|
snížení ph v jezírku, 29.5.2008 Podělte se o podrobnosti, jakým způsobem a jak silnou kyselinou toho docílíte? |
 |
Průchodky do sudu, 29.5.2008 Ano viděl, jeden takový mám doma a zde bych si tedy dovolil lehce s Vámi nesouhlasit zase já, nejde o objem hmoty, ale o povrch, resp. v daném objemu dosáhnout co největšího povrchu pro osídlení užitečnými bakteriemi.
Prakticky jsem myslel totéž,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Průchodky do sudu, 28.5.2008 Trochu bych nesouhlasil s tím, že pokud nejsou provzdušňovány, nejsou biologicky aktivní a slouží spíše jako mechanický filtr. Jistě by nebyl problém do komory hodit vývod z kompresoru - a úmyslně tam není. Spíše na nich probíhají jné procesy než na... celý příspěvek > |
 |
rašelina do jezírka, 27.5.2008 Na uvedený objem bych si to troufl odhadnout tak na 500 - 1000 litů, aby to mělo nějaký efekt. Nějaká biotická kyselina (jakkoli to zní šíleně) by v tomto případě asi byla nejsnazším řešením, i když možná dočasným |
 |
Průchodky do sudu, 27.5.2008  Jestli to bude stačit, opravdu nevím, od kartáčů bych si moc neliboval, a s vortexem nemám delší zkušenost
Po mírných potížích přikládám obrázky - na těch prvních dvou jsou nerezová síta - 300 mikronů - to co vidíte kolem nich, už skrze... celý příspěvek > |
 |
Průchodky do sudu, 27.5.2008 K tomu zanesení media mechnickou nečistotou- nesmí dojít, to chápu jako samozřejmost - koš ve skimmeru logicky nemůže stačit. Mám pocit, že i komorových systému je před mediem typu kaldnes ještě bioakvacit nebo nějaká fitlrační houba či pěna - u... celý příspěvek > |
 |
snížení ph v jezírku, 26.5.2008 Proplache zeolithem je určitě jedna z možností, když tak mne opravte, ale zeolith je po mém soudu jen trochu jiná forma chemických přípravků - jakmile se nasytí, přestane fungovat a musí se dát nový. Jeho množství by muselo být zcela jistě... celý příspěvek > |
 |
Průchodky do sudu, 26.5.2008 Jak velké by to měly být otvory? |
 |
Průchodky do sudu, 26.5.2008 Nemám údaj pro provnatelný výkon, nejbližší možný mám u 18W UV - 2200 l/hod - pokud yb to šlo lineárně, a měl by jste podobnou konstrukci lampy, měl by jste skrze ní protlačit nějakých 1000 litů za hodinu.
Co se čepdla týče, tak o té frekvenci... celý příspěvek > |
 |
Průchodky do sudu, 26.5.2008 K lampě - na tom zařízení by měl být někde označen maximální možný průtok skrze zařízení, a schopnost (množtsví ošetřené vody) samotné UV zářivky - to druhé íslo by mělo být výrazně nižší. Pointa je v tom, že do trubice má přijít pouze to množství... celý příspěvek > |
 |
|
 |
snížení ph v jezírku, 25.5.2008 Ještě mi napadá, dovedli by jste změřit celkovou a uhličitanovou tvrdost? |
 |
snížení ph v jezírku, 25.5.2008 Mohla by jste poslat pár fotek na mail, případně se nějak pokusit blíže určit počet ryb? - třeba by jsme na něco přišli (v detailu pošlete i tu Vaše okysličovací zařízení)
CO se rašeliny týče, je to po mém soudu jen jiná forma lití čehosi do nádrže,... celý příspěvek > |
 |
snížení ph v jezírku, 25.5.2008 Ještě jsem doplnil příspěvek výše - třeba Vám trochu ujasní situaci :)
Okysličení při tom počtu ryb a objemu nádrže, a zároveň absenci fitlrace, by mělo po mém soudu běžet nepřetržitě, a nemělo by se jednat o nic zanedbatelného.
Množtsví kyseliny,... celý příspěvek > |
 |
snížení ph v jezírku, 25.5.2008 Ten nápad s tím kamenem v kýblu je dobrý, jen si nejsem jist, zdali Vám v tom malém objemu budou probíhat tytéž procesy, jako ve velké nádrži, ale za pokus to jistě stojí.
Řešíte nějak prokysličení nádrže (uznávám, že pořízení i provoz fitlrace pro... celý příspěvek > |
 |
Likvidace řas v malém jezírku, 25.5.2008 Tak teď jste na to káp! |
 |