Příspěvky uživatele - 244.2

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Lískové ořechy, 4.9.2014
Sklízet lze i otrháváním, ale je to velmi pracné. U Hallských a podobných s mělkým kalíškem je výhodné netrhat celé plody, ale jen vylupovat "skořápky" z punčošek. Pokud vyloupnout nejde, je oříšek buď nezralý, nebo hluchý nebo červivý). Ty s... celý příspěvek >
Slivoň President, 4.9.2014
přemýšlím, jestli nemáte jiný klon. U mne více vybarvené ale hlavně jiný poměr velikosti plodů k listům. Listy mám střední (3-5 cm čepel) a plody o velikosti asi dvojnásobku čepele menších listů (5-7 cm). Nebýt to modré a ojíněné, tak by to na stole... celý příspěvek >
Kidd´s orange, 4.9.2014
Njn ... já také nemám slep vychladlý a tak skladuji přepravky se sklizeným ovocem až do prvních mrazů venku u severozápadní fasády chalupy. Ráno se orosí, přes den odpařující se rosa udrží teplotu v háňce přepravek nižší než má okolní vzduch a... celý příspěvek >
Mini, Bibi, Datlo od Semo, 4.9.2014
a čím sáčkujete?
Špačci na švestkách, 3.9.2014
Obecně jsou všechny živočišné druhy chráněny dle zákona o ochraně přírody a krajiny před zničením, poškozováním, sběrem či odchytem, který vede nebo by mohl vést k ohrožení těchto druhů na bytí nebo k jejich degeneraci, k narušení rozmnožovacích... celý příspěvek >
Kosi ovoce poškozují tím, jak zkouší jestli je zralé. Poškozené nezralé plody nezkouší opakovaně a je tak k naštvání, že aby zkonzumoval 1 švestku, tak jich poškodí 20-50 kusů. U špačků je to jinak. Ti pošlou průzkumníka samotáře a pokud většina... celý příspěvek >
Pokud je ptáků v sadě víc než 10 najednou, je to povětšinou špaček (a nepotřebujete dalekohled na rozlišení). Jinak ani špaček ani kos není chráněný a můžete jej lovit povolenými způsoby (v zástavbě nelze střelbou). Na rozdíl od kosáka, špaček... celý příspěvek >
Lískové ořechy - pomoc s rozlišením odrůd, 3.9.2014
JJ reakce do SZ je hezká, potěší, ale nikdo další mi ji neověří/potvrdí/vyvrátí. Takže prý 4ka je podle hranatosti odrůda "římský" v polsku prodávaný jako "Nux pontica". Pokud jej někdo máte, prosím o potvrzení (nebo vyvrácení jiným návrhem).
Půda po rajčatech s plísní, 3.9.2014
Ono stačí pěstovat přerušovací plodiny, které nejsou hostiteli daného patogenu. Od toho jsou osevní postupy/sledy, aby se nemuselo příliš přemýšlet. Teď dejte hořčici na zelené hnojení, pokud v příštím roce nebudete pěstovat brukvovité nebo... celý příspěvek >
se světlým břichem a podkrčím je samice... a právě samice kosa si lidé často pletou se špačky.
Zakládám novou zahradu, 3.9.2014
U švestek preferuji chuť před velikostí. Už několikrát se mi stalo, že jsem plod odrůdy President nedojedl a 1/3 plodu is peckou zahodil. Navíc švestky velikosti drobnějších nektarinek se špatně prodávají na váhu a prodej po kiusech je zase málo... celý příspěvek >
no, jsou lidi, co nerozlišují králíky a zajíce i špačky od kosáků. Ušák jako ušák, pták jako pták... Mám dojem, že zakladatel vlákna měl na mysli rodinku kosáků asi tak o počtu 5 členů... (nebo dvě...).
Záchrana rajčat, 3.9.2014
Já si to ověřím. Buď jsem "citaci" špatně interpretoval nebo citoval špatný zdroj. Ale možná mi milý J.R. objasní životní cyklus Květopase jahodníkového a vhodný způsob ochrany jeho alternativních hostitelů z čeledi růžovokvětých. Když by to bylo... celý příspěvek >
Záchrana rajčat, 2.9.2014
Není to jedno, nevím kde jsem se s tím setkal, ale určitě na více místech. Při rovnoměrné aplikaci na celou dostupnou plochu rostliny jsou potřebné dávky buď nížší, nebo účinnek výrazně lepší. Například pro drobné rostliny (zejména pokojové a jim... celý příspěvek >
Záchrana rajčat, 2.9.2014
Nemračte se na souseda a nekažte jemu ani sobě den. Nevíte proč je bramborová nať "na tabák", je li to odrůdou, desikantem či plísní. Svoje rostliny ošetřete postřikem v pravidelném sledu, protože je spousta houbových chorob, které od brambor... celý příspěvek >
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika