|
Co vaše réva? (2013), 27.8.2013 Velmi pěkné . Teď jsem konzumoval Kišmiš Luč. a ten má podobnou barvu jako Vaše Preobraženie, není sice vybarvený ale je již sladký. Zdá se mi že letos je to nějak moc rychlé a tím pádem to nemá čas správně vyzrát? |
 |
Štěpování révy - stratifikace, 27.8.2013 Chtěl bych se zeptat na stratifikaci naštěpované révy v domácích podmínkách. Máte s tím někdo zkušenosti? Díky. |
 |
|
 |
Sklizeň révy 2013, 27.8.2013 Pane Ivo, a jaká budou 27.9.2013 čísla ve sportce nevíte? |
 |
Sklizeň révy 2013, 27.8.2013  U nás od sobotního dopoledne neustále prší, mrholí nebo lije, bobule začínají praskat a hnít, vosy pak dokonávají zkázu. Nejhorší je na tom Kišmiš Lučistyj kde je polovina bobulí na odpis, je sice již sladký ale nevybarvený, bude se muset sklidit.... celý příspěvek > |
 |
Lilkoviště, 27.8.2013 Někde to mám poznačeno, snad to najdu. Ten lilek je mi ale docela nesympatický.
PS: ještě více než cizí kočky miluji jejich bezohledné majitele. |
 |
Lilkoviště, 26.8.2013 Jako skvělá a úrodná odrůda se mi jeví poloraná odrůda Almaz, to jsou na mém snímku výše ty tmavé protáhlé. |
 |
Kdy sklízíte nedozrálá rajčata?, 26.8.2013 Záleží na počasí, víceméně již ne. Pokud by bylo počasí příznivé pro plíseň a ona by se objevila, a byla by velká násada plodů na keřích s možností jejich dozrání, tak pak bych asi ještě ošetřil. Já osobně rajčata nikdy zelená nesklízím ani je... celý příspěvek > |
 |
Je tohle okurka?, 26.8.2013 To snad vypadá opravdu na cukrový meloun - odrůda Charentais. |
 |
Krasava, 25.8.2013 Neměl jsem výhrady ke Krasavě jako takové, je dobrá, šťavnatá ale prostě když se utrhne tak se musí hned sníst, její využití je jen pro okamžitý konzum. |
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 25.8.2013 V letošní, na úrodu ale i výkyvy počasí bohaté sezoně, začínám hodně selektovat odrůdy rajčat pěstované na záhonech k "průmyslovému" využití. Bohatost odrůd zachovám jen u maloplodých odrůd určených k přímému konzumu. Držáky typu Ildi a Bejbino budu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sklizeň rajčat 2013, 25.8.2013  San Marzano jsem přestal pěstovat protože je moc pozdní a špatně vyzrávalo. Primárně je jeho využití pro sušení, k tomuto účelu však využívám jiné (ranné) odrůdy podobných tvarů. Jsou sice keříčkové ale bohatě plodí, jedním z nich je Caspar F1, na... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň révy 2013, 25.8.2013  Arkadia právě sklizená, malé střapce ale velké bobule, sladká, výborná. |
 |
Odrůda révy Solaris, 25.8.2013 Zkuste ty maličké hálky příště nafotit jak to vypadá. |
 |
Augustin (V 25 - 20), 25.8.2013 Bobule jsou oválné. |
 |
Choroba révy, 24.8.2013  to KUKY - vloni se mi Sulka osvědčila, chce to v předjaří révu pořádně poumývat.
|
 |