|
První broskvoně dozrávají, 22.7.2013  Sem tam nějaký plod spadne (zdravý!) ale už se dá i utrhnout, na omak už je cítit že měknou. Stále však nevím co je to za odrůdu, plody na světle se vybarvují kompletně do tmava, ty co jsou pod listy mají na sobě znatelné žíhání.
Musím zaklepat... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 22.7.2013 Kýbl toho co bylo jako hrášíček (ta Kodrjanka) jsem dnes olámal a hodil do škarpy zajícům, zítra se chystám na další probírku a nějaké to vyvázání, ocelové lano už mám, ještě olej do motorovky, pákovky a jde se na to . |
 |
|
 |
Sklizeň rajčat 2013, 21.7.2013  Indigo Rose začíná měknout a z černé přechází do hnědé barvy, po rozkrojení už není zelené ale dočervena, myslím že však stále není správně zralé. Podle obrázků na netu by mělo být uvnitř červené, každopádně zraje neskutečně dlouho, chuťově je hodně... celý příspěvek > |
 |
Nedostatek vápníku?, 21.7.2013 Apikální nekróza plodů
Příčiny: nedostatek vápníku
Výskyt a význam:
Tato porucha je velmi častá, zejména na lehkých výsušných půdách. Poškozené plody jsou neprodejné. Pokud jsou zhoršené podmínky pro příjem vápníku, objevuje se tato porucha... celý příspěvek > |
 |
Postřik proti Oidiu přípravkem Topaz 100ec, 21.7.2013 Při použití prostředku na okurky, rajčata a papriky je ochranná lhůta tři dny, na révu 35 dnů. |
 |
Papriky - 2013, 21.7.2013  Papriky ve skleníku jsou nádherné, nějaká sklizeň už proběhla. Jelikož mám většinu silnostěných odrůd tak se tentokrát snažím nechat je dozrát do botanické zralosti, aby se vybarvily. Technickou zralost již dosáhly ale jsou vesměs jen tmavě zelené.... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2013, 21.7.2013 Ve foliáku rostou jako z vody, už jsou zhruba 2x větší. Ten malý jsem ucvakl protože dioslova živořil. Nyní začínají kvést rostliny už i venku, ve foliáku přišla další vlna květů, velikost tmavých plodů odhaduji na 3-4 kg, strakatý může mít klidně i... celý příspěvek > |
 |
Choroba révy, 21.7.2013 Díky. |
 |
Mšice ve skleníku, 21.7.2013 Mospilan mi spolehlivě ve skleníku mšici zlikvidoval. Na rajčatech mšice nějak neškodí, fotku těch vajíček nemáte? Pokud byla malinká žlutá (malé shluky) tak to mohla být beruška. |
 |
Lilkoviště, 21.7.2013 Myslím že ano, abych pravdu řekl tak znechucen dřívějším průběhem počasí, vybodl jsem se na nějakou evidenci. Tato bílá odrůda byla napadena sviluškou nejvíce, možná i proto že je těsně vedle napadených nakladaček, a mandelinku jsem našel jednu. V... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Lilkoviště, 21.7.2013  Nádherné slunečné a suché počasí (a celkem teplé noci) lilkům (a nejen jim) přeje a konečně se ojevily první plody, oproti loňsku však mají měsíc zpoždění. Léto atakuje třicítky a zahrada si jen "chrochtá", nekonečné mokro vyhnalo rostlinstvo ze země... celý příspěvek > |
 |
Choroba révy, 21.7.2013 Řekl bych že Falcon zabírá celkem slušně, narozdíl od Karathanu kde snad nezabral ani jedem postřik (bobule). Již týden nepršelo a v tomto nádherném letním počasí objevuji stále nové a nové napadení na dalších odrůdách (jen dnes např Glaša, Rhea,... celý příspěvek > |
 |
Kvašáky a rychlokvašky, 21.7.2013 Tři dny jsme nesbírali protože jsem ošetřoval okurky proti svilušce (přidal jsem i něco proti plísni), a tak tady doma leží hafo přerostlých nakladaček. Nikomu se do kvašáků nechce a ani konzumentů moc není. Teď je vše čerstvé a nejspíše by to bylo... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 20.7.2013  První sklizeň skoré odrůdy Caspar, na snímku ve společnosti s Berry. |
 |
Nedostatek vápníku?, 20.7.2013 Nikdy jsem je nezakrýval. |
 |