|
Presádzané jahody, 16.6.2013 Pokud už neodnožují tak budou asi starší, jak je máte dlouho? Pokud vyženou po přesazení nějaké odnože tak je nechte zakořenit a vysaďte, mateční rostlinu vyhoďte. Jahody plodí nejlépe druhým rokem, nechte je max. tři roky, v truhlíku možná i méně.... celý příspěvek > |
 |
Co to mám na plodech II, 16.6.2013 A je v plodech nějaká housenka (obaleč švestkový)? Takhle podobně se mi i chovají plody broskvoní po dlouhodobých deštích - klejotok. |
 |
|
 |
Sklizeň rajčat 2013, 16.6.2013  Dozrál mi první plod odrůdy Sungold vysazené do květináče. Jelikož mám problém s určením zralosti odrůdy Indigo Rose, protože ta je černá jak "viks" už od malička, mohla by být zralost Sungoldu vodítkem pro sklizeň té tmavé odrůdy. |
 |
Papriky - 2013, 16.6.2013 Když už chcete prezentovat své výpěstky tak by tam každopádně měl být název odrůdy a způsob pěstování (skleník, záhon, nádoba apod..), pak to bude o něčem. |
 |
Papriky - 2013, 16.6.2013 Když se zaregistrujete tak můžete vkládat více snímků najednou. |
 |
Zaštipované keříčkové rajče, 16.6.2013  Teď jsem si při vyvazování všiml že mi to udělala odrůda Krasnyj Klyk. Uvádí se u něj že je to indeterminantní odrůda, je taky možné že jsem opět "přehlídl" a vylomil vrchol. Budu muset nechávat vylamování na trochu pozdější dobu aby bylo zřetelné co... celý příspěvek > |
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 16.6.2013 Tohle je spodní vijan, následující je už jednoduchý - v řadě. |
 |
Kdy po zasazení začne broskvoň rašit?, 16.6.2013 Díky Vám Wimpi za logické a pro mne povzbuzující vysvětlení. Stromek který je vyfocen na čtvrtém snímku byl vloni před výsadbou zastřižen přímo u prodejce tak, aby byl "nastaven" na tvar vertiko (jmenuje se to tak?), chtěl bych vyzkoušet tuto... celý příspěvek > |
 |
Černé kuličky na listu jabloně, 16.6.2013 To vypadá jako z oblasti sci-fi nebo odněkud z korálového moře, taky by mne zajímalo co to je. |
 |
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 15.6.2013 Úspěšnost mého letošního roubování rajčat rovná se nule, a tak jsem s tím praštil. Rajčata pěstovaná v kbelících se v mých podmínkách začínají vybarvovat i bez něj. |
 |
|
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 15.6.2013  Máte někdo vysazenu odrůdu Indigo Rose? Očividně mi dělá potíž stanovit zralost. |
 |
Zaštipované keříčkové rajče, 15.6.2013 Já blbec jsem si tak vylomil růstový vrchol u tyčkové Rosady (krom spodního všechny ostatní zálistky vylámané) a rostlina naštěstí už vyhání nové. Jeden spodní vždy nechávám jako zálohu (dle situace) a další jsem už vylomil, namočil do stimulátoru a... celý příspěvek > |
 |
Vyvazování letorostů révy do drátěnky, 15.6.2013 Drátek je tenučký a od okamžiku kdy papír zvlhne tak začne rezivět, je to záležitost na jednu sezonu. Vyvazovací drátky v papíru používám na vše, na révu, na rajčata, na ovocné stromky... Je to velmi vděčný materiál, dostane se v různých délkách a je... celý příspěvek > |
 |
Zaštipované keříčkové rajče, 15.6.2013 Rajče umí nasadit i na nové zálistky, možné je že úroda bude menší, každopádně se opozdí. Babičce vemte "klíče" od zahrady. |
 |
Vyvazování letorostů révy do drátěnky, 15.6.2013 Nevyjádřil jste se špatně, mám asi 50 keřů, z nichž většina je na drátěnce, a jednoleté výhony vyvazuji drátky tak jak potřebuji, mnohdy se jim také nechce ale holt mají smůlu. |
 |