|
Ohřívání bazénu, 7.6.2015 Ale dá se, včera bylo voda 33,8°C |
 |
Ohřívání bazénu, 2.6.2015 A je ještě dobré udělat na tento panel rám třeba z profilů na sádrokarton a pod panel dát polystyren.A v případě, že je na střeše a na jihozápad tak to ohřívá perfektně.A všechny trubky k panelu a zpět zaizolovat Mirolem. |
 |
|
 |
Ohřívání bazénu, 2.6.2015  Máte pravdu, že pro mnoho běžných bazénystů to bude asi problém.Ale zase to neni tak složité.Já jsem tam také namontoval i hlídání průtoku vody trubkama, protože když jsem ještě hodně dávno používal husí krky tam mi jeden praskl a odešlo čerpadlo,... celý příspěvek > |
 |
Ohřívání bazénu, 1.6.2015 No a když bude týden pršet tak to filtrovat asi nebude, když to bude nastavený na ohřívání.To je lepší dát na ventil obtoku servomotor a ten řídit tou teplotou.Filtruje to třeba jenom přes den jak je naprogramovanej časovač a pouští solár jem když je... celý příspěvek > |
 |
Sítko do skimmeru, 1.6.2015 To je hezký, ale musí se to hodně často kontrolovat.Jinak odejde čerpadlo. |
 |
Ohřívání bazénu, 29.5.2015 Marimex slim 180 nebo 360 je stejnej výrobce jako těch z Mountfieldu, jenom je rozdíl v ceně. |
 |
Ohřívání bazénu, 28.5.2015 Tak to bude problém, ale jedině koupit 20 PE hadici za ty 2000,- a smotat do spirál\y a vystrčit na slunečnou střechu.Přívody zaizolovat Mirolem.Lacinější jak pyramida a určitě účinnější. |
 |
Ohřívání bazénu, 28.5.2015 Tak to tam bude něco asi špatně.6m2 těch 12m3 musí ohřát daleko rychlejc.Jinak ta pyramida je opravdu nanic. |
 |
Rozvod vody po zahradě, 3.5.2015 Stačí se podívat na WERCO katalog.Tam je toho taky dost a za dobrej peníz. |
 |
Natahovací hadice, 3.5.2015 Dát do země PE hadice a nemusí být v zámrzné hloubce.Těm zamrznutí nevadí. |
 |
|
 |
Merak na mereni vlhkosti pudy?, 3.5.2015 Tak ten senzor deště je snad samozřejmost u automatické závlahy.Já mám u závlahy senzor kde se dá nastavit i za jak dlouho má znovu spustit závlahu podle rychlosti vysušení půdy.A je včetně teplotního čidla, které při teplotě pod 3°C také... celý příspěvek > |
 |
Jaký průměr hadice pro povrchové zavlažování?, 3.5.2015 Při navrhování se musí spočítat průtok vody a podle toho dimenzovat hadice.Každá tryska má uvedený průtok vody v návaznosti na tlaku.Podle toho se zvolí průměr hadic a nezapomenout u závlahy i na parametry průtoku elektroventilu. |
 |
Rozvod vody po zahradě, 3.5.2015 Já mám všechno v plastu včetně těch spojek.Té mosazi bych v zemi moc nevěřil.Jinak všechny trysky a kapače máme Cleber v zemi a jen to na zimu vyfoukám stlačeným vzduchem.Provazujeme to již 7 let bez jakékoliv závady.Řídící jednotka je ORBIT. |
 |
Rozvod vody po zahradě, 3.5.2015 Jak psal kolega nade mnou, já mám na zahradě udělané rozvody PE hadicema již několik let a v pohodě.PE hadicím nevadí když v nich zamrzne voda, což se může stát.Páteřní hadici bych volil 40 a od ní dělat rozbočení třeba 32. |
 |
Solinátor (chlorinátor) pro bazény Azuro Mountfield, 27.4.2015 Bez chloru to asi nejde.Jak jste napsal s jednou dávkou modré skalice na jaře a potom celou sezonu už jenom filtrovat je blábol.To se v tom asi nekoupete.Kdyby to bylo tak jednoduchý tak by veřejné bazény neměly automatické dávkovače chloru a... celý příspěvek > |
 |