|
Jaké odrůdy ovocných stromů?, 7.5.2013 Jakou rozlohu má pozemek. Podle rozlohy se určí kolik můžete mít odrůd z každého druhu ovoce. |
 |
Bezsemené stolní odrůdy, 7.5.2013  Urán je čiastočne bezsemenná odroda - obsahuje malé duté semená, ktoré nemajú endosperm.
Ide o veľmi vďačnú odrodu a pomerné odolnú. V mojej lokalite dozrieva v 1. až 2. dekáde septembra - září. Treba ju včas obrať, pretože po prezretí je na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zoufalá nabídka odrůd jabloní, 3.5.2013 Vliv odrud a podnoží na naroubovanou odrudu a její chutě a tvar plodů jsou ještě neprozkoumaná oblast. U vinné révy a citrusů jsou tyto vztahy už známé.
Révu pěstuji již 30 let, ale to že by podnož měla vliv na chuť jsem nikdy neslyšel ani... celý příspěvek > |
 |
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 29.4.2013 Moc Vám děkuji. Nemáte ještě opis odrůdy Kardinál žíhaný neboli Šálové. |
 |
Rozkvétající broskvoně, 29.4.2013  Taktéž přikládám fotky květů odrůdy Champion. |
 |
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 29.4.2013 Prosím Vás, jak se dá rozlišit (podle tvarů a znaků listů, plodů, atd.) Coxova reneta od odrůdy Parména zlatá zimní. Děkuji.
Karel |
 |
Roubování melounů a okurek 2012, 25.4.2013 Pane Mirku, za kolik dní začnou rouby uvadat, když se nepovede roubovaní. Děkuji. |
 |
Roubování melounů a okurek 2012, 24.4.2013 Pane Mirku rouboval jsem podle vašeho videa melouny, ale nevím kolik dní mám udržovat vysokou vlhkost a kdy mám dát pryč kolíček. Děkuji.
Miloš |
 |
Jakou odrůdu brambor doporučujete, 24.4.2013 Brambory pěstuji 40 let a prošlo mi rukama nespočet odrůd, prodávám uznanou sadbu 20 let, takže znám a ochutnal jsem současných asi 40 odrůd.
Jaký máte názor na odrůdy Rosagold, Mariška, Elfe a Madeleine. Děkuji |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 23.4.2013  . |
 |
|
 |
 |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 23.4.2013  Pan Petr z Pardubic můžete si porovnat květy Vehardy. Vyfotil jsem také Bergeron a odkvétající Ceglédi Oriás. |
 |
Sadenice rajčín - fialová farba listov, 21.4.2013 Nejspíš to bude působením intenzivního slunečního záření. |
 |
"Nádor" na kořenech, 17.4.2013 Chtěl bych požádat pana Komžíka, aby změnil některé věci na E-shopu.
Prodávate Aróniu čiernoplodu, Čučoriedku, Dulu, Zemolez kamčatský, ale jaké jsou to odrůdy??? Napr. pri Zemolezu opisujete 4 odrůdy, proč jich opisujete, když se... celý příspěvek > |
 |