|
Příspěvky uživatele - 65.144
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Záhada s kořenovou zeleninou, 14.5.2014 Pokud mam 'mezeru' mezi mrkvi ci petrzeli, tak nedosevam, ale presadim (dosadim) rostlinky (nemohou byt prilis velke, cca 2-3 prave listky). J.R. |  | Jahoda uvadla, 7.5.2014 Tezko rict, cim to je, Senga Sengana by mela byt odolna vuci korenovym chorobam, ale 'louka' ci co tam drive bylo neni vhodna predplodina pro jahody. Sadba muze byt infikovana ze zahradnictvi, ale mne se to nestavalo, kupoval jsem spis zelenou sadbu... celý příspěvek > |  |
|  | Jahoda uvadla, 7.5.2014 Rostlinu vyrypnete, uz je stejne k nicemu a rozriznete nebo rozlomte korenovy krcek, at vime, jakou ma barvu. Co jste drive pestovala na tom zahone? J.R. |  | Jahoda uvadla, 7.5.2014 O jakou se jedna odrudu a jake plodiny se drive na danem zahone pestovaly? Jedna se pravdepodobne o chorobu Phytophtora cactorum nebo Phytophtora fragarie. Pokud rostlinu vyrypnete a rozriznete korenovy krcek, dalo by se to urcit dle zabarveni rezu... celý příspěvek > |  | Choroba na hruske, 6.5.2014 Mne tedy prijde mnohem lepsi, koupit si pripravek, ktery je na daneho skudce registrovan, byt do jine plodiny (coz je obvykle, skudcu a plodin je hodne a za registraci se plati). Byly doby a neni to tak davno, nekolik let, kdy nebylo k... celý příspěvek > |  | Choroba na hruske, 5.5.2014 Co se tyce skudcu z čeledi: Vlnovníkovití - Eriophyidae jsou u nas ci v Nemecku registrovany pripravky Vertimec, Sanmite, Masai, Kiron, snad i dalsi, ale Nissorun nikoliv (v teto celedi). J.R. |  | Choroba na hruske, 5.5.2014 No nevim, z jedne 'prakticke zkušenosti' bych nedelal zadne zavery. Nissorun je dle vsech dostupnych zdroju pouze na svilusku a ne na roztoce, takze ja bych na nej nespolehal (a nespoleham, co se tyce roztocika jahodnikoveho). J.R. |  | Choroba na hruske, 5.5.2014 Ten by byl asi nejlepsi, Nissorun je podle mne jen na svilusky, Sanmite jen baleni 100g. Ale nezkousel jsem to, loni jsem pouzil Sanmite, ktere jsem uz ale mel k dispozici. J.R. |  | Květy jahod - černé středy, 28.4.2014 V tomto pripade to nebylo z duvodu prirychleni, ale kvuli mrazu. Loni tam zadnou textilii nemeli. J.R. |  | Květy jahod - černé středy, 28.4.2014 Taky jsem nasel nekolik kvetu s cernymi stredy na ranych odrudach Alba a Daroyal. Kolem 17.dubna, kdy byly mrazy, jahody jeste nekvetly, takze podle mne promrzla poupata.
Mimochodem ve stredu 16. dubna jsem byl kupovat frigo sadbu jahod ve... celý příspěvek > |  |
|  | Květy jahod - černé středy, 28.4.2014 Kvetopasem to urcite neni, ten do poupat klade vajicko a pak stonek pred poupetem nakousne, kvety nevyzira. Proti kvetopasu je mozne (a je schvaleno) strikat do kvetu pripravkem Calypso. J.R. |  | Květy jahod - černé středy, 28.4.2014 Asi Vam promrzly kvetni pupeny pri mrazech kolem 16. dubna. Ted se s tim uz nic delat neda, priste pred prichodem hlasenych mrazu zakryt bilou textilii. J.R. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 25.4.2014 Zatim jsem delal svilusku odhadem, az bylo dost listove plochy. Na AMS-SET jsou dve hodnoty - 'pocatek lihnuti' a 'konec lihnuti'. Podle ktere hodnoty - se stříká - když se vylíhne asi 70 % vajíček? U mne 90% a 61 % + korekce... jsem o 100... celý příspěvek > |  | Je toto vlnovník?, 25.4.2014 Přípravky na roztoče je obvykle nutne objednat na nejakem eshopu. Plati se sice postovne, ale ceny jsou nizsi nez v 'kamennych' prodejnach, takze to obvykle vyjde levneji, pokud si nakup na eshopu predem rozmyslite a objednate vse potrebne.... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 25.4.2014 Postrik planuji na nedeli, 2. postrik (růžové poupě) jsem provadel minuly ctvrtek. V jake fazi se ma davat postrik proti sviluskam? Vy uz asi budete na konci kveteni. J.R. |  |
 |
|
|
|