Příspěvky uživatele - 65.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Višeň Favorit jako opylovač třešně?, 24.10.2012
To, že se Těchlovan s Kordií navzájem neopylí, jistě neznamená žádnou katastrofu. Ale třešní je na nich prostě málo. Obdobně se navzájem neopylí Granát s Kordií (skupina pylové kompatibility VI - S3S6). Takže jsem Kordii vykopal, neboť... celý příspěvek >
Lapins (P-Colt, Prunus avium), 23.10.2012
Jake mate zkusenosti po dalsich cca 3 letech pestovani?
Višeň Favorit jako opylovač třešně?, 22.10.2012
Nechtel jsem se v zadnem pripade nikoho dotknout nebo urazit, pokud se tak stalo, omlouvam se. Ale prakticka rada pro nekoho, kdo chce vysadit 2 stromy tresni resp. visni: 2 navzajem se opylujici cizosprasne... celý příspěvek >
Pokud chcete 1 tresen a 1 visen, tak si vyberte nejakou 'samosprasnou' tresen, pokud se tedy nechcete stat pokusnymi kraliky ve vyzkumu opylovani tresni visnemi.
Spolehat na to, ze mi tresni opyli visen, povazuji za naprosty nesmysl, ktery nemuze skoncit jinak, nez ze tresen bude mit velmi malo plodu popr. vubec zadne. Opyleni u tresni je velmi dulezite, nebot kvety poskozuji jarni mrazy, v dobe kveteni... celý příspěvek >
Jahody - přesazení a plození, 22.10.2012
Sazenice v kelimkach jsou nejlepsi, ale po orbe je jiz dost pozde, puda by se mela navic mela nechat nejprve cca 2 tydny slehnout a pak hlavne po vysadbe poradne a opakovane zalevat. Navrh reseni:  1. nechat si od jara prostor na vysabu... celý příspěvek >
Jeste poznamka - u tresni (Prunus avium) je udavano, ze jsou obecne cizosprasne a visne jsou pro ne nevhodnymi ci spatnymi opylovaci (uplne vylouceno to neni). Neslysel jsem tedy ani necetl, ze by pro tresne byla doporucovana nejaka... celý příspěvek >
V zahradkarske kolonii by to jiste byla 'hodne velka smula', ale jinak se to docela bezne stava.
Třešeň Rainier, 22.10.2012
Rainier Puvod: Bing x Van (1952, Harold Fogle) Cizosprasna, mezi zname oplypovace patri - Bing, Van, Sam, Index, Lapins Skupina pylove kompatibility IX (S1S4) !!! - Citliva na padlí (susceptible to powdery mildew) -!!! Vi nekdo... celý příspěvek >
Dobre, ale ktera odruda opyluje kterou? Jiste jste cetl i o inkompatibilnich pylovych skupinach u tresni tedy i u visni. Prekryvani doby kveteni urcite nestaci.
Třešeň Rainier, 19.10.2012
Mate jiz nekdo nejake zkusenosti s touto odrudou, resp. jake jsou odrudy vhodne k opyleni? Uvazuji o nakupu a vysadbe. Dekuji za odpoved.
Řez třešně na podzim, 18.10.2012
17 let je na tresen tak nejlepsi vek. Odruda Burlat je cizosprasna, mezi vhodné opylovače patří odrůdy Karešova, Kaštánka a Van. Zkraceni je nejlepe provadet pri sklizni, jak uz je uvedeno, vysoce umistene a pote odriznute vetve muzete ocesat na... celý příspěvek >
Jaká třešeň (odrůda) je nejlepší co se chuti týká a množství plodivosti?, 18.10.2012
Chci ted koupit 2 tresne bud Hedelfingenská+Regina nebo Hedelfingenská+Schneiderova. Co byste mi doporucil?  (Nadmorska vyska 600 m, JZ svah. Hedelfingenskou chci pro opyleni odrudy Granat.) Dekuji za odpoved. Mam cca 20 let tresen... celý příspěvek >
Jakou třešeň chrupku vybrat do nadm. výšky 660 m - Vysočina, 16.10.2012
Chrupka, ktere se obvykle na Vysocine dari je Napoleonova. Mezi vhodné opylovače patří odrůdy Karešova (srdcovka), Stella, Van a Vanda (mozna i dalsi).Odrudu Van jsem mel, ale zmrzla (600 m). Resp. Napoleonova (4. tresnovy tyden)... celý příspěvek >
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 16.10.2012
Taky jsem se rozhodl koupit Hanitu a Katinku a neminim si to rozmyslet. Verim, ze jsou to lezaky, protoze to nikdo nezna a nemaji tak pekny ci dobre zapamatovatelny nazve jako Top... Kdybych necetl tuto diskusi, taky bych to neznal.... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika