|
Habrový plot - odstranění, 8.7.2014 Je, Garlon New. Působí i kůrou.
|
 |
Sklizeň česneku, 5.7.2014 Myslím, že jsem měl letos právě na Dukátu bílou hnilobu. |
 |
|
 |
Napadené kořeny, 2.7.2014 Krytonosec zelný (larva). |
 |
Kroucení a zasychání listů, 2.7.2014 Je to mšice. Postřik OK, ale listy se už nenarovnají. |
 |
Stříkat před deštěm?, 24.6.2014 Quadris Max je na plíseň révovou a na padlí
Dithane je na plíseň révovou
Discus je na padlí
Dithane a Discus rozpustíte v jedné společné vodě (tzv. TANKMIX).
|
 |
Stříkat před deštěm?, 24.6.2014 Quadris Max nebo Dithane + Discus. |
 |
Rybíz - schnou listy, 21.6.2014 Myslím, že to je od slunce. Letos to má angrešt a červený rybíz. |
 |
Cererit, 21.6.2014 Ta dávka v g/m2 pro určitou plodinu je pro jedno vegetační období plodiny. 2/3 dávky se dají na začátku vegetace a zytkem se přihnojuje během vegetace. Záleží ale ještě na konkrétní plodině. Třeba ovocné stromy se hnojí jen do června (aby vyzrálo... celý příspěvek > |
 |
Opět fleky a smrkance, 21.6.2014 Třeba jim tolik nešmakuje, nebo kvete trošku dříve či déle... |
 |
Opět fleky a smrkance, 21.6.2014 Není v nich pilatka? |
 |
|
 |
Velké listy u kedluben a žádné kedlubny, 21.6.2014 A není to pozdní odrůda? Třeba Gigant? |
 |
Hrusen vs. jalovec, 11.6.2014 Tohle je strupovitost hrušně, velmi podobná strupovitosti jabloně a stejně se i ošetřuje. Před květem a několikrát po odkvětu (Talent, Topas, Merpan, Syllit...). |
 |
Choroby třešní, 11.6.2014 Možná tzv. dírkovitost listů. Ale také jsou dost utiskované trávou. Hlavně kořeny. |
 |
Jaký máte hrášek?, 11.6.2014 Já mám osvědčenou cukrovou Ambrosii (jí se celý lusk), právě začíná. 1 metr výška. |
 |
Co pořídit na menší zahradu, když nemůžu mít všechno, 24.5.2014 Červená řepa, mrkev. |
 |