Příspěvky uživatele - 220.242

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 25.4.2014
Z dnešní rodinné degustace OPAL,  SHALIMAR,  SIRIUS. Opal, sladší, dužnina tuhá, ale už méně chruplavá a méně šťavnatá. Shalimar, dužnina tuhá, o poznání už méně šťavnatá a chruplavá než posledně, slupka z těch tří nejlépe... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 25.4.2014
Já jsem dnes dokončil první postřik proti pilatce (TM Mospilan + Reldan) na všech švestách u mne a u zetě.  S vyjímkou Haganty a Toptaste, ty jsou na zakrslých podnožích a ještě v plném květu. Zároveň jsem tím ošetřil i lísky proti... celý příspěvek >
Rozkvétání slivoní, 21.4.2014
Já si myslím, že na obrázcích je některá z druhů zobonosek. Jsou to nosatčíkovití brouci. Pokud je barva mírně nafialovělá, mohla by to být zobonoska ovocná. Některé druhy zobonosek, např. jablečná, ovocná, škodí i na pupenech, květech a listech,... celý příspěvek >
Černé okraje listů, 21.4.2014
Ten mráz musíte posoudit sám. Pravděpodobně by se projevil i na jiných stromech, ať u vás, či u sousedů. U hrušně nashi se udává, že bývá napadána druhem houby z rodu Alternária alternata, způsobující černou skvrnitost. Na druhou stranu moje... celý příspěvek >
Čas roubování za kůru, 20.4.2014
Já mám s uchováváním roubů a roubováním za kůru úplně stejnou zkušenost jako p. Vysloužil. Loni jsem mimořádně porušil tradici a rouby zaslané ze Sempry (jádroviny), jsem zavěsil do studny. trošínku některé narašily, ale ujmuly se. Letos jsem... celý příspěvek >
Černé okraje listů, 20.4.2014
Ty květy mi také přijdou připálené mrazem. Pokud to nebyl mráz, tak na listech by to byla černá skvrnitost. Na ni dobře účinkuje např. kontaktní fungicid Thiram Granuflo. Pro kurativní působení bych však doporučoval nějaký systémový herbicid +... celý příspěvek >
Čo to je za chorobu či škodcu?, 20.4.2014
Mery, podobně jako svilušky a další roztoči se nejlépe likvidují nějakým tím Oleoekolem.  U těch druhů, které mají více generací se může stát, že se na konci jara a v časném létě objeví škůdce od sousedů. Třeba mera skvrnitá, kde nejvíce škodí... celý příspěvek >
Mráz - malé plůdky meruněk, 18.4.2014
 U květu je rozhodující stav pestíku.Pokud je pestík zhnědlý, či dokonce černý, je květ ztracený, i když jsou okvětní lístečky v pořádku.
Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 18.4.2014
Z dnešní ochutnávky. Admirál, nevadne, některé plody se už začaly kazit. Dužnina stále dostatečně šťavnatá a chruplavá, slupka dobře konzumovatelná. Melroze, nevadne, nekazí se, dužnina o poznání méně šťavnatá a chruplavá než Admirál, ale stále... celý příspěvek >
Rozkvétání slivoní, 11.4.2014
I z obavy z napadení bakterialními chorobami už léta ošetřuji na podzim a na jaře všechny peckoviny měďnatým fungicidem. To ošetření má i vedlejší efekty. Když, Rony, už delší dobu zápolíte s touto chorobou, máte už nějaké vlastní zkušenosti s... celý příspěvek >
Travin do ovocneho sadu, 11.4.2014
Travin ovocné stromy nemůže poškodit, leda by ho někdo naházel do koruny na listy. Účinnými látkami zde jsou clopyralid (známý herbicid Lontrel) a fluroxypyr (např. dříve hojně používaný herbicid Starane). Jsou to vesměs růstové herbicidy přijímané... celý příspěvek >
Meruňky, monilioza 2014, 10.4.2014
Pane Petře, jestliže je tlak monilie tak velký,  další ošetření přípravkem Stigmun vám doporučuji. Jak správně píšete, poničené větévky už to nevyléčí, ale zabrání, nebo sníží další šíření houby. Boscalid je poměrně nová úč. látka, není na... celý příspěvek >
Cerny brouk na kvetu, 9.4.2014
Zřejmě to bude blýskáček řepkový. V těchto dnech řepká už rozkvétá a stává se tak pro blýskáčka nezajímavým porostem. Houfně se stěhuje pryč a tak je ho možno nyní vidět leckde. Na ovocných stromech neškodí, v otevřených květech už vůbec ne. Lákadlem... celý příspěvek >
Další diskuze:  111213  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika