|
Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 1.6.2012 Já mám vedle sebe vysazeny tři keře angreštu, Niesluchiwski, Invicta a Hintermaki. Loni poprvé rodily a na Niesluchowském se mně objevilo americké padlí. Na ostatních dvou nic. Tak jsem to letos střikl Discusem, měl jsem ho stejně nachystaný na... celý příspěvek > |
 |
Zvyšuje bór odolnosť k mrazu?, 1.6.2012 Stoprocentní souhlas. Mám na to úplně stejný názor.
Mr Big |
 |
|
 |
Skleník ze skla nebo polykarbonátu?, 1.6.2012 Pro pana 235.147: Váš příspěvek nemá chybu. Díky.
Mr Big |
 |
Skleník ze skla nebo polykarbonátu?, 1.6.2012 Nikde jsem nijak ani teoreticky nepsal o tom, že by skleník neměl vychladnout.
Mr Big
|
 |
Zvyšuje bór odolnosť k mrazu?, 1.6.2012 Myslím si, že odolnost oproti mrazu je rostlinám dána geneticky, a že se může dokonce lišit i u různých odrůd jednoho druhu. Co platí pro ozimou řepku nemusí platit pro ovocné stromy ev. zeleninu. Zahrádkářům zbývá jen věřit nebo nevěřit, že to... celý příspěvek > |
 |
Postřik a ochranná lhůta u drobného ovoce, 31.5.2012 Myslím si, že to nebyla dobrá volba, pokud se nemýlím, tak OL je 28 dní (ovocné dřeviny)
Mr Big |
 |
Kroucení listů u rajčat - proč?, 31.5.2012 Já osobní zkušenost s tímto nemám žádnou, nikdy jsem nic podobného neměl. Herbicidy vůbec nepoužívám, sazenice pěstuji v substrátu (3 díly hlína ev kompost z mé zahrady- 1 díl universální substrát kupovaný). Sazenice ničím nehnojím. Na kompost házím... celý příspěvek > |
 |
Kroucení listů u rajčat - proč?, 31.5.2012  Přidávám obrázek z diskuze na zahradkari.cz
Mr Big
|
 |
Zelené hnojení, 30.5.2012 Mám zájem si koupit semeno jetele (inkarnát) ev. semeno vikve huňaté pochopitelně v malém balení. Poraďte kde bych mohl sehnat, nejlépe někde v blízkém okolí Brna.
Mr Big |
 |
Nemocna cuketka?, 30.5.2012 Tak jsem se znovu podíval na tu Vaši fotku a musím souhlasit s Hančou. Padlí to není.
Mr Big |
 |
|
 |
Skvrny na listech cukety - poradíte?, 30.5.2012 Ano, popálená od slunce. Rostlina jinak vypadá velmi dobře.
Mr Big |
 |
Nemocna cuketka?, 30.5.2012 Na cuketě máte padlí.
Mr Big |
 |
Ochrana rajcin a paprik proti plesni, 30.5.2012 Stačí ve druhé polovině června, pouze pokud by se změnilo počasí (předpovědi na dluhotrvající deště) bylo by vhodné začít postřik Acrobatem dřív. Jinak AgroBio (dodavatel pro ČR) uvádí ochrannou lhůtu pro rajčata 21 dnů, tzn. že poslední postřik... celý příspěvek > |
 |
Loni Lignohumát letos Mykorhiza, 29.5.2012 Úplně normální reklama, přičemž žádný z bodů zde uvedených si zahrádkář není schopen ověřit. To znamená buď věříte nebo ne. Já jsem si koupil 0,7 kg přípravku Symbivit a zkouším ho na paprikách Jalahot a na rajčatech. Zajímá mne, zda sklizeň při... celý příspěvek > |
 |
Bílé skvrny na listech rajčete, 28.5.2012 Ano, obě jsou si podobné, ale pokud pěstujete ve skleníku tak to bude spíš ta skleníková.
Mr Big |
 |