|
Příspěvky uživatele - 242.167
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nedokonalé vyzrávání plodů rajčat v okolí stopky, 9.8.2013 Podobnou teorii jsem vyslovil v jiné diskuzi. Teplo a hlavně slunce popohání rajčata k rychlému zrání a zkracuje se tak doba kterou potřebuje k tomu aby bylo jak má být. Pozoruji to např na odrůdě Superb u kterého se u některých plodů tohle špatné... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2013), 8.8.2013  Teď při mlsání Kodrjanky jsem prohlížel tuto diskuzi a fotky, tak letos tato odrůda někdy začátkem května nasazovala na květ a za 3 měsíce se už dá jíst. |  |
|  | Sklizeň rajčat 2013, 8.8.2013 Suším víceméně všechna rajčata krom klasických, určených převážně na konzumaci (Bejbino), pečení (Ildi), a krom cherry a soudků. Nejlepší se mi jeví odrůdy velikosti a tvaru vejce (někdy se uvádí švestková) typ Roma. Mezi ně nyní počítám Novinku... celý příspěvek > |  | Sklizeň rajčat 2013, 8.8.2013  Zajímavou chutí mne překvapila odrůda Superb, řadím ji mezi soudky (i když nemá tak "hranatý" tvar) a má růžovočervené zbarvení. |  | Sklizeň rajčat 2013, 8.8.2013 Plný název této odrůdy je Fitoftoroustojčivyj, v popisu se uvádí že je to odrůda určená pro pěstování venku, nevyžaduje vyvazování a vylamování, středně ranná odrůda, odolná proti fytoftoroze (což se odráží v jeho názvu).
Rostlina je... celý příspěvek > |  | Čo na osy?, 8.8.2013 Vos je celkem hodně, letos se však více věnují sladkému po mšicích na broskvoních a na révu lítají jakési malé (mladé?), že by vosí dorost? Skoráky na zahradě už skoro zlikvidovaly, u baráku se věnují nejvíce Kišmišu, dal jsem ho do pytlíků a sleduji... celý příspěvek > |  | Sklizeň rajčat 2013, 7.8.2013  Ochutnal jsem včera jeden plod, ale je to navíc rajče bez chuti, takové nijaké vodnaté, po dozrání nechutně v pevné slupce změkne, zralé plody jsem samozřejmě obral a rozdám je. Tento můj postup se může zdát "krutý", zvláště někomu kdo přišel... celý příspěvek > |  | Sklizeň rajčat 2013, 6.8.2013  A takhle vypadala Knopka před likvidací. |  | Lilkoviště, 6.8.2013  Lilky rodí jako divé a tak něco o jejich škůdcích. Mandelinky jsem pošlapal ale co tam dělají mravenci je mi záhadou, stejně tak jako zda stonek nahlodali oni nebo mandelinky. |  | Sklizeň rajčat 2013, 6.8.2013 p. vimon - Tak to máte blbý, nám se naštěstí bouře zatím vyhýbají. V neděli se to přehnalo, nejdříve vichr a potom blesky, trochu zapršelo a od té doby je to ještě "horší" než když bylo sucho a venku pětatřicítky. Teď je na teploměru sice méně ale... celý příspěvek > |  |
|  | Sklizeň rajčat 2013, 6.8.2013  Dnes to odnese odrůda Knopka. Dle popisu to má být ranná, velmi dekorativní odrůda, ideální pro pěstování v květináčích. Determinantního růstu, 50-60 cm vysoká, plody tvaru švestky jasně červené barvy, velmi sladká a aromatická,... celý příspěvek > |  | Papriky - 2013, 4.8.2013 Uchopte plod do prstů a lehce zmáčkněte, pokud ucítíte praskání ve stěně plodu tak sklízejte, paprika bude křupavá. |  | Papriky - 2013, 4.8.2013 Ta Elisabete je velmi podobná na AMY, od Ing. Teclové dojíždím již jen Žluťáska a Sluníčko a nikdy nic více. |  | Skvrny na listoch od cukiny a tekvice, 4.8.2013 Na cukině je to dáno odrůdou, na tekvici máte padlí, Ortiva je dobrá volba. |  | Sklizeň rajčat 2013, 4.8.2013  Teplo, slunce, voda a rajčata, stačí se natáhnout a zobat. |  |
 |
|
|
|