|
Příspěvky uživatele - 179.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Honey Sweet - GM švestka z USA, klon 5, 12.11.2014 Hlavní směr vědeckého výzkumu v oblasti potírání PPV jakým se věda ubírá se mi nezdá správný.Ještě žádná genová modifikace nedokázala vyšlechtit kvalitní chutnou švestku.Máme k dispozici obrácenou rezistenci u Joja, která funguje spolehlivě, ale na... celý příspěvek > |  | Jakou vybrat ideální švestku na jidlo?, 12.11.2014 Nejlepší východisko, milovat, co jsme si vybrali...Tak to mě ani nenapadne.Pokud si koupím něco co neznám, a chci vyzkoušet z experimentálních důvodů, a neosvědčí se, i kdyby byla nakrásně rezistentní... letí.Před časem jsem si koupil dva stromky... celý příspěvek > |  |
|  | Příprava pozemku na výsadbu vinice, 12.11.2014 Příprava výsadbových jam,nebo tkzv.rigolování je velmi důležité, a v žádném případě bych jej u vinné révy nepodceňoval.Je třeba obrátit, převyrstvit jednotlivé vrstvy půdy, a podle půdního rozboru je důležité zapravit chybějící živiny do hlubších... celý příspěvek > |  | Porek, 10.11.2014 Ano,máte pravdu jsou to zjednodušené ,obecné informace...nemějte mi to za zlé.Kdyby se měla pokaždé problématika vypisovat komplexně,do podrobna co se kdy o tom odborného napsalo,k tomu přidat zdroje,obrázky,tak se nedělá nic jiného.Pokud to nestačí,... celý příspěvek > |  | Jak zachránit brusinky viz foto, 7.11.2014 I kdyby to popálení listů nakrásně bylo od močení psů a koček(jakože není),tak bledě-zelené zabarvení většiny listů způsobené nevhodnou půdou se svádět na ně,a na houbové napadení nedá.
|  | Jak zachránit brusinky viz foto, 7.11.2014 Brusnice nevyžadují co do hnojení zvláštní péči, spíše naopak.Pocházejí z oblastí, kde rostou na chudých většinou písčitých půdách.Pozor... vyžadují hodně kyselou půdu (pH 4,5 - 5,5)!!!K rostlinám přidejte hodně rašeliny,drcené kůry a ještě lépe... celý příspěvek > |  | Přeroubování moruše, 7.11.2014 Ne, né hrušku na morušovník nenakopčíte, ani kdyby bourec na moruši rajtoval.Příbuzenstvo spíše hledejte mezi ostružinami, malinoostružiníky,které by připadně mohly být naočkovány na jednoleté dřevo, vytvořené po zmlazení staršího dřeva.Ale proč,... celý příspěvek > |  | Mohu zasadit broskvi 3 metry od tůjí?, 7.11.2014 Pokud pěstujete letitou magnolii jako podsaditý široký keř(jak jinak taky),a s každou další rostlinou zabírají obě svým obvodem dvojnásob místa... oproti úzké thujce podobného věku se stávájí magnolie na malé zahradě zlodějem prostoru. |  | Česnek v zemi?, 7.11.2014 Měl jsem na mysli hloubku podzimní-8/jarní-5 výsadby, když jsem uváděl číselné údaje.Když na podzim zvolíte příliš časný termín výsadby, npř. v září, česnek rychle vzejde, a je nutné ho před případnými zimními mrazy ochránit smrkovým... celý příspěvek > |  | Hrušeň Jana, 7.11.2014 Letos mě nejvíc očarovala Jana.První větší úroda (zimní) odrůdy je už nyní k jídlu.Když si prvně ukousnete sousto, první co vás uhodí,...jak rána mezi oči je neskonale sladce medová chuť... výrazně aromatická až medová... chuťově výraznější jak... celý příspěvek > |  |
|  | Česnek v zemi?, 7.11.2014 Deset čísel je u výsadby česneku trochu moc.Na podzim 8 cm, na jaře do 5 cm.Hlavně nezapomenout na polaritu.Asi tak jako já, když jsem na jaře sadil broskvoňové pecky á la česnek... špičkou nahoru, podpučím dolů(pecka podpůčí nemá, klíček raší ze... celý příspěvek > |  | Česnek v zemi?, 7.11.2014 Ideální je, když dnes zasadím, aby druhý den, nejpozději výhledově do týdne přišla zima se svou družinou sněhem a mrazem.Kdybych náhodou omeškal, a zima by přišla dříve než zasadím,nic se neděje.Budu spoléhat na to, že první sníh stějně sleze, a půda... celý příspěvek > |  | Jaká organická hnojiva používat?, 7.11.2014 škoda... zřejmě máte pravdu. |  | Sázení meruněk a broskví na podzim, 7.11.2014 S teplotou půdy je to jinak.Na podzim bývá průměrná teplota půdy podstatně vyšší, než po (normální)zimě na jaře.I když na jaře občas bývá teplejší vzduch, a pocitově nám může být někdy tepleji, teplota půdy se dostane na podzimní průměrné úrovně... celý příspěvek > |  | Jaká organická hnojiva používat?, 7.11.2014 Dřevěného popela mám nyní dost, abych Ph půdy upravil tam kde potřebuju. |  |
 |
|
|
|