|
Rajčata Darinka F1 co se jim stalo?, 3.9.2013 Přesně tak, ukázkový příklad plísně, rosliny je nutno zlikvidovat. U mne devastuje porosty vše možné (hlavně mokro) jen ne plíseň. Už nepamatuji kdy jsem ošetřoval ale plíseň zatím není, asi je jí zima. |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 2.9.2013 To je odrůda která mi připomínala supermarketová rajčata, tak jak píšete. Je bez chuti a velmi rychle jsem jeho pěstování zanechal. Mám dojem že jsem ho měl jen jednu sezonu. |
 |
|
 |
Augustin (V 25 - 20), 2.9.2013 Mám letos první ukázkové střapce, jeden jsem již sklidil a musím potvrdit Vaše slova o odolnosti k praskání a navíc připojit, že si ho ani vosy moc nevšímají.
|
 |
Preočkovanie starého vinohradu, 2.9.2013  Nemám na zahradě cukr ani sirup a tak jsem rukama vymačkával bobule skoráků (slabý muškát by moh být Irsai) do misky, a šťávu pak nalil jako návnadu. Docela jsem se divil kolik jsem toho z těch dvou-tří střapců vymačkal, a napadlo mne že bych si... celý příspěvek > |
 |
Lilkoviště, 2.9.2013 Sekám velkou poklonu, to je jak od toho co si ufikl to ucho!!!
Já osobně nejsem zatížený na velké lilky, tahle velikost je pro mne zn. ideál. Pruhovaných odrůd se určitě nevzdám, jen se musí hlídat. Jakmile začnou ztrácet lesk a matnět, tak už je... celý příspěvek > |
 |
Přeroubování jabloně, 1.9.2013 Zvažuji koupit (už mám na eBay vyhlídlé) Omega kleště na štěpování révy. Při patřičné síle "halůzek" by se to snad dalo použít i na stromky. Mám na zahradě mladou Krasavu a chtěl jsem ji dát pryč, pak mne napadlo přeroubovat ji broskvoní co mám doma... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 1.9.2013 Tak je nezveřejňujte, to je Vaše věc, já mám Vaše potřeby celkem v paži a přitom to najevo nedávám, já je zveřejňuji a je to moje věc. Jestli jste si toho doposud nevšimla, tak tady nejste sama, nebo je to důvod jiné napadat a urážet?
Dal... celý příspěvek > |
 |
Přeroubování jabloně, 1.9.2013 Pane Paľo, jakým způsobem to roubujete a dal by se případně použít i na broskvoň? |
 |
Lilkoviště, 1.9.2013 to Mičurinec - Kdyby jen bez lilků, ale taková slaninka s nimi v kombinaci, to je teprve pošušňáníčko .
to Renata - Ty strakaté lilky jsou přenádherné! Letos mám dvě odrůdy a ty lesknoucí pruhy jsou pastva pro oči. |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 1.9.2013 Konstatuji, jen konstatuji. Kdybyste místo vyrypování více četla mé příspěvky, tak byste se dočetla že jsem nainstaloval kapkovou závlahu, tudíž jsou více zalévány v době sucha, a že budu po selekci pěstovat jen osvědčené odrůdy a omezím jejich... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sklizeň rajčat 2013, 1.9.2013  Pár ukázek jak mají a nemají vypadat rajčata. Dnes jsem zlikvidoval prvních 11 rostlin.
|
 |
Sklizeň révy 2013, 1.9.2013  Na ten Nový Podarok Zap. si dělám zálusk, hodně se mi líbí. |
 |
Granny Smith, 1.9.2013 Mé Granny jsou letos napadeny strupovitostí hodně, hlavně listy. Více napaden byl již jen Šampion, ošetřoval jsem 2-3x. |
 |
První broskvoně dozrávají, 1.9.2013  Sklidil jsem zbytek této neznámé odrůdy, zálivku vyřešily lijáky a 80% plodů zlikvidovaly za zdatné pomoci vos a jiné havěti, snad 100% plodů ze "zdravé" úrody je červavých.
Odrůda je letos velmi málo vybarvena, chuť nedokážu moc popsat,... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2013, 1.9.2013  Jeden plod na jedné roubované rostlině je hodně běžná záležitost. Včera jsem sklidil první zralý meloun ze záhonu, taky byl jen jeden na rostlině. |
 |