|
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 30.6.2013 Jj, ještě mám na záhoně někde na zahradě Amazing Bosque Blue Tomato, doufám že jsem to nepoměnil. Ve skleníku taky začínají pomaličku zrát první plody, ty stejné odrůdy ve skleníku (oproti těm v květináčích) jsou menší ale vybarvenější. |
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 30.6.2013  Včera jsem udělal první "větší" sklizeň mmj. sklidil i jedno to černé rajče. Plody jsou stále tvrdé jako kámen a po rozkrojení je uvnitř kompletně zelené, vzhledem k tomu že ho už předehnaly mnohé jiné odrůdy, tak začínám přemýšlet o tom že ho... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2013), 28.6.2013 Právěže s prevencí jsem celkem na štíru, bohužel. |
 |
Co vaše réva? (2013), 28.6.2013 Víceméně jste vyslovil stejný názor na příčinu šíření choroby na kterou už delší dobu na tomto dvoře mám podezření. Bohužel nemám moc místa a tím pádem ani možnosti přemístit tyto zajímavé odrůdy jinam. Nezbývá než ošetření, což jsem provedl, a v... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 27.6.2013 Zdravím Paľo, jsem z toho stále první ročník, takže chrupka je plíseň a Arkadia padlí? Na listech plíseň zatím nepozoruji, spíše jen šedavé fleky shora na listech které se dají setřít a "smrdí" po houbách, peronospora byla zhruba před třemi týdny ale... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 27.6.2013  Začínám být bezradný co se týče padlí na révě u baráku, dnes jsem vážně začal uvažovat o její likvidaci a nahrazením velkoplodou odrůdou kiwi, kterému se zase nedaří na zahradě. Na listech révy padlí momentálně moc nepozoruji, o to hnusnější je na... celý příspěvek > |
 |
Rajčata - fleky na listech - co to je?, 25.6.2013  Opět pozoruji tyto příznaky na listech, tentokrát na listech rajčat ve skleníku. Stále neznám příčinu, něco jsem si našel tady a jeden z diskutujících tam uvádí jako příčinu závlahu a přemokření, tazatel pěstuje v květináčích. Prohlížel jsem listy... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 25.6.2013 To je můj tip, podobné příznaky u malých lístků jsem ohlížel na snímcích z internetu a tam to byla sviluška ovocná. Konec konců je to jedno, jakmile to počasí dovolí tak to musím ošetřit. |
 |
Odpadávání květů paprik, 25.6.2013 Neopylené plody, může být vlhký pyl, horko, mokro, uberte dusíku přidejte fosforu. |
 |
Co vaše réva? (2013), 25.6.2013 Asi jsem jsme si nerozuměli, já měl na mysli tuhle fotku napadeného výhonu. |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2013), 25.6.2013  Na Svilušku ovocnou mám podezření právě u té jedné odrůdy u baráku. Přikládám fotku révy která odkvetla v těch hicech, rozdíly ve velikostech bobulí jsou více než znatelné.
|
 |
Co vaše réva? (2013), 25.6.2013 Kde mám poškozené mladé výhony (viz foto výše) tak tam réva odkvetla dobře. Pro vliv teplot na odkvétání se přiklání i fakt že na drtivé většině odrůd není po těch breberkách ani "škrábaneček". |
 |
Začátečník - pěstování rajčat, 25.6.2013 Já se s tímto hodnocením plně stotožňuji, rajčata máte velmi pěkná. Zaclonit můžete ale poklud substrát nevyschne tak se nic nestane, mám běžně rajčata v černých nádobách celý den na slunci nic na to "neříkají". V hnojení 1x za týden nevidím... celý příspěvek > |
 |
Pěstujete keříčková (determinantní) rajčata?, 25.6.2013 Je keříčková, nevyštipovat!!! Ještě k těm oporám pane Vladimíre, podařilo se mi dostat spostu nádherných fungl nových metrových roxorů, jenže je tam problém, jsou rezavé.
Mám tam ještě nějaké poplastované drátěné koše které mi zbyly z... celý příspěvek > |
 |
Plody okurky žloutnou, 24.6.2013 Záleží i na tom jakou máte odrůdu, je dobré volit partenokarpickou, tzn. takovou která nepotřebuje opylovače. Jinak nemějte obavy, ono se to rozjede, jen počasíčko aby bylo dobré. Včera jsem sklízel první plody a měl jsem obavy aby mne včelky... celý příspěvek > |
 |