|
Úprava korunky, 23.11.2014 Jestli chcete kotlovitou korunku, můžete stromek ostříhat klasicky, odstřihnout spodní menší větvičky, obě boční zakrátit na několik oček, střední ponechat o něco delší a na střední i na bočních v průběhu roku pěstovat z rašících pupenů větve tak,... celý příspěvek > |
 |
Úprava korunky, 22.11.2014 Ty spodní větvičky jsou asi červené dost, takže jsem možná trochu naslepo.P |
 |
|
 |
Úprava korunky, 22.11.2014 Hezký stromek, jen by mohl být červenější.Řez Vám určitě poradí.P |
 |
Prostokořenné maliny?, 21.11.2014 Řízek a sazenice maliny s pupenem je každé něco jiného.Jak má vypadat sazenice maliny přeci řeší nějaký předpis a já jsem ho jen částečně citoval.Kořeny opravdu nejsou podmínkou.Ale tak maliny se s kořenama běžně prodávají.
Je dobré, že se... celý příspěvek > |
 |
Prostokořenné maliny?, 21.11.2014 Jo, ještě poznámka.U maliny zbytek kořene, pokud je, většinou však není, škoda jakkoliv zkracovat.I tento kořen na jaře obrazí novými šlahouny.P |
 |
Prostokořenné maliny?, 21.11.2014 Může být, neříkám,že to není dobré, ale jak jsem psal výše, u malin to není podmínka.Nové šlahouny rostou právě z podzemního pupenu.Kdyby na to došlo, malina vyroste i z prutu, který nemá žádné kořeny.Stačí ten pupen.A přezimuje taky.P |
 |
Prostokořenné maliny?, 21.11.2014 Pane Stando, Vy jste snad maliny nikdy ani nesázel.Na malinách z kořenů není co zkracovat.Dokonce není ani podmínka aby malina měla nějaké zvlášť vyvinuté kořeny.Musí mít vyvinutý podzemní pupen, nic víc.P |
 |
Ochrana mladých jabloní nátěrem proti okusu zajíců, 20.11.2014 Jen poznámka k náhradě škody od myslivců při poškození porostu.Podle předpisu je zde šibeniční lhůta a to uplatnit škodu do čtrnácti dnů.Ono to jde uplatnit i později, ale úspěch je pak všelijaký.P |
 |
Drtič větví Vares Shark, 16.11.2014 Nedovedu si představit, že by obchodník, třeba i na přání zákazníka upravoval nový výrobek.Co když se "kolečka" tomu zákazníkovi nebudou líbit.Kdopak mu to zaplatí?A co tak třeba záruka?Ty úvahy, že bude obchodník bojovat o takového zákazníka jsou... celý příspěvek > |
 |
Pink Lady, 12.11.2014 Je to jako u všeho.V Polsku se najdou školky, které moc dobré stromky nemají.Je však dost školek, že někteří, říkám někteří naši školkaři, kdyby měli tak kvalitní stromky, oblízli by si všech deset.Dost špoatnou reputaci polským stromkům zasadili... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pink Lady, 12.11.2014 Čaklov stromky z Polska má taktéž.Že Vám napíše třeba jinou návěsku je už věc další.P |
 |
Jak zachránit brusinky viz foto, 8.11.2014 Tipoval bych to na důsledek mokra, nadměrné zálivky.Borůvky snesou vody docela dost, brusinky už ne.Pod kůrou může být trvalé vlhko a ani o tom nemusíte vědět.P |
 |
Jaké staré odrůdy na zahradu?, 5.11.2014 Zakladatele vlákna bych se chtěl zeptat proč to musí být staré odrůdy.Jestli si třeba nemyslí, že pořádný strom naroste jen u starých odrůd, anebo že jsou nej nej.
Jinak Matčino je chuťově dobrá odrůda, nebo stále se sází Průsvitné letní.Přeci... celý příspěvek > |
 |
Co je to za keř?, 5.11.2014 Brslen.P |
 |
Prodej ovocných stromků, 4.11.2014 S tím ochutnáváním jabloní to moc nejde i kdyby školkaři chtěli.Jak jsem psal, žádné jablka nemají a i kdyby nějaké sehnali stejně se nedají splašit bez enormních nákladů všechny odrůdy.
V Litoměřicích probíhala kdysi soutěž o nejchutnější... celý příspěvek > |
 |