Příspěvky uživatele - 109.116

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Likvidace porostu a nové osazení, 5.8.2014
Ono se těžko radí na dálku, aniž bychom přesně viděli místní podmínky a situaci. Pokud je okolo chaty po většinu dne stín a sluníčko se sem dostane jen málo, je pravdou, že vytvořit kvetoucí louku bude obtížné. V každém případě si myslím, že zdroj... celý příspěvek >
Likvidace porostu a nové osazení, 5.8.2014
Co smysluplného poradit?... Problém. Určitě bych se klonil k tomu, co navrhuje paní Lída, tedy osít volné plochy směsí lučních travin a bylin. Ale i v tomto případě je nutno počítat s tím, že některé luční traviny ze směsi budou přirozeně dorůstat do... celý příspěvek >
Likvidace porostu a nové osazení, 4.8.2014
Před raděním ještě několik doplňujících dotazů: Jak velký a jak členitý je onen obtížně udržovatelný pozemek? Jak často jste zde nyní i v budoucnu schopni sekat trávu (nechtěnou vegetaci)? Jakou máte k dispozici sekací techniku?
Co vaše réva? (2014), 25.7.2014
Tomu, přiznám se Mirku, nerozumím. Já si nějak vůbec nedovedu představit, jak se takový několikaletý keř bujně rostoucí odrůdy ve tvaru vertiko krotí. Co se dělá se šlahounama, které rostou jako blázen? K čemu se vyvazují, aby nepadaly na zem? Když... celý příspěvek >
Sklizeň ranných brambor, 25.7.2014
Pokud vás to nebaví a nemáte to jako hobby, B je správně.
Zlomená větev meruňky - přeroubování, 25.7.2014
Tak nějak..  Ten strom jsem sice neviděl, ale … pokud se zlomila tak mohutná větev, která představovala 1/3 objemu koruny, podstatná čast kmene pod touto větví začne odumírat. Jedná se o segment kmene, kterým ulomenou větev zásoboval výživou. Do... celý příspěvek >
Jak odehnat veverky, 24.7.2014
Aby veverka ukradla ořech, musí se dostat na strom. Jak se veverka na strom dostane? Buď vyleze po kmenu anebo přeskočí z větvoví vedlejšího stromu. Jestli stojí ořešák osamoceně, stačí na kmen navléci nějakou "ohlávku", kterou vevetka nepřeleze.... celý příspěvek >
Co s nadbytkem letních jablek?, 24.7.2014
Pro úplnost bych ještě zmínil možnost zkrmování přebytečných jablek dobytkem. Možná že nějaký chovatel v blízkém okolí by zpestření jídelníčku pro své zvířectvo ocenil, a možná by se odvděčil i nějakou naturálií. Pamatuji si, že babička běžně... celý příspěvek >
Vrublovanie a ockovanie, 24.7.2014 Obsahuje fotku
Navazuji na svůj nedávný příspěvek z 9.7.2014, který porovnává úspěšnost některých způsobů štěpování révy. Včera jsem totiž, k mému překvapení, zaznamenal pokračující rašení jednoho ze dvojice oček, která jsem přištěpoval do kmínku původní odrůdy... celý příspěvek >
Prosím o radu začátečníkovi, 23.7.2014
Nad úrovní budoucího kmínku přestaňte vyštipovat zálistky. A až bude hlavní letorost nepřiměřeně dlouhý, můžete jej zaštípnoput. Tím aktivně podpoříte růst zálistků a keříky se začnou rozvětvovat.
Řez třešně - dvoupatrová koruna, 23.7.2014
"To o čm jsem hovořil jsou však 3 třešně a 2 višně, které mají takto ploše založenou korunku od prvopočátku". Tak proč sem vkládáte fotku nějaké staré třešně s uříznutým terminálem a nevložíte fotku oněch převislých třešní, které jste před... celý příspěvek >
Poradíte co s broskvoněma, 22.7.2014
Na trénink a získávání prvních zkušeností jsou takové stromky pro začínajícího zahrádkáře téměř ideální. Nic se nadá zkazit, jen zlepšit. V každém případě pod nimi odstraňte trávu a vydatně je pohnojte. Budou vám vděčné, uvidíte.
Svlačec - jde vyhubit mechanicky?, 17.7.2014
A největší kouzlo je v tom, že ty dvě deci spotřebují i zarytí odpůrci chemie a pesticidů v zahradách. Aniž by o tom věděli, potraviny takto ošetřené konzumují denně. (To není myšleno na paní Lídu).
Třešně nemoc, 17.7.2014
Přátelé, jak jste na tom letos s Blumeriellou? U mne překvapivě - zatím nic, listy čisté. Neošetřoval jsem, jen v zimě shrabal listí. V předešlých dvou letech v tomto období už řádila jak černá ruka.
Svlačec - jde vyhubit mechanicky?, 17.7.2014
To je zvláštní, na nejefektivnější metodu likvidace tohoto plevele chemickou cestou čas nemáte a pídíte se po metodě, která bezpochyby vyžaduje mnohem víc času a úsilí? Přece musíte vědět, že mechanicky lze svlačec vyhubit jedině dlouhodobým... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika