Příspěvky uživatele - 180.133

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Biozahrada?, 9.3.2008
Proti kadeřavosti jsou odolné bělomasé vinohradnické semenáče. (to je k těm broskvoním) Vítek
Podivné stromy..tak pánové je to tak, 8.3.2008
No já bych řekl, že to může výrazně uspíšit nástup do plodnosti a zmenšit finální velikost stromu. V zahraničí se používá třeba hy tec systém pěstování, kdy jde kmen cikcak a má to takový efekt. Řekl bych, že dřevní vlákna budou při shodné délce... celý příspěvek >
Podivné stromy..tak pánové je to tak, 8.3.2008
Mě se kroucení stromů líbí. Může to mít dobrý brzdící účinek na růst stromu a starší stromy mohou působit zajímavě. Jen bych se bál, že tu korunu takhle rozštípnu, nebo poškodím kořeny. Snad to někdy vyzkouším Vítek
škumpa ocetná, 8.3.2008
Škumpové dřevo je vyhledávané mezi řezbáři. Má krásnou olivovou barvu. Nemyslím, že je toxické. Problematické mohou být žláznaté chlupy na letorostech.
Podivné stromy..., 8.3.2008
Stáčení kmene je odrůdový znak. Řeklbych, že za zatáčkou budou jiné odrůdy, případně jiná kmenotvorná odrůda. Dřevní vlákna jsou do spirály. Typické je to u popínavek. některé jsou levotočivé, jiné pravotočivé. Na jižní polokouli se prý chovají... celý příspěvek >
Umělé světlo, 8.3.2008
V jednom fotografickém časopise jsem četl, že firma Osram dělá žárovky z LED diod o různých spektrech. I s dením světlem. Spotřebu to má minimální a výkon odpovídá 30w žárovce. Vítek
Z čeho vysázet větrolam, 7.3.2008
Nevím kde se vzal blud o nejedlosti kalin. V Rusku se normálně jedi a SYROVÉ (Viburnum opulus).  Pokud by vám ty plody tak vadily, nejběžnější kultivar tohoto druhu ´Roseum´žádné plody nemá a mít nemůže. Z které moudré knihy pochází... celý příspěvek >
Podnož A2 - vzhled kořenů, 7.3.2008
Spíš bych řekl, že půjde o rovnováhu fytohormonů. Auxiny se tvoří ve vrcholech a jdou lýkem  dolů ke kořenům. Tento proces je kroužkováním znemožněn. Z kořenů jdou zas cytokininy vzhůru. V případě kroužkování jim v tom nic nebrání. Možná půjde i... celý příspěvek >
Nápady na levné fólie či materiály na jezírko, 7.3.2008
Tak už jsem dlouho nerozveselil pana Hrkala. Jen mě napadl další materiál na kanálky a potůčky mezi jednotlivými vodními plochami. U nás v oblasti uhelných pánví je mezi zahrádkáři běžně k vidění všemožné využití gumových pásů z dopravníků. Někteří... celý příspěvek >
Podnož A2 - vzhled kořenů, 6.3.2008
Nevím to jistě, ale myslím. že nektriová rakovina napadne i vodivé svazky ve dřevě a větev pak trpí suchem. Vytvoří spoustu drobných pokroucených plodů. Když na jaře provedu kroužkování, nebo zářezy do kmenu, rána se začne hojit a situace se... celý příspěvek >
rucni nuzky Bahco, 6.3.2008
Ještě bych měl připomínku k těm jednosečným. Měl jsem v ruce zmiňované nůžky Wolf garden. Možná byly totožné s těmi co doporučuje pan Vysloužil. Vzhledem k tomu, že pro střih není důležité aby o sebe dvě části třely, bylo ostří výrazně tenčí než u... celý příspěvek >
Nejzdařilejší pokojové rostliny, 6.3.2008
Nechci vám brát iluze, ale zalívání spodem většině rostlin neprospívá. Je to proto, že vlivem vzlínání se půdní roztok nasytí solemi a stále se zahušťuje. Navrchu se pak sole vysrážejí. Nejsprávnější způsob zalívání je zezhora do květináče. Co... celý příspěvek >
Podnož A2 - vzhled kořenů, 6.3.2008
No zrovna ty zářezy nejsou moc pracná záležitost. Otázka životnosti je diskutabilní. Řekl bych, že to nebude horší než výsadby na M9. To trhání větví jsem viděl ve firmě Ekofrukt Slaný (možná se to píše jinak). Tam měli brušně jako vřetena na... celý příspěvek >
rucni nuzky Bahco, 6.3.2008
No víte kvalita nářadí Fiskars je velice diskutabilní. https://www.zahrada.cz/forum/naradi-a-pomucky/zahradnicke-nuzky-fi-fiskars-nic-moc-43224/?stranka= Nejvíc mě ale na této značce irituje, že se tváří jako výrobce profi nářadí a přitom dělá... celý příspěvek >
Třešeň Těchlovan, 6.3.2008
Omlouvám se za pomluvu Coltu. Právě v mokrých půdách má své opodstatnění. Prolistoval jsem nějaké katalogy a dočetl jsem se, že colt má mělkou kořenovou soustavu a proto se hodí na vlhčí stanoviště. Ze stejného důvodu je citlivý na mrazy a přísušky.... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika