.2017 Ohledně přenosu plísně bramborové z brambor na rajčata a opačně je zajímavé, že k němu pravděpodobně nedochází. V Evropě jsou dvě rasy plísně bramborové a jedna napadá jen brambory a druhá jen rajčata. Pravděpdobně... |
 |
|
 |
Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 2.8.2017 Jo, jo... Už jsem zaregistroval kompletně zničené rostliny. Je to otázka dvou, tří dnů a je vymalováno. První postřik by se měl udělat začátkem července! Tohle měl být už minimálně druhý, lépe třetí. U rajčat nelze dobře ošetřovat kurativně, protože... celý příspěvek > |
 |
Nemoc rajcat?, 30.7.2017 Myslím, že to je spíš septoriová skvrnitost. Na rozdíl od plísně bramborové nenapadá nikdy plody. Tak se dají orientačně rozeznat. Účinný bio přípravek není, pokud nechcete organickou chemii, tak v ekologickém zemědělství je povolena měď (Chamoion,... celý příspěvek > |
 |
Problem s azalkou, 29.7.2017 Padlí. |
 |
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 27.7.2017 Odolnější by měla být Parto, Uragan a Benjamino. Někde jsem to četl... |
 |
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 27.7.2017 Kukleny? Spíš Svobodné Dvory. Ale to je jedno, je to hned vedle. Ale určitě bych hned ošetřil, jak počasí dovolí. Důležitější je pevence! Já jsem stříkal 22.7. Acrobatem. I tak se už na nich začíná dít něco nekalého a můžou za to určitě i minulé... celý příspěvek > |
 |
Kopr, 26.7.2017 Skutečně nejkvalitnější kopr je ten, co se rozplevelí sám. A nejdou na něj tolik mšice, jako když je nahusto. |
 |
Jaké smáčedlo?, 26.7.2017 Připadá mně, že 1 ml na 10 l bylo málo. Na cibuli určitě. Dával jsem 5-10 ml. |
 |
Jaké smáčedlo?, 26.7.2017 Když, tak s mrtvými potravinami. Ale ani s těmi ne... |
 |
|
 |
Jaké smáčedlo?, 26.7.2017 Já používám Trend. Na internetu 1 litr i za cca 300,- Kč. Spotřeba je 5 ml na 10 l vody. Dříve jsem přidával smáčedlo jen na nesmáčivé plodiny (cibule, zelí...), teď ho přidávám do všech postřiků. |
 |
Nový škůdce na duranciích způsobující masivní předčasný opad plodů, 25.7.2017 Tak to tady ještě chybělo... |
 |
Nový škůdce na duranciích způsobující masivní předčasný opad plodů, 24.7.2017 Nějaký nosatec? |
 |
Choroba brambor, 24.7.2017 Já bych řekl, že vločkovitost hlíz bramboru a plíseň bramboru (vpravo dole ty fialové skvrny). |
 |
Česká rajčata 2017, 23.7.2017 Ochutnal jsem pár plodů Gallant, a teda nic moc. A mají sklon tvořit kolem stopky "nejedlý" prstenec. Uvidím, jak se budou dále vyvíjet a příští rok bych je už asi nepěstoval. |
 |