|
Fotky vaší sklizně 2012 - od ředkviček po melouny, 8.7.2012  Černé maliny
|
 |
Epilobium hirsutum?, 7.7.2012 Ne, není, je to vrbovka malokvětá nebo jiný podobný druh. Hanča |
 |
|
 |
Zelený povlak na půdě a z něho vyrůstající malé houbičky, 7.7.2012 Podle popisu bych řekla, že to budou játrovky, a ty mechanicky jen tak nezničíte. Hanča
|
 |
Nacpání písku do běžné kartušové filtrace, 7.7.2012 V první řadě je nesmysl subject vlákna. Konstrukce kartuše a písku je diametrálně odlišná a cpát písek do kartušové filtrace je holý nesmysl. Máte malý bazének a dokážete odhadnout způsob využití. Podle toho pořiďte velký a filtraci. Samozřejmě... celý příspěvek > |
 |
Jak poznam uzraly plod papriky?, 6.7.2012 Vlasta je oranžová tuším, nechte až uvidíte náznak barvy. Zelená není dobrá, ale zkuste to sám. |
 |
Jak poznam uzraly plod papriky?, 5.7.2012 Částečně ano, některé plodí ve "vlnách", jiné (Amy) průběžně. Hamík víc nenaroste, máte jej v technické zralosti. Vlasta je tuším oranžová, úrodnost nic moc. Amy je skvělá v úrodnosti a možnosti trhat i před technickou zralostí, nemá trávovou chuť... celý příspěvek > |
 |
Asi tykev má to 40 kg. Ví někdo co to je?, 5.7.2012 Dobrý den. Chci se jen zeptat, zda někdo pěstuje již zde vzpomínanou dýni muškátovou " Lungo di Napoli " a kde sehnat její semena pro příští rok? Václav |
 |
Drevena pnouci "zed" na dyne - jak na to?, 5.7.2012 Dobrý den. Něco podobného mne napadlo také. v Pondělí chci koupit betonářskou síť a z ní pomocí několika dlouhých kolíků zatlučených do země vytvořit opěrnou zeď 2x3m. Tu bych nepostavil do lajny, ale do mírného oblouku kvůli stabilitě a větru. Letos... celý příspěvek > |
 |
Co pěstovat na zahradě pro krmení drůbeže, 4.7.2012 Naše bestie žerou salát plnou hubou, zlikvidujou v pěti hlávku za chvilku ale cukety jim nejedou, trochu poklovou zrníčka a zbytek zůstane. Kedlubny můžou. |
 |
Kvašáky a rychlokvašky, 4.7.2012 Nevím, zdá se mi divný, že to s konzervantem kvasí. Ono to možné je, ale okurky musí vykvasit rychle a konzervant to určitě zpomalí. Vychlazený lák z kvašek je lahůdkový nápoj, nekazil bych to konzervantem. Tu chvíli, než to zkonzumujem bezpečně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kvašáky a rychlokvašky, 4.7.2012 Mimo to co píšete ještě kuličky pepře, pár nových koření a lžíci hořčice do 4 litrovky. Listy dám co najdu, když mám postříkanou révu listy nedávám. Nikdo to nepozná. Loni jsem překoproval zelí a nebylo to ono, všeho musí být akorát. |
 |
Jak poznam uzraly plod papriky?, 4.7.2012 Možné je cokoliv, já bych asi papriky s badyánovým aroma nechtěl. Snesu ho jen v perníku a půl zrníčka ve sklenici hrušek. |
 |
Jak řeže přímočará pila?, 3.7.2012 MV. má pravdu. Zvlášť jestli máte mezi plaňkami širší mezery, byla by to špatná práce. Mimoto plaňky musí být seříznuté šikmo, aby stékala voda. Snad by to maflem šlo, podle přisvěrkovaného prkna. Ale nejlepší je připravit v dílně, jak píše kolega.... celý příspěvek > |
 |
Nemocna cuketka?, 3.7.2012 Mně takhle uhnívají, když je v noci najdou slimáci, sice jen trochu ochutnají, ale hniloba se pak dostaví. Hanča |
 |
Spenat z nati redkvicky, 3.7.2012 Někde jo, ale než vyhrabu tu brožurku... |
 |