|
Příspěvky uživatele - 179.2
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Tečkaté listy jabloně, 11.7.2016 Ať dělám co dělám,...je mi líto, strupovitost na listech nevidím.Strupovitost se na listech jabloně projevuje tmavými cca 5mm skvrnami, které nikterak neperforují list.Trpělivě si sedí, a čekají. |  | Herman x Topfirst, 10.7.2016 ...no jistě, nezralý plod je vždy kyselý! Moji první Hr.mani jsou až na jeden červivý, všichni celozelení.Tak jsem v úžasu, když už je někdo touto dobou jííí.Jinak to jsou opravdu oni, protože mají krátkou stopečku, na kterou jsem už upozorňoval. |  |
|  | Opakovaně hnědé listy, 10.7.2016 Přípravky na bázi mědi se mají k ošetření stromů používat pokud rostliny nemají listy, protože je(listy) v době rašení, a v době vegetace měď v doporučené koncentraci poškozuje.Měďnaté přípravky lze použít k ošetření stromů už třeba na podzim, a až... celý příspěvek > |  | Hortenzie - světlé listy, 20.6.2016 Je to nedostatek železa, který způsobuje na azalkách, rhododendronech,hortenziích světlou, až zežloutlou mezižilnatinu.Používám zelenou skalici i když je relatívně slabší.Proveďte postřik na list v určitém časovém odstupu několikrát.Výsledky se u... celý příspěvek > |  | Postřik broskvoní proti kadeřavosti, 19.6.2016 Už je pozdě.Pokud stromek pod silným napadením přežije(nemá ovoce, takže by měl přežít),nasadí nové listy.Taphrina deformans je decimována až s příchodem venkovních teplot okolo 25°C.Ty by měly přijít už v tomto týdnu.Pak by nové listy už napadené... celý příspěvek > |  | Vysadenie novej marhule, 19.6.2016 Jeden z možných důvodu úhynu kořenové části hledejte v zadušení kořenů(asfyxie).Takže i když je nadzemní část stromku životaschopná, v kořenové části dochází ke stresu zadušením.Meruňky velmi často na to odcházejí.Potřebují vylehčenou,... celý příspěvek > |  | Likvidace roubů, 19.6.2016 Ano, změnil jsem způsob uložení čerstvě nařezaných roubů.Už rouby nepřechovávám v mikrotenovém sášku v chladničce, ale v zastíněném vlhčím místě, zapíchnuté v zemi-osvědčilo se mi to.
Věřím, že některé by vydržely i do příštího jara...
...jen... celý příspěvek > |  | Plísen bramborová na rajčatech 2016, 19.6.2016 Ať tak či tak, přípravky,které účinkují proti plísní bramborové na rajčatech, účinkují i proti černi rajčatové, npř. už zmínený Acrobat mz, nebo (preventívní)Ortiva, aj. |  | Plísen bramborová na rajčatech 2016, 19.6.2016 Použití přípravku Ortiva u rajčat je hlavně preventívní, nejpozději těsně po napadení. |  | Žluté skvrny na listech Rubínu, 19.6.2016 Na zahradě mám x+stromků jabloní, a jediný, který vykazuje navlas stejné žluté skvrny na listech je RUBÍN.To poškození mozajkou bych nerad, proto se bláhově uklidnuji, že by to mohlo být velkým zastíněním stromku, kořenovým převlhčením, nerovnoměrnou... celý příspěvek > |  |
|  | Lokální šarka, 19.6.2016 Pseudo šarka je zajimavý výraz.Takové to polovičaté napadení, kdy je npř.celá větev silně poškozená maskovanými listy, a jiné větve jsou czela čisté vyskytuje docela hojně.Byl bych jen rád, kdyby se jednalo "jen" o výživový deficit.Tyto nejasnosti... celý příspěvek > |  | Plísen bramborová na rajčatech 2016, 19.6.2016 Plíseň bramborová na rajčatech.Při prvních příznacích použít Akrobat MZ, po 10 dnech opakovat.Pak použít přípravek Bravo, kde je jen 7dení OL.Použití přípravku Ridomil se uvádí pro preventívní ošetření. |  | Z meruňky vytéká smůla, 19.6.2016 Co to značí?
Značí to poškození korové tkáně npř.mrazem, houbovou nemocí, respektíve spálou.Vyskytuje se v menší míře běžně.Vzpomeňte si, zda jste provedla nějaké ošetření stromu, pokud nikoli, je třeba v budoucnu toto napravit.(chemické... celý příspěvek > |  | Doba postřiku, 19.6.2016 Letos u nás, ve středně vyšších polohách baza černá(bez černý) u nás zrovinka z poloviny dokvétá.Nevím, zda to už není pozdě, ale i já jsem včera provedl postřik proti vrtuli třešnové Mospilanem. |  | Mšice na petrželi, 19.6.2016 Použil bych PREV-B2,kapalné hnojivo na bázi pomerančového oleje(přírodní produkt),který eliminuje, potírá savé škůdce, npř. i mšice.Objednat na e-shopech, i u výrobce, nebo v každé pořádné zahradnické prodejně ve vašem okolí.Když nemají, zeptat se,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|