Příspěvky uživatele - 220.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Množení řízkováním, 24.8.2014
Na stanoviště se sází až na jaře následujícího roku, nebo se na jaře "kontejneruje" pro výsadbu kdykoliv později. Přes zimu bude potřeba mírně chráněné stanoviště a hlavně neusušit nedostatkem vláhy či neutopit.
Jak uchovat co nejdéle česnek, 22.8.2014
malým dětem se říká u kamen "to pálí, na to nesahej" a přesto si šáhne. Stejně tak je to s touto radou, někdo zničí pár cibulí, někdo i dvě kila. Pochlubte se za měsíc, jak si česnek vede. Praktičtější je naházet do krabice koule z... celý příspěvek >
Jak vytvořit speciální trávník?, 21.8.2014
Největším tuzemským producentem odrůdových osiv trav i základních travních směsí je a.s. Oseva UNI. Tak zkuste položit dotaz tam.
Záchrana rajčat, 20.8.2014
No ona Ortiva je sice na padlí registrovaná, ale v mnoha případech nezabere (když je rozjeté) a jako preventivní účinnost to nikdy spolehlivě nezjistíte. páč všichni stříkáme (když už) vždy všechny rostliny stejně. Jěště mne napadlo, že jsi jako... celý příspěvek >
Ortiva zabírá na padlí, čerň, hnědou skvrnitost a plíseň bramborovou. Pokud by jsi sříkal čímkoliv s mancozebem nebo Ortivou, tak by jsi plíseň bramborovou a hnědou skvrnitost na tom listí neměl. Osobně proti padlí a černi cíleně nestříkám,... celý příspěvek >
Robinia Pseudoacacia - poraďte, 20.8.2014 Obsahuje fotku
Potřebuji vypěstovat náhradní dva stromky "Casque Rouge”. Pokud máte někdo zkušenosti s tímto okrasným stromkem, prosím o radu, jestli je lepší nyní očkovat, nyní roubovat a nebo fše nechat na jaro?  Pokud na jaro, na jaký termín (leden,...,... celý příspěvek >
Velikost septiku SM-3, používaného v 80. letech min. století, 20.8.2014
Ano, stále platí rčení "kde není žalobce, tam není potřeba soudce". Pokud budete muset žádat o nějakou drobnost, nevypisujte podrobnosti, ale napište "odkanalizování bude stávajícím způsobem". Půdní vestavbu například nezdůvodňujte potřebou... celý příspěvek >
nedoporučuji také v této době, jen jsem je uvedl pro úplnost výčtu. Mědí stříkám občas na úvod sezóny, kdy jsou na rostlině první květy. Ty spodní listy jsou pak odolnější po celou sezónu (aspoň doufám) i když je déšť zafláká blátem. Dithane... celý příspěvek >
jj, ten taky střídám. Ještě tam mám Dithane DG neo-tec, ale počet těchto postřiků s účinnou látkou mancozeb lze jen 4× za sezónu, ostatní musí být Ortivou nebo s jinou účinnou látkou (Champion 50 WP, Kuprikol 250 SC).
Sametka podzimní - Trombicula autumnalis, 20.8.2014
A zkoušela jste hřebíček ve všech formách? Jako lihovou tinkturu zenvě = repelent Jako přídavek do všeho so jíte vnitřně... Jako zubní pastu Promise?
ještě dva postřiky v září a dva postřiky v říjnu a sezóna pro mne končí v listopadu před prvními mrazy... Pokud máte alespoň 2/3 rostlin zdravých, má to cenu sezónu protáhnout jak se dá.
Kdo pozná tento keř, 19.8.2014
Napadá mne jedna z rostlin, která má v mládí list trojlaločný nebo dlanitý a v dospělosti kopinaté. Tou rostlinou je Eukalyptus. Jenže nevím jak kvete. Navíc je jich nespočet druhů (blahovičníků).
Prosím o určení stromu, 19.8.2014
Souhlas, - soulangeana nebo její kříženci/kultivary
Jaký strom do ujíždějícího svahu, 19.8.2014
njn i to je možné, ale přeci jenom nejde o zahrádku. Na polní mez se podobně nehodí i rakytník řešetlákový, který by funkci zpevnění svahu zvládnul také. Podobně bych váhal u pustorylu, forsytie, brslenu,... Jako keře, které bych ponechal v... celý příspěvek >
Pomoc s očkováním, 19.8.2014
Mirku, očka na první fotce jsou použitelná. Není to sice na pohodlnou práci, ale při práci pro potěšení (a nikoliv v úkole za mzdu) je to dobrý materiál, který známým neodmítám, když mne požádají "hele ten strom jde do kytek, nevím co je to za odrůdu... celý příspěvek >
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika