|
Plevel, 19.5.2014 Bych řekl, že půda je odpočinutá dost. Není nutné ji letos nechávat odpočinout. A ty plevele vám tam letos nejspíš vyklíčily ze semínek (jestli loni použili správně nějaké chemické zbraně), toho se stejně nezbavíte. Nijak nezábráníte tomu aby tam ty... celý příspěvek > |
 |
Japonská vrbička - množení, 9.5.2014 Letosni ruzove vyhonky... aby zakorenily, to chce moc pece. Strcte vetvicku, nejlepe bez listi, tlustou aspon jako tuzka primo do zeme a zakoreni i bez pece. Vzdyt je to vrba. |
 |
|
 |
Narcisy - nekvetly, 7.5.2014 A vy je vždycky vyrýváte? To asi dělá málokdo. Já je vždycky, když jim zežloutnou listy, přejedu sekačkou. A kvetou. Aspoň některé. |
 |
Magnólie - poraďte prosím, 7.5.2014 A co to udělat ve stylu královny Koloběžky První? |
 |
Úprava záhonu s jílovitou zeminou pro výsadbu, 30.4.2014 Mám kolem domu tu samou zem. Rovina, vrstva ornice a pod tím metry jílu. Mám tu vysazeno několik desítek druhů keřů a stromů (počet jednotlivých rostlin bude někde mezi několika sty až tisícem) a vše roste bez toho, že bych s tím dělal nějaké kejkle,... celý příspěvek > |
 |
Elektrická rotační sekačka, 24.4.2014 Nevím jestli je ten motor horší nebo lepší, vím jen, že je to nějaká Honda, samozřejmě, že je to asi čtyřtakt.. Ale takovou hovadinu, že by někdo u toho motoru seřizoval ventily, jsem ještě neslyšel. Ještě jednou zopakuji pro ty co mají potíže... celý příspěvek > |
 |
Elektrická rotační sekačka, 24.4.2014 benzínová kosačka bude tažšia a bude vyžadovat udržbu...jakou údržbu? Měl jste vůbec někdy benzínovou sekačku? Třeba teď mám sekačku asi 5 let, kromě toho, že u ní jednou za rok či dva vyměním olej a jednou za rok vyčistím vzduchový filtr tak... celý příspěvek > |
 |
Elektrická rotační sekačka, 22.4.2014 No, nějak nechápu v čem je problém při osekávání keřů, já zapínám pojezd i když mám zajet 20 cm mezi keře. Přece nebudu těžkou sekačku tlačit někam, kam může zajet sama. Sekačku bez pojezdu bych teda nebral. Ale nevím jak je u těch elektrických,... celý příspěvek > |
 |
Lze přesadit hrušni?, 22.4.2014 Pokud můžete počkat až na dobu letní stagnace, bude to lepší než přesazování za plné mízy....to je blbost, léto je nejhorší termín na přesazování. Prakticky několikrát ověřeno. |
 |
Lze přesadit hrušni?, 22.4.2014 Já bych ji přesadil, stejně co na ní naroste do podzimu pak budete muset ořezat. Takže včil a hodně ostříhat. |
 |
|
 |
Rakytník - jaké velikosti dorůstá, 20.4.2014 Mi se zda rizkovani velmi snadne. V breznu nebo dubnu strcite klacek do zeme. O nejake kalusy se nestarate a uspesnost se blizi sto procentum. Jen ten klacek musi byt silny aspon jako tuzka pripadne i vic. |
 |
Samosprašnost u ořešáků, 17.4.2014 Stando, já vás přece chválím.
Opravdu, máte můj obdiv. Mně nikdy žádný strom tak dobře nerostl, jsem je nikdy sice nepřeměřoval, ale snad se mi nikdy ani nepodařilo abych měl po sedmi letech strom s korunou výrazně přesahující průměr 4 metry.
|
 |
Zákula japonská - Kerria japonica 'Pleniflora', 17.4.2014 Nevím jak "pleniflora", ale zákula, co mám na zahradě se k mé velké radosti hezky rozrůstá do okolí. |
 |
Samosprašnost u ořešáků, 17.4.2014 Teda Stando gratuluji, jste fakt velký zahradník, to kromě vás snad nikdo nedokáže, snad ani Chuck Noris by nedokázal vypěstovat ořešák tak aby měl 7 rokem korunu o průměru 8 metrů. Ještě jednou můj velký obdiv.
Bych si jen ještě dovolil... celý příspěvek > |
 |
Samosprašnost u ořešáků, 16.4.2014 S těmi rozměry stromu si stejně zatím nemusíte lámat hlavu, k sousedům to začne přečuhovat tak za 20 až 30 let. A kdo tam bude bydlet v té době, to je dnes zapeklitá otázka. |
 |