|
Nemoc revy, 23.6.2014 Přesně tak, stačí výpary z trávníku ošetřeného Bofixem a takhle vypadá výsledek. |
 |
Rajčata - listy do ruličky, 23.6.2014 Píšete že se jedná o rostlinky dva týdny po přesazení. Pokud vysazujete, tak se nejméně na 14 dnů (u paprik až 3 týdny) vyvarujte jakéhokoliv hnojení. Rostlinka musí obnovit kořenový systém a v té době jí přímý kontakt s hnojivem nedělá dobře. Teď ji... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2014), 23.6.2014 Zanesl jsem jim samozřejmě ustřižený střapec, a napadení na listech bylo též. Když se podíváte výše na 22.6.2014 8:01, tak tam o tom píši. |
 |
Rajčata - listy do ruličky, 23.6.2014 Plíseň to není, tipl bych to na přehnojení. |
 |
Co vaše réva? (2014), 22.6.2014  Díky za reakci ale mě hlavně zajímá příčina a pojmenování toho co je na obrázku.
Dle tohoto odkazu se doopravdy jedná o pliseň révovou.
|
 |
Co vaše réva? (2014), 22.6.2014 Čau Wimpi, zítra to vezmu na ukázku vinařům a uvidím. Réva jeví na listech příznaky padlí i plísně, v této fázi asi utlumené postřikem, napadená třapina je velmi křehká, stejně tak jako napadené letorosty. Na povrchu je hnědý povlak, stačí trochu a... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2014), 22.6.2014 To samozřejmě ano, ale to je jen jedna strana problému, v této chvíli se snažím hlavně zjistit co to je na těch střapcích a stoncích. Bohužel se mi odpovědi nedostává a tohle už tady visí nějakou chvíli, ještě vezmu zítra střapce sebou do vinařské... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2014), 22.6.2014  Těžko se mi nyní určuje příčina sprchnutí, protože v době květu byly hice a vzápětí na to peronospora. Ta zaútočila celkem zákeřně, v době kdy se objevily fleky na listech tak už byly třapina nahnědlá, a tak určit co se podepsalo více, je už asi... celý příspěvek > |
 |
Černé listy rajčat po postřiku, 20.6.2014 Rajčata budou chvíli čučet a pak se opět rozjedou, max nějaký ten list odejde. |
 |
Choroba rajčat, 20.6.2014 Zkuste přihnojit síranem hořečnatým na list. Tohle mívám na rajčatech celkem pravidelně ale moc to neřeším, moc poškozené listy ulomím..
|
 |
|
 |
Co je to za rostlinu?, 19.6.2014 Libeček. |
 |
Černé listy rajčat po postřiku, 18.6.2014 Rock effect mi udělal paseku ve skleníku na okurkách, rajčatech i paprikách. Použil jsem ho proti všudepřítomným molicím, a zanechal po sobě na listech zaschlé fleky.
Co se mšic na rajčatech týče, tak jsem za ty roky pěstování nepozoroval... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2014), 18.6.2014  Ošetřil jsem padlí Falconem a vypadá to že zabral (viz. první dva snímky a tmavé skvrny na rubové straně listu) a navíc se mi zdá že "ohraničil" i peornosporu (další tři snímky). Je možný tento účinek? Bohužel jsem přehlídl hodně rychlý nástup... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2014), 18.6.2014  Nádherný střapeček . Mi se přeroubování touto odrůdou nevydařilo a tak jsem předevčírem vysadil letos nově zakořeněný řízek. Hodně květů sprchlo díky vedru a ještě více bylo poškozeno peronosporou, ovšem je i spousta, které vypadají nádherně. |
 |
Choroba rajciakov, 17.6.2014 A tu černozem máte dovezenu odkud? |
 |