|
Pomoc - zničený kmínek, 24.4.2012 Měl jsem to s tou brakací na jazyku, potažmo v klávesnici, ale nakonec jsem to nepoužil. Dál si dovolím poměrně dost nesouhlasit s MV.,( pane Paĺo, všímáte si?) V případě ohryzu, který popisujete to musí být v opravdu dobré poloze aby to fungovalo... celý příspěvek > |
 |
Ako správne pestovat bazalku zo semena?, 23.4.2012 Bazalka nesnese sebemenší mráz. Zařiďte se podle toho, jak je u Vás nevíme. |
 |
|
 |
Ako správne pestovat bazalku zo semena?, 23.4.2012 Hodně světla, přiměřeně tepla, ne moc vody. |
 |
Je možné zakrátit meruňku?, 23.4.2012 Mezi Čáslaví a Heřmanovým Městcem u obce Podhořany jsou na svahu sady starých třešní. Když tam jedeme a kvetou, někdy zastavím a chvíli čumím. A říkám si "kolikrát ještě..." Bohužel asi budu nazván nohsledem, ale tu teorii MV o bílé kouli, kterou... celý příspěvek > |
 |
Sloupová jabloň bez opylovače, 22.4.2012 Neznáme místní podmínky, stát se může všelicos. Nechal bych to na Přírodě, má to obvykle vymyšlené dobře. |
 |
Rašení angreštu, 22.4.2012 Zapomněl jsem napsat, že namají rády - údajně sluneční světlo, takže udržovat nepřehoustlé keře. Ale mám je i na koncových větvičkách stromkového rybízu, takže jim to světlo asi zas až tak nevadí. |
 |
Rašení angreštu, 22.4.2012 Lišejník. Neškodí ani neprospívá. Indikátor čistého vzduchu. Lze opatrně odstanit mechanicky. |
 |
Řez a tvarovani ovocne steny jablon, hrusen, 22.4.2012 Nejsem si jistý, zda vám někdo poradí. Tvorba ovocné stěny je náročná záležitost, začíná se výběrem odrůd, podnoží, typu stěny a podle toho tvarem vysazovaných stromků. To nejde střelit jen tak od boku "udělej šmik šmik a máš to" |
 |
Švestka stará 5 let opět nepokvete, 21.4.2012 Pane Vysloužile zasadil jsem několik odkopků které jsem loni narouboval. Jeden poslední stromek jsem nechal být právě proto že původní měl velice chutné plody ze kterých je velice dobrý kompot a zavařenina. Takže by mi nevadilo v případě, že jeho... celý příspěvek > |
 |
Švestka stará 5 let opět nepokvete, 21.4.2012 Dobrý den. Píši opět po roce a chci sdělit výsledek rady p. Nováka ohledně nastartování plodnosti 11leté ryngle. Přesně podle rady jsem na přelomu července a srpna odkopal hlínu kolem kořenů a na několika kolem dokola seškrábl motyčkou zeshora kůru a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Převodovka zahradni sekačky - olej, 17.4.2012 Kdyby tam nebyl šnek, tak je to pro tento účel skoro jedno. Ale šnek je potvora, musí se dobře mazat. Chtělo by to ten převoďák, ideálně hypoidní. |
 |
Ničení vytrvalých plevelů pod keřovými rybízy Roundapem, 16.4.2012 Velmi pravděpodobně v nich bude podstatně méně sajrajtu, než v různých -cidech, které Vy zde poměrně často doporučejete. Snížení té krásy bych se nebál, MV. píše, že kartony zakrývá travou, tak zřejmě nejsou vidět. Jinak mám -li se vyslovit k... celý příspěvek > |
 |
Fiskars - slevy u Mountfieldu - zkušenosti, 15.4.2012 Do prodejny jsem volala cca ve čtvrtek, řekli mi že budu informována mailem. Bohužel mi žádný mail nedošel prozatím, tak nevím jak si to vyložit |
 |
Sadbove brambory - lze je hned zasadit?, 15.4.2012 Když jsme byli v bramborárně (předchozí post) a třídili, brambory které se ukládaly do palet se stříkaly. Ale už si nepamatuju čím a proti čemu. Ale bylo to v množitelské oblasti a sadby se dělalo hodně. |
 |
Fiskars - slevy u Mountfieldu - zkušenosti, 15.4.2012 To je přece jedno, jestli si sekeru koupí někdo, kdo ji nepotřebuje. Je to jen jeho věc. Základní snahou všech hyper je prodat zákazníkovi to, co si ani koupit nechtěl. |
 |