|
Příspěvky uživatele - 179.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Plíseň bramborová, 22.10.2014 Spuštěčem plísně bramborové nejsou plodiny, ale spory plísně samé.Většinou nejrychleji napadnou nejcitlivějšího hostitele, nebo hostitele blízko zdroje nákazy, nebo plodiny tkzv. po větru od ohnisek plošné nákazy.
Okruh... celý příspěvek > |  | Tmavá mutace Rubínu s názvem Dark Rubín, 22.10.2014 Cesta od šlechtění odrůdy po jeji komerční prodej je dlouhá, strastiplná,nákladná.Záleží na majiteli práv zda ji vůbec chce množit, dát do oběhu, ppř. kdy.Zeptejte se rovnou šlechtitele p.Tchoře.Ozdravení genetického materiálu, tvorba matečnic pro... celý příspěvek > |  |
|  | Likviduje nám soused stromy?, 22.10.2014 Kousek od sousedova plotu máme palmety jabloní........Já to mám taky kousek k lesu, asi půl kilometru.
Nevysvětlitelné,neznámé vlivy se často démonizují.Já na kmeni jabloně nic specifického, nevysvětlitelného,co by ukazovalo na aplikaci... celý příspěvek > |  | Jablko Ontário - dvouletá perioda plodů, 22.10.2014 Doba výsadby nerozhoduje zda bude stromek rodit za rok, či za pět, deset let.
Alternace plodnosti je odvislá od několika na sobě nezávislých vlivů-sklon odrůdy k alternaci, podnož,řez, plodnost jednotlivých roků, hnojení.Alternaci nelze zcela... celý příspěvek > |  | Je to rododendron?, 20.10.2014 Klasicky se azalky, rododendrony,které oplývají starším dřevem zmlazují postupně v tříletém cyklu, ale takto vytáhlý keř bych na jaře zmladil hned najednou.V přízemní části vidím samozmlazovací pokusy rostlinou-nové, mladé výhonky, zelené partie... celý příspěvek > |  | Je to rododendron?, 19.10.2014 Typnul bych Azaleu-Azalka. |  | Roubování plané třešně, 19.10.2014 Ano, tento obrázek byl několikrát uveřejněn v časopise Zahrádkář.Na něm je jabloň,která byla po dvou létech přeroubována nazpět.
Jádroviny se velmi snadno roubují, a výsledky jsou skoro vždy výborné, navzdory né vždy preciznímu postupu,tupému... celý příspěvek > |  | Prosím o pomoc s určením rostliny, 18.10.2014 Netykavka žláznatá. |  | Vápno hašené, 17.10.2014 Jak to že nevíme, víme to skoro přesně... vždyť nahlížíme oknem do talíře, a když mám čas, prohlížím si stromky přes plot u cesty.Jedná se o rozsáhlý pozemek několika parcel,spočítat celkovou velikost není problém.BPEJ evidované není,proto kvalitu... celý příspěvek > |  | Anna Späth, 17.10.2014 Já ji pěstuju dva roky, sehnal jsem na podnoži ZR, na šopu ve Strážnici.
|  |
|  | Podnož Zelená ryngle, 17.10.2014 Mám kvalitní půdu, nebo ji mohu ve většině případů stromkům poskytnout.Proto mohu využít vlastností slaběji rostoucích podnoží typu wang.,příbuzné wang.,ST julien,aj..Stromky na podnoži ZR mám taky, nebo je zkouším, ale jeji pravděpodobně... celý příspěvek > |  | Merunka na broskvonove podnozi?, 17.10.2014 Na broskvoňové podnoži B-VA-2 mám naštěpené 3-4 odrůdy slivoní.Pokud lze brát v úvahu životnost broskvoní cca 20let, pak je nasnadě otázka... zda podnože po 20 létech nevezmou do kopru celý strom slivoně které se jinak dožívají delšího věku. |  | Štíhle vřeteno hrušně, 17.10.2014 Konferenci nemám, ale tak jako její potomek Karina roste slabě.Proto předpokládám, že Konference se bude chovat obdobně... tedy růst slaběji, plodit brzo i na semenáči.
Většinu odrůd pěstuju na kdouloních.Půda kvalitní, vylehčená,vyhnojená... celý příspěvek > |  | Anna Späth, 16.10.2014 A čím je zajimavá? Zdroj Ovocná školka Litenčice a Zahradnictví Havlina.
|  | Rajčata - kdy budete končit rajčatovou sezónu a jak?, 16.10.2014  Já už jsem letos s rajčatovou sezonu skončil, vijany jsou na kompostu, a budu bilancovat.Povedlo se velmi mnoho.Za hlavní pokládám absenci rajčatových nemocí, a výživových poruch.Základem je dobře vyhnojená půda selským hnojem,...nejlépe koňským...... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|