|
Nově vysazené jahody, 21.9.2014 Děkuji oběma za rady. |
 |
Přemnožení konvalinek, 21.9.2014 Také se mi přemnožily v trvalkovém záhonu a vytlačily vše ostatní. Vůbec jsem cibulky nenašla, musí být opravu hluboko. Keř nad nimi je již odstraněn, letos jsou dvakrát sestřižené, tak jsem zvědavá na příští rok. |
 |
|
 |
Hořka řepa, 20.9.2014 Některé hořké zeleniny se před tepelnou úpravou posolí a nechají odstát, aby z nich odteklo trochu šťávy i s těmi hořkými látkami. S řepou jsem to ale nikdy nezkoušela. |
 |
Nově vysazené jahody, 20.9.2014 Dobrý den, poprvé sázím jahody, všechna vlákna zde jsem přečetla, přesto bych se ráda zeptala. Koupila jsem sazenice Karmen z Turnova, dorazily krásné, trochu si však se mnou užily, neboť kvůli lijákům byly donucené sedět u nás doma několik dnů.... celý příspěvek > |
 |
Jste také fandové do bylinek?, 20.9.2014 Děkuji, oberu tedy jen lístky a příští rok si dám pozor. Voní krásně. |
 |
Jste také fandové do bylinek?, 19.9.2014 Mám saturejku zahradní, jednoletku, nyní kvete. Co se z rostliny suší, jen lístky nebo i květy? Předem děkuji za odpovědi. |
 |
Pěstování máty přes zimu, 14.9.2014 Taky mi žloutne. Je venku a asi má těch dešťů už plné zuby. Řízkování se mi moc nedaří, zasazené řízky dřív nebo později uschly.
|
 |
Kdy založit trvalkovy záhon, 14.9.2014 Děkuji. |
 |
Kdy založit trvalkovy záhon, 14.9.2014 Dobrý den, jak hluboko ocúny dát? |
 |
Bataty, pestovani a obsah solaninu, 13.9.2014 Dělají se z nich i hranolky a ty se ve vodě nevaří. Mám batáty moc ráda, ale jsou čím dál dražší. |
 |
|
 |
Záhon s pařezem ořešáku, 12.9.2014 Děkuji za tipy, asi zkusím nějakou skalku vytvořit. |
 |
Záhon s pařezem ořešáku, 12.9.2014 Děkuji za rady. Rychle tleje? Já se právě bála, aby nějak nepodrůstal. |
 |
Záhon s pařezem ořešáku, 11.9.2014 Nevíme, jak bychom pařez odstranili, tak ho tam asi necháme. Napadá mě jedině ho seříznout až pod úroveň země a zahrnout nebo nechat jako dekoraci. Padalo tam léta ořechové listí a nic moc kolem neroste. Co se záhonem? Dala by se tam třeba vytvořit... celý příspěvek > |
 |
Identifikace rostliny, 8.9.2014 Jak rychle se úrazník rozrůstá? |
 |
Třapatka nachová nekvete, 4.9.2014 Děkuji za odpovědi. Musela jsem si to poplést. Tohle je opravdu ta růžová, co se pěstuje i pro lékařské účely. |
 |