|
Příspěvky uživatele - 242.167
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Průzkumný dotaz, 8.9.2013 U mne na jihu Jižní Moravy byla násada květů ovocné úrody velmi bohatá, až na některé mladé hlavy révy. Obrovský propad byl u bohatě kvetoucí mladé samosprašné třešně Samba, kde jsme sklidili asi tak do 10ti plodů. Jabloně mají celkem bohatou úrodu,... celý příspěvek > |  | Řez broskvoně, 7.9.2013  Snažím se stále o to abych zvládl řez broskvoně ke své spokojenosti. Na jaře jsem si nechal udělat hodně velký zmlazovací řez všech broskvoní a dopadlo to tak že jsem opět v pr..., tedy opět tam kde jsem byl. Roste to jak blbé a já opět nevím co s... celý příspěvek > |  |
|  | Rajče Ildi, 7.9.2013  Trochu jsem to dnes prohlížel a na jednom keři jsou oválné i hruškovité plody. Spodní vijany mají plody oválné, na těch výše jsou i hruštičky, spodní rostly ještě v létě, horní ve výkyvech počasí, možná je to i tím, i tím jak se květy opylily. Nalézt... celý příspěvek > |  | Papriky - 2013, 7.9.2013 Já mít papriky jen venku tak jsem sklidil pouze Samaru. |  | Sklizeň révy 2013, 7.9.2013  Něco jsem dnes sklidil, je tam Pannonia, Arkadia, Viktoria, Krasotka, Vostorg Muskatnyj, Karmakod, Glaša, Aročnyj, Kodrjanka, Beloe Čudo a V25-20. Na některých odrůdách zůstalo zdravých jen 5-6 bobulí na střapci. |  | Papriky - 2013, 7.9.2013  Hezká úrodička . Nemáte ještě fotečku jak vypadá celá rostlina? Vidím že je to ve skleníku a ještě prosím prozraďte čím to "krmíte", díky.
Co to je za odrůdy, ty protáhlé asi kapie nebudou, kapie by se měla ke špičce zužovat. Já... celý příspěvek > |  | Rajče Ildi, 7.9.2013 Ildi je sladké, jenže to už je v době kdy je moc šťavnaté a řekl bych přezrálé. Tahle odrůda nevydrží moc dlouho na keři, umí i hodně praskat, je vhodnější sklízet ji ještě ne úplně vyzrálou. Než jsem objevil vlastnosti soudkových odrůd, konkrétně... celý příspěvek > |  | Rajče Ildi, 6.9.2013 Teď si nejsem moc jistý, ale mám dojem že u této odrůdy nebyla zrovna chuť to co by se vychvalovalo. Plodnost a velikost těchto jednohubek určitě, ale chuť to nejspíše nebyla. Já osobně sáhnu po soudcích a Ildi máme hlavně na pečení se zeleninou. |  | Štěpování révy - stratifikace, 5.9.2013 Tady je nějaké video. |  | Rajče Ildi, 5.9.2013 Správně má mít oválný tvar, teď jsem schválně nakukoval do sklizených a většina je jich taky ve tvaru "hruštičky", asi záleží na pěstebních podmínkách. |  |
|  | Melounoviště 2013, 4.9.2013  Předpověď slunce by mohla melouny popohnat ke zrání, velikost již mají.
|  | Sklizeň révy 2013, 4.9.2013  Moje Viktorie je vybarvená taktéž, a přestože ještě není úplně zralá tak ji kompletně zlikvidovaly vosy a sršně, dají se sklidit jen jednotlivé bobule. Vypadala nádherně, násada je bohatá ale kvůli tomu hmyzu dostane ještě rok na zkoušku, ale pokud... celý příspěvek > |  | Black Magic, 4.9.2013 Dnes jsem balil do pytlíků střapce odrůdy Eva. Všiml jsem si že na jednom menším byly bobule volné a hodně protáhlé, na jiném zase kulaté a namačkané na sobě, největší podíl měly oválné bobule, takové mají i být. A to vše na jedné hlavě. |  | Rajčata Darinka F1 co se jim stalo?, 3.9.2013 Nevím zda by ješte u prvních dvou zabral postřik např. Ridomilem, ale ty rostliny na posledních dvou snímcích už bych zlikvidoval a plody, přestože vypadají bez poškození, bych už taky vyhodil. |  | Rajčata Darinka F1 co se jim stalo?, 3.9.2013  První snímek není moc detailní ale náznak plísně na stonku tam je (viz zvětšenina), na druhém bych řekl že je v počátcích (řapíky listů) a na dalších dvou je to jisté, bohužel. Ostře ohraničené skvrny na stonku rostliny z třetího snímku a poškozený... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|