|
Sundavillea Red - pěstování, 15.1.2014 Díky za povzbudivou radu ale nevím jestli jsem ji už neodepsala nadobro, protože ji zalévám hned jak zjistim suchou hlínu. Některé výhony jsou už bez šťávy. To bouganvillea je v pohodě. Dokonce jsem na ní objevila pučící lístky. Mám ji v prádelně se... celý příspěvek > |
 |
Petunie - jak docílit pěkného růstu a bohatost květů?, 14.1.2014 Tak to smekám, hlavně ta černá. Mám příhodu z výstavy, kde paní prodávala jako novinku tuto černou surfinku a zákazníci byli tak třelí, že jí to vylupovali z naaranžovaných truhlíků když už neměla na prodej. Co není pod proudem, vše berem, prostě těm... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Petunie - jak docílit pěkného růstu a bohatost květů?, 14.1.2014 Já jsem měla taky vlastní semena. S kupovanými semeny květin mám špatnou zkušenost. Než semínka vyklíčí tak to trvá i měsíc? Za jak dlouho je přesazujete do kelímků? |
 |
Petunie - jak docílit pěkného růstu a bohatost květů?, 14.1.2014  Taky jsem zkusila pěstovat petúnie a surfinie ze semene. Petunie neměly barvy původní sazenice a růstly nahoru. Loni jsem zkusila semínka surfinií a k mému překvapení jsem měla všechny původní barvy zakoupených sazenic. Jelikož jsem je vysela pozdě,... celý příspěvek > |
 |
Sundavillea Red - pěstování, 11.1.2014 Sundevillu mám v pokoji kde se netopí ale teplota se pohybuje kolem 17 stupnů. Vždy jsem ji trochu zalíla když byla suchá ale najednou ji začaly opadávat listy a vypadá to, že se asi nevzpamatuje. Kde nejlépe přezimuje? |
 |
Begonie a co dál?, 9.1.2014 Moje přezimování begonií se opět neobešlo bez ztrát. Nechla jsem je od podzimu v truhlíku, protože jsem měla některé hlízky hodně malinké a tak jsem chtěla aby do konce sezony ještě trochu povyrůstly. Jenže některé velké hlízy mi za dva měsíce stihly... celý příspěvek > |
 |
Kveteni orchideji, 9.1.2014  Taky se musím pochlubit, že mi letos orchidejk na vánoce udělaly radost. Rozinka |
 |
Aprílová zima, 6.1.2014  Na zimu si letos rozhodně počkáme, třeba bude mrznout až do června a kytky nám pak pokevtou ve sklepě. Ovocné stromy se daly do kvetení, takže jsem nemusela shánět barborky do vázy. Je to všechno naruby. Těším se už na jaro ale zatím to vypadá opět... celý příspěvek > |
 |
První sníh a primulka, 27.11.2013  První sníh je tu a na záhonu mi začala opět kvést primule. Rozinka |
 |
Vřes v truhlíku, 26.11.2013 Prosím o radu. Mám jako podzimní výzdobu v truhlíku vřesy. Jakmile dorazí první mrazy bude asi po okrase a tak chci radu kam s nimi do jara aby mi přežily a pak jsem je mohla nasadit do půdy. Ty co jsou venku se musí přikrývat na zimu? Loňské vřesy,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vánoční kaktus, 18.11.2013  Podle rady všech pěstitelů vánočních kaktusů jsem ty moje dala v létě ven aby nabraly sílu ze sluníčka a pak zpět do bytu s tím, že mi budou bohatě kvést ale opak je pravdou. Obcházím je kolem dokola a nevidím žádný poupě na květ. Zato švagrová ho má... celý příspěvek > |
 |
Begonie a co dál?, 5.11.2013  V měsíci říjnu se mají begónky přihnojovat aby jim narůstly hlízy na příští sezonu. Začíná listopad a mně begónky kvetou jak zběsilé. Nechce se mi je zakracovat a schovávat do sklepa. Jak dlouho je můžu ještě nechat kvést? Rozinka |
 |
Anturie - napadená, 1.11.2013 Největší nepřítel hnědých fleků na anturii je přelití. Nesnáší mokro. Zalévat do misky a jen malinko. Mám to zkušené. Rozinka |
 |
Begonie a ochlazení, 28.9.2013 Dobrý den, tak ty mrazíky začínají vystrkovat růžky. Všechno poničí a podzim nebude opět tak pestrobarevný s dokvétajícími letničkami. Begonky mám na střídačku, hlízy i ze semen. Nezbývá mi než je na týden někam přemístit a pak zase dát zpět. Další... celý příspěvek > |
 |
Begonie a ochlazení, 24.9.2013 Děkuji za radu. Které hnojivo s obsahen draslíku je nejlepší? Moc se v tom nevyznám. Kristalon pro azalky je prej na begonky taky dobrý, protože mají rády kyselou půdu. S čím máte nejlepší zkušenosti? |
 |