Příspěvky uživatele - 109.116

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nemoc plodů višně, 17.7.2014 Obsahuje fotku
Jo, to bude ono, jste dobrej!
Druhé kvetení, 16.7.2014
Důvodů může být více: odrůda s jednopohlavními květy, roztoči, plísně, fyziologické poruchy.
Obnova trávníku "od podlahy", 16.7.2014
"Krtek nemá rád zeminu v pohybu, tedy pokud to necháte zorat a pak několikrát projet rotavátorem, určitě se pokusí odstěhovat tam, kde bude klid". To je sice do jisté míry pravda, ovšem krtek se vždy nastěhuje tam, kde má dostatek potravy, čili... celý příspěvek >
Obnova trávníku "od podlahy", 16.7.2014
No, já jsem taky skeptický k zahradním architektům a firmám, i s ohledem na to, že se pravděpodobně jedná o mladý pár, který pracuje na rekonstrukci staré chalupy a peněz tedy nebude nazbyt. Takže bych si dovolil poradit asi toto: nejprve se... celý příspěvek >
Rašenie hlavných pupeňov na zelených výhonoch, 16.7.2014
Pravděpodobně všechny plodné pupeny na hlavním letorostu nyní nevyraší, jen některé. Jestli je schopna vaše odrůda tvořit hrozny z druhotných pupenů, které se nyní vytvoří na patě nově rašících výhonků, nevím. Na nově rašících výhoncích však plodné... celý příspěvek >
Nemoc plodů višně, 15.7.2014
Mně to zase připadá, jako kdyby zasychající kapky vody na povrchu plodů pochytaly nějaký jemný prach. Například jestli pán třeba v blízkosti stromu nemíchal beton a cementový prach se takto nezachytil na kapkách vody z ranní rosy a pak v podobě... celý příspěvek >
Hruška Lucasova - otázky, 15.7.2014
Hruška Lucasova - otázky, 15.7.2014
V zahradnictví, potažmo v zemědělství má slovo "afinita" jediný význam a to je "schopnost srůstu mezi roubem a podnoží". Myslím, že není nutno p. Kaněru tahat za slovíčko, když použil termín "snášenlivost". Jistě si každý soudný čtenář domyslel, že... celý příspěvek >
Druhé kvetení, 15.7.2014
Zálistkové hrozny - to je takovádrobná třešnička na dortu. Některé odrůdy, například Pannonia Kincze a její potomci vytvářejí zálistkové hrozny pravidelně a ve značném množství. Je to taková druhá malá úroda, která v souběhu s hlavními hrozny ale... celý příspěvek >
Je to vůbec meruňka?, 15.7.2014
Můžete být v klidu, letorosty vyrůstají z naštěpované, ušlechtilé části, nikoli z podnože. Je však otázkou, co vám vyroste za odrůdu...
Pestovani kanadskych boruvek trvale v nadobach, 14.7.2014
Také to tak pěstuji, velký plastový květináč, trvale zapuštěný do země, i přes zimu. Pane Vysloužile, tomu Vašemu květináči o objemu 40 litrů odpovídá nádoba o rozměrech přibližně: průměr 40 cm a hloubka 35 cm.  To se mi zdá pro borůvky poněkud... celý příspěvek >
Zálistky a tažně na příští rok, 14.7.2014
Já jen, aby nedošlo k mýlce, osečkování (= zakracování letorostů) není totéž, co vylamování zálisků, o kterém jsme se tady dosud bavili. Obě tyto činnosti však spadají do společné kategorie "zelených prací" ve vinici a do určité míry spolu... celý příspěvek >
"Nejsem z vinorodého kraje a netroufám si polemizovat". Já taky ne , a právě proto, že tom prd vím, tak polemizuju, abych se něco dověděl. Ve vinicích se to běžně láme, to je pravda, ale jen tam, kde zálistky překáží, tedy zejména při... celý příspěvek >
Je to vůbec meruňka?, 14.7.2014
I vy optimisto! Bylo to nejmíň 100:1, a ta jednička je ještě s otazníkem. (Růže nepočítám, ty jste fotil na veřejné výstavě). Takže pokud dosáhnete stavu 3:1, bude to kráááásný výsledek.
Stejný proces přece probíhá na vrcholu každého letorostu. Ten také asi mnoho asimilátů nevytvoří, přesto jej z keře neodstraňujeme. Dovolím si uvést určitý příklad pro dokreslení situace: Výchozí stav - máme jeden hlavní letorost, na něm jeden... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika