|
Košatění oleandru, 22.6.2012 A což sesadit třeba ty tři malé k sobě do jednoho květníku a všechny zastřihnout? |
 |
Čím škodí mravenci?, 19.6.2012 Děkuji za podrobnosti o mravencích. Takže tedy mravenci přímo rostliny neokusují, ani nežerou kořínky. Mšice na rostlinkách také nemám. Zbývá jediné vysvětlení: šneci a slimáci :( |
 |
|
 |
Tyčkové hruškovité rajče má vijany s listy. Co s tím?, 17.6.2012 Lenčo moc děkuji. Perun je žlutý, že jo? Já mám červenou Radanu, ale jinak rostou asi stejně . Takže ty listy za květenstvím zaštípu. |
 |
Co ožírá tyto cynie?, 17.6.2012 Nemohli by to být slimáci? |
 |
Kdo určí názvy rostlin?, 17.6.2012 Vypadá to jako rozrazil viržinský, ale mohla by to být i bílá šalvěj. Aby se to dalo přesně určit, byl by asi zapotřebí vidět detail květenství :) |
 |
Tyčkové hruškovité rajče má vijany s listy. Co s tím?, 17.6.2012 Dobře, tak já to zaštípnu za tím druhým vijanem a odstraním i ten list se zálistkem, který je mezi oběma vijany, snad to tak bude dobře. A všem moc děkuji za reakce :) |
 |
Tyčkové hruškovité rajče má vijany s listy. Co s tím?, 17.6.2012 Právě že zálistky vyštípané mám. Hlavní stonek je podél toho klacku. Fotila jsem to květenství seshora, takže hlavní stvol je na fotce jaksi nakřivo :) To co je na druhé fotce s těmi zálistky, to je právě to, co vyrostlo z hlavního stonku. |
 |
Co ožírá tyto cynie?, 17.6.2012  Cynie mi začaly krásně růst, ale teď mi je začalo něco žrát. Mohli by to být mravenci? Nic jiného jsem u nich nenašla. |
 |
Tyčkové hruškovité rajče má vijany s listy. Co s tím?, 17.6.2012  Další květenství vypadá takto |
 |
Tyčkové hruškovité rajče má vijany s listy. Co s tím?, 17.6.2012  Posílám k tomu obrázek. Je to úplně to nejspodnější květenství. |
 |
|
 |
Tyčkové hruškovité rajče má vijany s listy. Co s tím?, 17.6.2012 Letos mám poprvé tyčkové hruškovité rajče. Rajče mi rostlo normálně, pak utvořilo vijan s květy a hned za ním, na tom samém vijanu, ale asi o 3 cm dále další vijan s květy. Na konci každého vijanu začal růst list. O patro výš je vijan s květy a list... celý příspěvek > |
 |
Uskladnění cibulek tulipánů, jak na to?, 14.6.2012 Mám je v bedýnce pod verandou, tedy v suchu, ale venku. Nevadí to? Nesežerou mi je myši? |
 |
Uskladnění cibulek tulipánů, jak na to?, 14.6.2012 Tak já ty kořeny odstraním všechny a tu slupku mám ale chuť oloupat. Zdá se mi lepší, když vidím, že ta cibule je v pořádku pod tou slupkou. Tak snad to tak bude v pořádku. |
 |
Slimáci, 13.6.2012 Ti neřádi mi podkousali povíjnice u plotu, měla jsem vysazené 3 různé barvy a těšila se, jak budu mít pěkný plot. Jenom překousali stonek, takže rostlina padla a té si už nevšimli. Z asi 30ti rostlinek zbylo 5 chudinek, přiklopila jsem je zatím... celý příspěvek > |
 |
Je cas na presadzanie tejto bazalky?, 9.6.2012 Já jsem bazalku přesadila na záhon po zmrzlých (tedy asi před měsícem) a od té doby mi přestala úplně růst :-(Je pořád stejná, jen má sem tam v listě dírku, nejspíš ji ještě něco užírá, ale nic jsem nenašla. Nevím, proč neroste, jakou jsem udělala... celý příspěvek > |
 |