|
Příspěvky uživatele - 138.64
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Prosim o nazev, 20.7.2014 Ano, sléz to je.
Jen bych váhal mezi slézem velkokvětým (lékařským) a slézem pižmovým. Ten druhý je (podle fotek) chlupatější; na Jožkově fotce ta míra chlupatosti není dostatečně zřetelně vidět.
Josef.
EDIT: Ani tyto druhové odlišnosti... celý příspěvek > |  | Je to "Udatná"?, 19.7.2014 Tak připojím i český název, aby to bylo kompletní: dvojzubec černoplodý.
Ale i já jsem druh hledal až následně; jaké jsou druhy, jaké jsou mezi nimi rozdíly a jaké u nás rostou/pěstují se/zplaněly či byly zavlečeny třeba z Ameriky, jako tento... celý příspěvek > |  |
|  | Nevíte co je to za rostlinku?, 19.7.2014 Durman (bez otazníku ).
Josef. |  | Je to "Udatná"?, 19.7.2014 Mně to ze všeho nejvíce připomíná dvojzubec - Bidens. (Takže příbuzný Lídou jmenované rudbékie). Druh (zatím) nevím, ale to už si v případě zájmu jistě dohledáte.
Josef. |  | Prosim o nazev, 19.7.2014 Souhlasím s paní Danou. Je to rmen. Konkrétněji nejspíše rmen barvířský - Anthemis tinctoria.
Cituji botany.cz: Kdysi byly květy používány jako zdroj přírodního barviva. Občas se užíval v lidovém léčitelství.
Josef. |  |
 |
|
|
|