Příspěvky uživatele - 14.170

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pocta Rubinole, 15.8.2016
Rubinola z produkčních sadů pomalu mizí. Pro komerční pěstování má mnoho nectností. 1. Silně rzivá kališní jamka - velký podíl nestandardu 2. Pomalý nástup do plodnosti. 3. Slabší výnosy 4. Neuspořádaný Rubinoidní růst (vřetena z ní... celý příspěvek >
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 9.8.2016
Na sklizeň vysokých stromů se používá žebřík. Košík je opatřen hákem, aby se dal pověsit na větev a mohl jste pracovat obouma rukama. Je dobré mít korunu zapěstovanou tak, aby se do ní dal bezpečně postavit žebřík a aby byl pohyb v koruně... celý příspěvek >
Záměna postřiku, 23.7.2016
Samozřejmě, že je to svinstvo. Uvědomte si ale, že se používá jako desikant téměř v každé kultuře. Brambory, řepka, luštěniny se jinak nesklízí. Navíc to vyřeší i plevele jako je pýr na příští rok. Své brambory vyhoďte a v marketu si kupte stejně... celý příspěvek >
Pěstování česneku ze semen, 22.7.2016
Nepochopil jsem ten výsev pacibulek. Viróz se předpokládám nezbavím. Česnek co nechám vyběhnout má podřadnou palici. To co vyroste první rok z pacibulky nestojí za řeč, tak proč to dělat? Připadá mi to podobné, jako bych chtěl pěstovat brambory jen z... celý příspěvek >
Pěstování česneku ze semen, 21.7.2016
No určitě jde česnek nějak přinutit, aby vykvetl. Jinak by nebylo možné vytvářet nové odrůdy. V.
Včely na malinách, 21.7.2016
U velkoproducentů nenadělají včely ani vosy žádné významější škody. Problém je, když dozraje jedna atraktivní plodina v omezeném množství. V.
Aronie - černý jeřáb moravský sladkoplodý, 20.7.2016
'Moravský Sladkoplodý' je kultivar jeřábu ptačího, ne aronie. Poznáte ho podle toho, že nemá pilovité listy po celém obvodu, ale spodní třetina listu má hladký okraj. Aronie se většinou roubuje na obyč. ptačí jeřáb. do korunky. Pokud se roub vylomí,... celý příspěvek >
Tečkaté listy jabloně, 11.7.2016
Mě to připadá jako drobná skvrnitost listů jabloně (Phyllostica mali, Mycosphaerella pomi, Phoma pomi) PS: Tu strupovitost tam ale vidím taky. V.
Třešeň vřeteno - co s letorosty?, 12.6.2016
Nic bych nezaštipoval. Pokud se vám letorost nelíbí, ustřihněte ho. Nevyholte ale větve. Možá má příliš mnoho větví a pomohlo by jich pár vyhodit (celých). Větve vřetene by měly být obrostlé až k bázi. Kvalitní plody sklidíte jen z vitálních výhonů.... celý příspěvek >
Neurčené odrůdy, 7.6.2016
Při pohledu na 1 mě napadá odrůda Aurora. Cca před 10 lety mi ji ukazoval S. Boček v sadu na Kunštátsku. Pamatuji si ji ale jen matně. V.
Višeň Ujfehertoi Furtos, 6.6.2016
V druhém týdnu zraje třeba Meteor Korai. V
Je zmlazeni kaceni?, 5.6.2016
Komuli bych klidně řízl i víc než na 40 cm. Řez by měla snášet dobře.  V.
Postup roubování, 3.6.2016
Ještě doplním, že pracovní norma z roku 1975 udává 100 oček/hod. V.
Postup roubování, 1.6.2016
Taky se dá očkování spojit s mezištěpováním. V létě si na letorosty budoucí vložky naočkujete kulturní odrůdu. Letorosty v zimě sklidíte, rozřežete na rouby ukončené očkem kulturní odrůdy... Za jedním výkoným očkovákem jsem kdysi na praxi vázal.... celý příspěvek >
Postup roubování, 1.6.2016
Samozřejmě že váže někdo za ním. S modernímy vázacímy prostředky je možné stíhat odkopat a očistit očkovance a vázat za výkonným očkovákem. Narovnání zad se provází na konci řádku. To že 2000 oček za směnu zvládne dobrý očkovák není žádné... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika