Příspěvky uživatele - 16.118

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 18.6.2014
Chlordioxid Měření hodnoty oxid chloričitý (chlordioxid) ve vodě se dá v našich podmínkách měřit Testovacíma proužkama cca 250 Kč/50 kusů, prodává se i čidla, testery. Psáno viz výše. Jinak přemýšlejme selským rozumem. Když provedem... celý příspěvek >
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 18.6.2014
Už je to tady napsaný, stačí si prolistovat. Ale znovu napíšu. Dávkování Desam Solid. Co se udává od výrobce tak se dává 1,5g/m3 pro dezinfekci pitné vody. Dávkování je omezeno normou na 0,8mg/l. Ale to platí pro pitnou vodu. V bazénech je... celý příspěvek >
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 16.6.2014
Dobrý den. Omlouvám se, dlouho jsem nebyl na příjmu. Tak k otázkám od p.jan debnara. Provozovat výrobu (ClO2) do bazénu dle přesných pravidel je problém, bez dávkovacího čerpadla. Výpočty jak jste vypočítal jsou dobré, do bazena 50m3 cca 50ml... celý příspěvek >
Ph v bazénu se solinátorem - papírek do růžova?, 27.7.2013 Obsahuje fotku
Nabídka je velmi široká a někdy je obtížné si vybrat ten nejvhodnější přístroj,  záleží co používáte v bazénu na sanitaci vody (chlor, aktivní kyslík, ionizování, polymerovou, chlordioxid, a jiné). Pak si musíte vybrat ten daný přístroj kterým... celý příspěvek >
Ph v bazénu se solinátorem - papírek do růžova?, 25.7.2013 Obsahuje fotku
Zjišťování a úprava pH – správná hodnota pH = půl úspěchu. Nejdříve musíte zjistit co jste naměřila, podle zakoupení typu lakmusového papírku. Třeba viz foto. V našem případě chemicky čistá voda je tedy 7 pH. Taková voda se nazývá neutrální.... celý příspěvek >
Po přidání přípravku PH mínus, zhnědne voda, 25.7.2013
Váš problém bude asi podobný jako u jiného příspěvku. U vás bude i problém s alkalitou vody, která bude skrytě s vodu hýbat a pH bude stoupat či klesat)... trochu se to blíží problému slepice versus vejce (voda je nestabilní). Alkalitu měříme... celý příspěvek >
Rezavé tečky na dně bazénu, 25.7.2013
Zdravím vás, Podle mého názoru, vaše voda totiž může obsahovat rozpuštěné železnaté sole, které po "zašokování" chlorovou nebo kyslíkovou chemií či peroxidovou chemií (jako katalyzátor) nebo použitím kyseliny chlorovodíkové (HCl) ke snížení pH... celý příspěvek >
Stále vysoký obsah chloru v bazénu, 21.7.2013
Máte v něčem pravdu. Přesnější by bylo to pojmenovat „Chemie bez vázaného chlóru“ ale prodejní mašinérie to označila jako „Bez chlórová technologie“, to je však klamné tvrzení, lepší na to reagují kupující. Už z názvu je patrné, že chlor je v soli... celý příspěvek >
Stále vysoký obsah chloru v bazénu, 20.7.2013
Přeji krásný den,  Pokusím se vám poradit, jak docílit snížení hodnot chlóru v bazénu. Těch možností je více, tak třeba. Jestli je přikrytý, nechat ho odkrytý, častěji filtrovat, měl by klesnout cca do 3 dnů v závislosti na teplotě vody.... celý příspěvek >
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 20.7.2013
Přeji Všem krásné slunné dny u či v bazénu. Pane Janovský sehnání či koupení je nejlepší u distributora chemikálií. Já jsem koupil 50 L soudek a rozdělil jsem se, tak že mě vyšel 1L na cca 80 Kč. Jinak se dá sehnal za rozumnou cenu do 200Kč/1l... celý příspěvek >
Modrá skalice ano či ne?, 5.7.2013
Nechtěl jsem reagovat na článek, ale neodolal jsem. Myslím si, že diskutovat o vnitřním používání (orálně) koloidního stříbra na tom to vláknu sem nepatří, tady řešíme bazénové úpravy vody. Otázky o možných vedlejších účincích koloidního stříbra a... celý příspěvek >
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 20.6.2013
Zdravim. Poznatky potvrdily očekávání. Náklady za minulý rok se pohybovali cirka 200 Kč na čištění bazénu. Voda je čistá a sterilní. Po vypouštění vody na zimu mě překvapily naprosto čisté stěny bazénu a trubky jsou bez šlemu, jako když jsem je... celý příspěvek >
Mléko (zakalená voda) v bazénu, 31.8.2012
Koupit se dá kdekoliv na internetu, třeba fa: fichema. Nebo v dobré drogerii, třeba v ul Zlatnický v Praze, jak už jsem tady psal.“ Běžná dávka se dává 0,1 – 10,0 mg/1m3, cca jednou za měsíc dle frekvence používání a znečištění…Rozředit v teplé vodě... celý příspěvek >
Mléko (zakalená voda) v bazénu, 30.8.2012 Obsahuje fotku
Já jsem tento rok ještě nepoužil tzv. „vločkovač“. Udržuji vodu bezchlórovou metodou a zatím se mě daří. Rád bych vám ukázal jak reaguje Síran Hlinitý jako vločkovač. Mám staré fotky, kdy sousedi odjeli na dovču a nechali bazének na pospas osudu.... celý příspěvek >
Mléko (zakalená voda) v bazénu, 29.8.2012
Tak to jsem rád že jsme vyřešily problém, přidejte ještě vodu z potoku která má nečistoty a bude vše fajn.
Další diskuze:  1234  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika