|
Přeroubování angreštu, 16.7.2012 Zadavatelka nechtěla roubovat na angrešt, ale na podnož. Což by se jí při vitalitě obojího asi povedlo i když to bude dělat poprvé. Mně se příspěvek VP zas tak moc offtopic nezdá. |
 |
Přeroubování angreštu, 16.7.2012 Souhlas, souhlas, souhlas s VP. Nechápu ty, kteří angrešty napadené padlím vykopali, jako by to byly nějaké neštovice. Přitom možná stejní lidé běhají co týden po trávníku s lahví Bofixu |
 |
|
 |
Vypouštění oleje, 16.7.2012 Jde to, akorát musí být vyjetý benzín. Tou odsávačkou je to pohodlné, dělá ji i Hecht, nepříliš drahou. |
 |
Svilušky na okurkách ve skleníku - poraďte prosím, 15.7.2012 Podle vzhledu listů to svilušky jsou. Okamžitě důkladně stříkejte účinným akaricidem, jinak máte po rostlinách. Bude se to už jen zhoršovat. Rostliny nezregenerují. |
 |
Jak poznam uzraly plod papriky?, 15.7.2012 Pěkně vedený pokus. Dík za info. Když začnou zrát letní jabka, dávám je do mísy s rajčaty a myslím si, že urychlují červenání. |
 |
První broskvoně dozrávají, 13.7.2012 Broskvoně nepěstuju, nemám tušení jak je chránit. Kdybyste chtěl postříkat tři stromy na jedné zahradě každý jiným přípravkem, neřeknu ani Ň. Pokus který chcete provést mi ale připadne nedomyšlený. |
 |
První broskvoně dozrávají, 13.7.2012 Jestli některé z těch přípravků, kterými chcete stříkat každou kouli zvlášť je systemický - systémový, tak potěš koště. To bude mela v rostlině. |
 |
Jak očistit starou terru, 12.7.2012 To bych nedoporučil. Docela dost lidí uhořelo při mytí benzínem po zapálení výbojem statické elektřiny. |
 |
Pomozte identifikovat plevel, 12.7.2012 Letos jsem ho z celé zahrady vypíchala sázecím kolíkem, po dešti to šlo rychle a s kořenem. Tedy se skoro celým kořenem, takže uvidím, jestli se vzpamatuje a zase vyrazí. Ale protože to šlo fakt rychle, už se neděsím, když tak to zopakuji. Hanča |
 |
Slepice a zrní, 11.7.2012 Má, stačí nahrubo. |
 |
|
 |
Vodnate pupinky na rukou, 9.7.2012 Říkáte rozškrábat? Pak by to mohla být plíseň. Hanča |
 |
Kdy se sklizi brambory, 8.7.2012 Když klesne nať. |
 |
Rajče Stupické polní rané, 8.7.2012 Hezký exkurs o rajčeti. My nepoučení pěstujeme Stupické jen podle zkušeností již od dob našich otců, protože a) žijem na Vysočině b) máme mlsné tlamy. |
 |
Fotky vaší sklizně 2012 - od ředkviček po melouny, 8.7.2012 Co je to za odrůdu nemám tušení, dostal jsem sazenici od známého ze Vsetína a on tomu říkal černá malina. Plod se odděluje od lůžka stejně jako malina. Roste to stejně jako mailna, v dvouletém cyklu. Není tak aromatická jako malina, má slabou řekl... celý příspěvek > |
 |
Žloutnutí malých okurek?, 8.7.2012 Je to běžný jev, jak píšou kolegové, u nakládaček hlavně v začátku plodnosti. Přihnojte krapet ledkem a síranem draselným, okurky potřebují rychle dostupné živiny.
|
 |