|
Příspěvky uživatele - 38.136
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Postřik proti vlnovníku/hálčivci hrušňovému, 16.4.2018 Floramite je dostupné a mám vyzkoušené, že funguje na svilušky, hálčivce a vlnovníky. U nás má registraci hlavně do okrasných rostlin, ale v zahraničí i do ovoce a zeleniny. Dále je dostupný Ortus, ze Slovenska (levné postřiky). Je levnější. |  | Moniliový úžeh a hniloba peckovin 2018, 16.4.2018 Proč to nemá cenu? O víkendu bude ideální čas na druhý potřik. Nelze se spoléhat jen na včely, jiný hmyz a vítr udělají taky své. A že prší? Přece pokaždé, když naprší do květů, nevypukne hladomor. Furt lepší, než mráz! |  |
|  | Poznávačka rostliny, 16.4.2018 Chocholatice... |  | Žlutý červ, 15.4.2018 Larva brouka kovaříka, tzv. drátovec. |  | Moniliový úžeh a hniloba peckovin 2018, 14.4.2018 Vygůglil jsem to - dávalo se 1,5 g na 1 litr vody (proti hnědnutí listů 2 g/l). Takže ano, zhruba :-). Budu dělat druhý postřik, už mám po odkvětu. |  | Moniliový úžeh a hniloba peckovin 2018, 13.4.2018 Těsně předtím, než se začnou otevírat (teoreticky). |  | Moniliový úžeh a hniloba peckovin 2018, 12.4.2018 Myslíte proti úžehu (spále) nebo proti hnilobě dozrávajících plodů? |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 11.4.2018 Dnes jsem stříknul Mythos + Talent. Je sucho - dobré podmínky pro rozvoj padlí, horší pro strupovitost. Koukal jsem na předpověď a žádný pořádný déšť neslibují. Ani nevím, kdy naposled pořádně pršelo! Tohle se mně nějak nelíbí... |  | Moniliový úžeh a hniloba peckovin 2018, 11.4.2018 S tím koncem Horizonu to vzniklo tak, že někde bylo uvedeno, že ten a ten přípravek bude jako náhrada Horizonu (pro meruňky). Horizon totiž už nemá registraci pro použití v meruňkách. Jen slivoně, třešně a višně. |  | Už roubovat?, 10.4.2018 Rouboval jsem jabloně o víkendu, šlo to pěkně, za kůru. Rouby jsem řezal v únoru, uložil jsem je šikmo ze 3/4 do země a na ně ještě prkno, protože mí psi na zahradě nějakou tu novotu jen tak nepřehlédnou, i proti slunci. Přežily bez problému. Místo... celý příspěvek > |  |
|  | Moniliový úžeh a hniloba peckovin 2018, 10.4.2018 Nebo tak. Počasí sice moniliové spále nepřeje, ale vůbec bych na to nespoléhal! |  | Moniliový úžeh a hniloba peckovin 2018, 9.4.2018 Asi bych počkal na dokvétání, i kvůli včelám. Teď nevím jestli Horizon nebo Talent (nebo oba) pálí květní lístky (zreznou). Nikdy to ale nemělo na úrodu vliv. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 9.4.2018 Proti padlí a strupovitosti se ošetřuje ve stejných termínech. Vždy by se měla použít směs dvou účinných látek s rozdílným mechanismem účinku (zesílení účinku a oddálení rezistence). Není na škodu, když alespoň jedna složka působí zároveň na padlí i... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 5.4.2018 Tím, že nebudete ošetřovat mladé nerezistenty, je budete oslabovat. Tím, že nebudete ošetřovat rezistenty (obecně), můžete prolomit jejich rezistenci k houbovým chorobám, hlavně strupovitosti. Přírodě se nelíbí nějaká vynucená rezistence, a pokud se... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 4.4.2018 Myslím, že jsem vloni poprvé stříkal (na myší ouško) posledního března, takže jsme v Hradci Králové taky pozadu, minimálně o týden. Pan Hlavatý má na fotce pupeny jabloně (téměř) ve stadiu myšího ouška, a to se začíná s postřiky proti strupovitosti... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|