|
Žluté jablko II, 9.1.2013 Croncelské? Ale to by asi tak dlouho nevydrželo. |
 |
Medvedí cesnak, 7.1.2013 Protože zahradu mám daleko od domu a tuhle skvělou zeleninu jsem chtěla mít po ruce, naházela jsem semínka do kopřiv pod stromy za garážemi. Od té doby se česneky rozsévají samy a každým rokem jich přibývá. Hanča |
 |
|
 |
Hnojení, 7.1.2013 U nás to dělá sloupovitá Starcats. Odpozorováno na dvou stromcích, loni když jsem sázel i letos. Zelený vrcholek loni normálně rašil. Letos je špička opět šedozelená. |
 |
Jakou vlastní zeleninu máte ještě ve sklepě?, 4.1.2013 A hokkaida. Hanča |
 |
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 1.1.2013 Lída: A také životní styl se změnil. Velká část obyvatel žije v městech. Velká jabloň s trvanlivými jablky už není zdrojem nutné obživy přes zimu, dojdem do hyper, koupíme pár plátků masa a večeře je hotová. Nepotřebujem křížaly, pracharandu,... celý příspěvek > |
 |
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 1.1.2013 -- A nechuť pěstitelú vyhovět požadavkúm podnoží řady M9 --
Nenazýval bych to nechutí. Jsou polohy, kde prostě M9 nejde a není to jen půdou. Jenže co dělat, když tvar pro vřeteno na ničem jiném nekoupíte. Není každý tak zapálený jabloňář, aby měl... celý příspěvek > |
 |
Kroužek, 31.12.2012 Kroužek se prostě na píst musí dostat tak, že se roztáhne. Protože v drtivé většině případů je u takovýchto motorů jen jeden kroužek, není třeba žádných přípravků. Píst s kroužkem se pak do válce dostane za pomoci nepatrného množství oleje a vlastní... celý příspěvek > |
 |
Příprava půdy k osázení, 31.12.2012 Popisujete to hezky, až skoro romanticky. Letos (za chvíli vloni) u nás prakticky celé léto chcalo co 3-4 dny a v takovém počasí Vámi udaný postup jaxi nefunguje. Jemnou okopávkou podrytý plevel při následném dešti opět zakořenil, zregeneroval a... celý příspěvek > |
 |
Mech na kompost?, 30.12.2012 Pokud není samotná zemina, pak jistě bude vypletý plevel se spoustou země na kořenech. Hanča |
 |
Kroužek, 29.12.2012 Nechte si to změřit někým, kdo tomu rozumí. Přece jen přesnost udávaná pojmem "okolo" je v tomto případě poněkud dost málo. |
 |
|
 |
Papriky gigant Meika, 29.12.2012 Mám zahradu pro papriky ve velmi okrajové oblasti, takže moje zkušenost platí jen omezeně. Papriky mohu pěstovat pouze ve skleníku, mám špatnou zkušenost s velkoplodými a tlustostěnnými druhy. Kvůli krátké vegetační době a relativně nízkým teplotám... celý příspěvek > |
 |
Smímač hladiny vody, 26.12.2012 Prosté je to na první pohled. Na druhý pohled už tak ne. Bude se muset vyhodnocovat, které relé je sepnuté, tedy odpovídající n-žilový kabel. Spoje kabelu a jazýčků musí být dokonale izolované, jinak zafunguje nepřítel Galvani a dráty za krátkou dobu... celý příspěvek > |
 |
Bohemia nepřekonaná, 24.12.2012 Asi tam nebudou tak vybarvené, na dokonalou krásu potřebují napodzim mlhu (hydrataci jak modelky). |
 |
Bystrická slivka, 24.12.2012 Krystal - když uzraje má plody sladké. V 540 mnm nemůžu čekat, že réva vyprodukuje nějaký fantastický buket. Ale Krystal mi rodí spolehlivě a spolehlivě dozrává. Větší nevýhoda jsou poměrně velká zrnka v každém plodu.Pokud mám zkušenot, myslím že v... celý příspěvek > |
 |
Hotové zelí, 22.12.2012 Obě rady jaksi mimo lavor. Poznáte to, že zelí ztratí pružnost a bílou barvu, je jakoby skelnaté a vláčné. A kyselé, k jaru jak potvora.
|
 |