|
Otočná jehla ke grilu Weber, 4.8.2011 Nemá někdo doma otočný špíz ke grilu Weber? Kolik kg masa cca "utáhne"? Stojí dost peněz, tak o něm přemýšlím. Díky, A. P. |
 |
Trvalky na slunný záhon, 21.7.2011 budeme zakládat nový záhon u domu kam stíví sluníčko skoro celý den až do večera, prosím o radu co vysadit, předem moc děkujiiii |
 |
|
 |
Jaký koupit grilovací motorek pro začátečníky?, 15.7.2011 Potřebovala bych prosím poradit, o víkendu jsme poprvé "grilovali", máme takové ty dvě tyče v zemi, na které jsme položili tu tyč, na které bylo nabodnuté kuře. No a manžel u toho přes hodinu a půl seděl a točil, aby se upeklo. Chtěla bych... celý příspěvek > |
 |
Urychlená zralost, 1.7.2011 Taky vám letos zraje ovoce nějak dřív? Konkrétně meruňku Pinkcot v 380 mnm už mám úplně zralou - mňam. I rybízy a angrešty se nějak předbíhají. |
 |
Skleník u zdi, 7.6.2011 Máme třicet let skleník na stěně více než stoleté zděné stodoly a problém naprosto žádný. Ani zeď ani pěstované plodiny si nikdy nestěžovaly. Jde o zeď z pálených cihel s vápennou fasádou. A samozřejmě nevytápěnou budovu.... celý příspěvek > |
 |
Voňavá sadová růže, 2.6.2011 Máte pravdu, pane Jiří, na helpmefind.com je Frühlingsduft na některých fotkách zbarvená úplně stejně, zřejmě to bude ona.
Děkuji všem za pomoc. |
 |
Voňavá sadová růže, 1.6.2011  Nemyslím si, že ta hledaná je angličanka. Pro ilustraci přikládám další fotky rozvitých květů i poupátek. |
 |
Voňavá sadová růže, 1.6.2011 Děkuji za radu, leč uvedený web znám a nijak mi v tomto případě nepomohl. Barevně i vůní by jakž takž odpovídaly Frühlingsgold či Maigold, jsou však příliš vysoké. Pak snad ještě Saga, ale ta podle helpmefind.com není tak... celý příspěvek > |
 |
Voňavá sadová růže, 31.5.2011  Hledám název sadové růže, kterou vídám v několika exemplářích v městské zeleni Českých Budějovic. Velmi bohatě kvete už od začátku května a překrásně i na dálku voní. Její květ přechází od smetanově bílé přes světle žlutou až po růžovou. U... celý příspěvek > |
 |
Dakr FD-3, 31.5.2011 Diskovka od Dakru vypadá robusně, asi bude šlapat OK, ale:
1) diskovky obecně potřebují rovinu a já mám sady samou terénní nerovnost (hory) - mám zkušenosti s diskovkou za velkým traktorem, každá větší nerovnost = velký problém
2) cena |
 |
|
 |
Dakr FD-3, 31.5.2011 Dobrý den,
před cca 2 lety jsem byl v podobné situaci - potřeboval jsem sekat trávu v cca 17 ha ovocných sadů, kam nemůžu s velkým traktorem - loni jsem zakoupil Dakr Panter (FD 2) s mulčovačem a ejhle - uvedená (hrozná) výměra lehla během necelého... celý příspěvek > |
 |
Roj včel v těšnění pod střechou v chalupě, 23.5.2011 Můžete říci konkrétní značku insekticidu? Biolit nepomáhá. Děkuji. |
 |
Co zasadit po uschlé meruňce, 5.5.2011 Díky všem za rady. Meruňku jsem vykopal, neměla žádné zjevné poškození ani kmene ani kořenů, kořeny byly mohutné, takže nevím proč uschla. Lokalita 3km jižně od Olomouce, hluboká ornice, možná trochu těžší půda, meruňky se tu běžně pěstují (ale ne... celý příspěvek > |
 |
Višeň Favorit, 29.4.2011  Pro upřesnění jsem polohu "načtrla". Dům stojí na severní straně parcely. Na jižní je zahrada. Stejně jako u ostatních parcel v ulici. Višeň bude cca v místě zeleného kolečka. Tedy ze severu jde zima, jinak je situována na plném slunci. |
 |
Višeň Favorit, 28.4.2011 Chtěla bych se zeptat, jak asi velkou korunu má višeň Favorit v dospělosti. Měla jsem vysazenou třešeň na podnoži Gissela 5 v místě, kam na ni mezi domy šla ze severu zima, což jí neprospívalo. Přesadila jsem ji jinam. Na uvolněné místo bych chtěla... celý příspěvek > |
 |