Příspěvky uživatele - 138.64

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Prosim o nazev, 20.7.2014
Ano, sléz to je. Jen bych váhal mezi slézem velkokvětým (lékařským) a slézem pižmovým. Ten druhý je (podle fotek) chlupatější; na Jožkově fotce ta míra chlupatosti není dostatečně zřetelně vidět. Josef. EDIT: Ani tyto druhové odlišnosti... celý příspěvek >
Je to "Udatná"?, 19.7.2014
Tak připojím i český název, aby to bylo kompletní: dvojzubec černoplodý. Ale i já jsem druh hledal až následně; jaké jsou druhy, jaké jsou mezi nimi rozdíly a jaké u nás rostou/pěstují se/zplaněly či byly zavlečeny třeba z Ameriky, jako tento... celý příspěvek >
Nevíte co je to za rostlinku?, 19.7.2014
Durman (bez otazníku ). Josef.
Je to "Udatná"?, 19.7.2014
Mně to ze všeho nejvíce připomíná dvojzubec - Bidens. (Takže příbuzný Lídou jmenované rudbékie). Druh (zatím) nevím, ale to už si v případě zájmu jistě dohledáte. Josef.
Prosim o nazev, 19.7.2014
Souhlasím s paní Danou. Je to rmen. Konkrétněji nejspíše rmen barvířský - Anthemis tinctoria. Cituji botany.cz: Kdysi byly květy používány jako zdroj přírodního barviva. Občas se užíval v lidovém léčitelství. Josef.
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika