|
Střih jabloně - je správně?, 13.5.2013 Strom odepsaný není, obrazí, nejspíš až na moc místech, takže příští rok na podzim to bude pěkné houští.
Nějak jsme nepochopil, proč vám tolik "odborníků" radí to přeroubovat, sice jsem to nepřelouskal celé, ale v tom co jsem přelouskal se nikde... celý příspěvek > |
 |
Elektrocentrála - samovýroba, 11.5.2013 115 koní?... To tak 100x přesahuje běžnou potřebu domácnosti. To je tak na chod menší továrny. |
 |
|
 |
Kaderavost?, 11.5.2013 Zatim dobré ani náznak. Postřiky žádné, letos ze zimy rovnou do léta, a než mi došlo, že je třeba stříkat, tak byly lístky venku. |
 |
Kridlatka v travniku, 11.5.2013 prostym sekanim sekackou rostilnu casem vysilim a proste zhyne. Logicky by mela...no jo, ale neměl by při použití stejné logiky časem vysílit i trávník a zhynout? |
 |
Opylování - čmeláčci, 10.5.2013 U nás létají čmeláčí královny cca v polovině března...obvykle to asi tak bývá, ale u nás letos slezl sníh až 11. dubna, takže to budou mít čmeláci u nás posunuté. To mne zmátlo.
|
 |
Opylování - čmeláčci, 10.5.2013 Já tu u nás pozoruji jedno čmeláčí hnízdo, zatím tam lítá jen ta samička.
Malý čmeláci by mohla být první generace dělnic vychovaných samičkou, bývá jich v hnízdě jen několik. Další dělnice už bývají větší. Ale stejně i pokud už jsou v hnízdě... celý příspěvek > |
 |
Opylování - čmeláčci, 10.5.2013 No a jak myslíte, že vypadá v tuto dobu čmeláčí hnízdo? Nejspíš je tam nyní jen samička. Aspoň já nyní u nás vídám létat jen ty samičky, dělnice se teprve rodí. Takže ta jedna samička vám to nevytrhne. A až budou dělnice ve větším počtu, tak budou... celý příspěvek > |
 |
Co je to za hmyz - škůdce?, 10.5.2013 Toto není na jisto hmyz, neboť hmyz má jak je všeobecně známo 6 nožiček. A tento tvor jich má evidentně víc.
|
 |
Jak na mravence v kompostu?, 10.5.2013 No, možná jsem nemusel být tak příkrý. Spíš než na váš dotaz jsem reagoval na ty radílky, co vám radili lít horkou vodu do kompostu.
Mimochodem, my máme v kompostéru velké mraveniště mravenců druhu lasius niger. Chodím je tam pozorovat.
|
 |
Jak na mravence v kompostu?, 10.5.2013 Takže nelijete, ale druhému to klidně poradíte.
|
 |
|
 |
Jak na mravence v kompostu?, 10.5.2013 No a lijete na tam na ně horkou vodu? A čemu tam podle vás vadí. |
 |
Jak na mravence v kompostu?, 10.5.2013 Toto je otázka jak z pohádky o Hloupé havířce, která byla teď někdy v televizi. Ale zařadil bych tam i odpovědi, které jste dostala. Jak může být někdo tak hloupý a chtít hubit mravence v kompostu? Copak ani ti vaši rádci se nepodívali do svého... celý příspěvek > |
 |
Jak na mravence v kompostu?, 10.5.2013 Je vidět, že jste opravdu začátečník. Vy nevíte, že mravenci vám kompost obohacují o svůj trus a tím výrazně zvyšují jeho kvalitu? |
 |
Rajčata ven?, 9.5.2013 My je máme venku už tak dva týdny. Ono u nás už tak měsíc nemrzlo, ani přes noc. A podle předpovědi až ani nemá. |
 |
Váš názor na Alko 5200 BR. Honda alebo B&S, 9.5.2013 Honda alebo B&S...měl jsem už oba, a podle mne je to jedno. |
 |