|
Třapatka nachová nekvete, 4.9.2014 Letos jsem poprvé chtěla vypěstovat třapatku. Ze semínek jsem předpěstovala, vysadila několik na zahradu, ale doteď nevykvetly a už asi nevykvetou. Mají velké listy a nic víc. Je to jednoletka nebo dvouletka? |
 |
Kdy končí přirozená fyziologická letošní žravá pout molic na kadeřávku?, 3.9.2014 Už je jí mnohem méně, deště a bláto jí evidentně vadí. Listy od bláta nenapadá vůbec. |
 |
|
 |
Půda po rajčatech s plísní, 3.9.2014 Skleník nemám. |
 |
Půda po rajčatech s plísní, 3.9.2014 Dobrý den, vytrhala jsem rajčata zasažená plísní a zlikvidovala, kovové tyče jsem postříkala desinfekcí, nevím co s bambusovými, na táborák? Jak teď ošetřit půdu a co vlastně na místě pěstovat či nepěstovat příští rok? Předem děkuji za odpovědi. |
 |
Prosím o identifikaci rostlin, 31.8.2014 Ta šalvěj je tam navíc, měli nechat verbenu, krásenky a před nimi ty nízké, bylo by to hezčí. |
 |
Jak sušit bylinky? V troubě?, 31.8.2014 Suším v místnosti obrácené na východ, je tam chladněji. Zakryté ubrouskem, dost se u nás práší.
Letos jsem poprvé pěstovala heřmánek, mám ráda čaj. Z jedné rostliny je tak na 2 šálky. Krásně voní. |
 |
Rajče Stupické polní rané, 31.8.2014 Taky jsem měla první plody malé a kyselé, přestože jsem je nechala dlouho zrát. Bohužel Stupické jako první ze všech mých rajčat chytilo plíseň. |
 |
Sklizeň 2014, 25.8.2014 Ty jsou krásné.
Příští rok bych taky ráda konečně zkusila. Zatím jen kupuji. Předvčerem jsem koupila půlku, vypadal dost přezrále a stejně je málo sladký. :( |
 |
Záchrana rajčat, 25.8.2014 V jednom pořadu říkali, že se utržená nezralá mají uložit s banánem, který taky postupně dozrává. Prý při dozrávání vylučuje nějakou látku, která pomáhá dozrát některým plodinám. Ještě jsem to ale nezkusila. |
 |
Záchrana rajčat, 25.8.2014 Pardon, jedlou sodu, ne sůl. |
 |
|
 |
Záchrana rajčat, 24.8.2014 Možná i jako hnojivo, ale hledala jsem přímo tipy proti plísni bramborové a tohle našla. Někteří ještě přimíchávají jedlou sůl. |
 |
Záchrana rajčat, 24.8.2014 Hledala jsem na internetu a zdá se, že v zahraničí používají sušené mléko. Sypou ho kolem rostliny několikrát během vegetace, ale také do země před vysazením.
|
 |
Záchrana rajčat, 24.8.2014 Že bych zkusila kvalitní jogurt? ;) |
 |
Záchrana rajčat, 24.8.2014 Dnes zase dva prudké lijáky a pak drobný déšť, na zítra hlášeno totéž. Jsem zvědavá kdy ta zelená rajčata zčervenají. Jen jsem vyběhla pro mangold, ten jediný asi slimákům nejede a vidím, že stupické má už zasažené i spodní plody.. Mám... celý příspěvek > |
 |
Záchrana rajčat, 23.8.2014 Jak se vlastně plíseň přenáší? Jsem v nejbližším okolí jediná, kdo něco pěstuje, jinak jsou tu zelené zahrady plné jen jehličnanů a konifer. |
 |