|
solení vody v bazenu, 12.8.2008 to Ferda: a o tom to je.
Právě soli obsahující tyto "stopové" prvky jako hořčík, vápník, bromid, sulfáty,..., ptačí trus :-) a hlavně pyly rostlin jsou nejcennější a v kuchyni nejhodnotnější.
Dokonce při sušení soli se sbírá... celý příspěvek > |
 |
voda v bazénu, 7.7.2008 to Jiří: nechci aby to znělo ultimativně ale jsetli dodržíte rady J.S. problem neodstraníte.
Martin |
 |
|
 |
Rybízová štáva - postup, 1.7.2008 from martin to martin: Tak ten elektrický lis funguje takto, představte něco jako bluboký talíč (polovičních rozměrů se zvednutými okraji) : kulička ovoce padá na rotující kulaté struhadlo (dno talíře), štáva protéhá dolu. Zbytek hmoty se... celý příspěvek > |
 |
Rybízová štáva - postup, 30.6.2008 add postup: Ten odštavnovač je asi 15 let strarý 250 W, večer se podívám na přesný princip a pak ho sem popíši is foto. V každém přípdadě se ani jednou nezanesl - což považuji za zázrak. (nevhodné jsou odstředivé... celý příspěvek > |
 |
Rybízová štáva - postup, 30.6.2008 Nějak moc se nam urodilo černého a červeného rybízu. Vzpoměl jsem si jak jsem s dědou na ručním mlýnku Porkert mlel mlel a mlel (byl jsem mladý měl sílu a trpělivost). Nu což - objednal jsem si mlýnek přes internet a ani po 14 dnech nerodazil.... celý příspěvek > |
 |
Druh dřeva vhodný na zahradní nábytek, 16.6.2008 Hniník, hliník, hliník. Proč? Protože je to bez starosti, lehké a dřevo stejně pod poduškama neuvidíte.
Martin |
 |
Zkroucené listy u švestky, plody zároveň se začínajícím kvetením, 9.6.2008 Hmm to mám taky, kvete už týden :-) na pár větévkách
Martin |
 |
Kdy povesit lepove desky?, 9.6.2008 A byly ty desky bílé?
Protože já s nimi mám docela dobré zkušenosti (stromky mám malé 6 leté). Dávám tak 2 desky na 1,5 průměru korunky.
Martin |
 |
Borůvka - chybí zinek (světné listy s tmavým žilkováním), 3.6.2008  to Lucas: to bude asi trafa do černého. Díky pohnojím slabím roztokem FE a uvidíme
Mimochodem - toto je zajímavé čtivo.
Martin |
 |
Co je této borůvce?, 3.6.2008 Přesná ukázka chorózy. Přesadit - ihned a zalévat a zalévat deštovkou
Martin |
 |
|
 |
Borůvka - chybí zinek (světné listy s tmavým žilkováním), 3.6.2008 Opět děkuji ale ani tím to nebude. Nepouživám tento přípravek ani nic podobného. A zasaditost by se myslím projevila na listu jinak. Měl by žluté skvrny a žloutnul by od špičky.
Jinak stav borůvek je více jak perfektní násada přebohatá a toto... celý příspěvek > |
 |
Údržba bazénu, 3.6.2008 Zase já. No myslím že je to celkem jedno, ja je kupuji v hobymarketech nebo v drogériích. N internetu jsou levnější cca o 10% ale když si připočtete balné tak se to nevyplatí. Pčítejte s: plovák-500kč, chlor šok 1kg 250kč, phminus 1,5 kg... celý příspěvek > |
 |
Borůvka - chybí zinek (světné listy s tmavým žilkováním), 3.6.2008 Díky za nápady ale VYLOUČENO - zasaditostí substrátu to nebude. Za prvé rostliny (8kusů) jsou zasazeny v 2 m3 raseliny (díra vyložená folií), zalévané pouze deštovkou z 40m2 střechy. Za druhé list by při zasadité zemině vypadal jinak. No a za třetí... celý příspěvek > |
 |
Borůvka - chybí zinek (světné listy s tmavým žilkováním), 2.6.2008  Má někdo takovéto listy na borůvkách? Myslím že chybí ZINEK ale nejsem si jistý a už vůbec nevím jak ho dodat.
díky za pomoc, Martin |
 |
Údržba bazénu, 2.6.2008 Máme stejný bazén tak vám řeknu co jsem udělal já (už 3 sezónu).
Napustíte vodu a lakmusovým páskem (4 v1) změříte PH, alkalitu a chlor. Nejdříve se zaměřte na PH a upravte to na hodnotu asi 7.2 - kupte si prostředek PH mínus (250kč) a... celý příspěvek > |
 |