Příspěvky uživatele - 244.2

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak na pěťoura?, 6.11.2014
Ano pane J.R. To jsou už teploty, kdy jsou odblokovány inhibitory klíčení a jedná se o vzcházení rostlin. Podle metodiky se mohou teploty lišit (minimální denní, průměrná denní minimálně, atd.), navíc jsou to teploty vzduchu (nebo půdy v hloubce 20... celý příspěvek >
To jste mne nepochopil pane doktore. Já neříkal že ta teplota 58°C je trvalá potřebná pro klíčení, ale že její krátkodobé překročení deaktivuje inhibitory. Jinak potom je potřeba průměrná denní teplota pro žabinec nad 2°C, pěťour maloúborný nad 8°C a... celý příspěvek >
Čištění demižonu, 6.11.2014
Na všechny 3 demižóny bude potřeba louhu asi tak za 4 až 25 Kč podle způsobu "namočení". Použitým roztokem pak krásně vyčistí odpady v domácnosti (zejména kuchyňský dřez). Je možná i kombinace kamínků a louhu. Nasypou se kamínky, nalije místo... celý příspěvek >
Čištění demižonu, 6.11.2014
... roztokem sodného louhu naplněného až po okraj, nebo tak, že položený naplacato se postupným otáčením odmočí celý povrch. Nejrychleji louh působí při teplotě 52-55°C, ale běžně se používá i teplejší, nebo úplně studený. Pokud zůstanou po louhování... celý příspěvek >
Môžem popínavé ruže radikálne zrezať?, 6.11.2014
Nejlepší to bude provést na jaře v době kvetení zlatého deště (Forsythie). Ale pokud nyní něco překáží tak to uřežte již nyní (po opadu listí). Po dobu zimních mrazů by Vám měly zůstat alespoň kosterní výhony 1 m dlouhé, které na jaře zkrátíte podle... celý příspěvek >
Já nevím co je na teplotě sluncem vyhřáté půdy tak nepochopitelné. V srpnu je běžně maximální denní teplota ve stínu 28°C, na sluníčku 45°C, vyhřátý záhonek má na povrchu klidně 60°C a na plechové střeše můžete usmažit vajíčko. V závislosti do... celý příspěvek >
Jak na pěťoura?, 6.11.2014 Obsahuje fotku
Dobře, domluvím doktorovi Slavíkovi, aby si příspěvek ve Wikipedii zeditoval podle toho co povídá na přednáškách a co citují jeho žáci v seminárních pracích. Zdroj na obrázku například uvádí i klíčivost z hloubky 10 mm = kde tam máte to... celý příspěvek >
Výměna oleje v sekačce, 6.11.2014
u železa možná žádný, ale koroze obecně je širší jev a obnáší například i vytváření sirníků kovů, pokud jsou v oleji sirné ionty. Pro korozi je důležitá změna pH a přítomnost vody, pro oxidaci je důležitá pouze přítomnost kyslíku a vnímavost... celý příspěvek >
Pro_mně-zamě já ten příspěvek ve Wikipedii mohu vytvořit stejně jako zeditovat konkurenční. Jen se mi to nechce přepisovat z ručně psaných poznámek, nebo rastrových pdf souborů. Nažky nemají receptory světla. Inhibitory klíčení jsou deaktivovány... celý příspěvek >
Nepamatuji si zdroj. Pro mne je důležitý ten závěr, podle kterého semínko či jeho inhibiční mechanizmus pozná, že je v povrchové vrstvičce do 3 mm tloušťky a proto vyklíčí. Po další kultivaci se do dané vrstvičky dostanou jiná semínka a opět vyklíčí.... celý příspěvek >
Výměna oleje v sekačce, 6.11.2014
Pane Wimpi, co máte za stroj, že u něj máte přístupný dolní vpouštěcí otvor? Osobně z hlediska bezpečnosti považuji za lepší, mít olej zahřátý (posledním) hodinovým sekáním a po krátkém stání zchladlý na cca 40°C. Hystereze viskozitní křivky mi... celý příspěvek >
Výměna oleje v sekačce, 5.11.2014
Jak jsem psal v úvodu, ono je to jedno, hlavně když ten olej bude vyměněn. Hliníkový motor příliš asi nezkoroduje, v tom máte pravdu, větší vliv bude mít asi ta vlhkost na "zželírování" kalu, který se z oleje vyloučí na dno vany. Jako je zbytečné při... celý příspěvek >
Výměna oleje v sekačce, 5.11.2014
Profíci od zahradní firmy to mají jednodušší, v sezóně mění olej co dva měsíce. Nejlépe je však pravidla odvodit od pravidel vojenských pro péči o "uloženky". Tam je preferována péče o stroj před úsporou na provozních náplních.
Drtička větví, 5.11.2014
Ta pomláska je sice jako nová, ale už nezakoření. Vrbový proutek koření jen když je čerstvý a má stálé prostředí pro růst. Například v kompostu má tmu a tak radši shnije. To samé ve vyvýšených záhonech, stačí aby byly úplně vespod bez přístupu... celý příspěvek >
Drtička větví, 5.11.2014
pokud štěpka zaschne, nezakoření...
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika