Příspěvky uživatele - 100.5

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Bramborová nať, 20.1.2008
Tak to slyším poprvé. Že by se v praxi  po vyrašení brambory povláčely,  jsem neviděl. Sázejí se přímo řádkovými sazeči a před zapojením porostu se proorávají.  Logiku by to povláčení mohlo mít, měl bych ale obavu, že rostlinu oslabím... celý příspěvek >
Závady při výrobě domácích uzenin?, 20.1.2008
Chyba bude jinde, jistě ne v délce uzení. Napíšu, co mi radil kdysi starý řezník, když jsem s klobásami začínal. 1. Asi 30 - 40% libového (hovězí, králík, atd., nyní používám mražené měšťanské krůtí, je to bez práce) umlít na co nejjemněji. Nevím,... celý příspěvek >
Althanova ryngle, 19.1.2008
Příčin může být samozřejmě víc a z hlavy nelze říci, proč zrovna Vaše ryngle neplodila. Na vině může být složení půdy, mrazová kotlina, pilatka, aj. Stanoviště nezměníte, proti škůdcům lze bojovat, půdu vylepšit.
Zahradnické nůžky Fiskars - nic moc, 19.1.2008
Měl jsem to štěstí vyzkoušet si nůžky Fiskars dřív, než jsem se rozhodl je zakoupit. A udělal jsem dobře. Tak jako sekyrkám Fiskars se musím poklonit, nůžky této značky nejsou, s ohledem na poměr cena - funkce dobrá volba. A to včetně profesionální... celý příspěvek >
Kuna je moc milé zvířátko, 19.1.2008
Ono ty myši lze vnímat taky jako kontakt s přírodou.
pyl - kompatibility, 19.1.2008
Podrobné údaje jsem nikde neviděl. Nemyslím si ale, že jsou potřebné. Třešně jsou až na několik výjimek cizosprašné a současně kvetoucí odrůdy (u pozdních chrupek i včetně višní) se obvykle opylují. Vzájemná inkompatibilita (např. mezi Napoleonovou a... celý příspěvek >
vysazování brambor na jedno místo, 19.1.2008
Nedoporučuje se to. Správně byste měl brambory vracet na stejné místo až za 3-4 roky z mnoha důvodů. Namátkou - kvůli škůdcům, kvůli jednostranným nárokům na živiny, kvůli vylučováním toxických zplodin do půdy.  Pro praxi malopěstitele je ale... celý příspěvek >
Bramborová nať, 12.1.2008
Brambory jsou stonkové hlízy, proto je dobré je přihrnovat. Příčin neúspěchu charakteru bujné natě a málo hllíz může být více - nepoměr živin, mělká nebo příliš slehlá půda aj.
Opadávání švestek - plodů, 12.1.2008
Nechci se přít, ale nevím, jak si odborník na jiném webu může být na dálku tak jistý, že jde o špatné opylení. Málokdo má na zahradě a v okolí jediný druh švestky, navíc pravá domácí švestka je v pomologiích uváděna jako samosprašná.
Přírodní hnojivo - trus lamy, 11.1.2008
Konkrétní zkušenosti nemám, ale vzhledem k tomu, že je lama, tuším, přežvýkavec, je jejich trus i hnůj dobře rozložitelný podobně jako kravský, kozí nebo ovčí. Osobně však žádný trus nepoužívám začerstva přímému hnojen. Nevyhovuje většinou... celý příspěvek >
past na myš, 11.1.2008
Asi jsme měli kočky příliš nažrané, ale mrtvou myš obvykle nevzaly, ani když jsem ji vhodil do misky na žrádlo. Bavil je spíš lov. Pasti mi časem spíš reznou a plastové se často samy sklapávají.    Rejsek je samozřejmě milé a užitečné... celý příspěvek >
jak se nejlépe zbavit pěťoura malokvětého?, 6.1.2008
Historie Peťoura je přeci jen o něco starší. Pochází z Ameriky, do Evropy byl přivezen již roku 1875 na nějakou výstavu rostlin V Paříži. U nás  byl běžný již  počátkem 20. století. V současnosti se o něm víc mluví nejspíš v souvislosti s... celý příspěvek >
Jak zničit chrousta, 6.1.2008
Je to pravda, i když neznámá. Chroust obecný - do konce 60. let pohroma polí a zahrad je stále poměrně vzácný. Opětovné rozšíření chroustů v posledních 15 letech většinou není návrat obecného chrousta, nýbrž rozmnožení chrousta maďalového, který je... celý příspěvek >
Řízkování maliníku, 6.1.2008
Ostříháte-li všchny výhony (včetně jednoletých) u země, přijdete o letní úrodu a plodit Vám budou maliny pouze na podzim a to ještě pouze remontatntní odrůdy (což asi máte).    Jednoleté pruty asi na řízkování použít lze, stejně... celý příspěvek >
rakos nebo ratan, 6.1.2008
Ratan (pedik) je snad nějaká liána či plazivá palma nějde z jihovýchodní Azie, ten by Vám tady asi nerostl.   Zkuste spíš vrbu - třeba košíkářskou - Salix viminalis.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika