|
Příspěvky uživatele - 102.201
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Staré odrůdy jabloní, 14.12.2013 Úplně pravdu nemáte ani jeden. Myslím si, že chvalozpěvy na tyto moderní odrůdy pějí místní diskutující zcela upřímně, protože jim prostě chutnají. Popularita těchto sort není dána nekritickou mediální reklamou, ale jednoduše tím, že tyto... celý příspěvek > |  | Staré odrůdy jabloní, 14.12.2013 Jako děti jsme chodili brněnsky řečeno na pajtl do vedlejší zahrady na "velzíí". Moc chutnaly, hlavnmě proto, že byly kradené. Proto ji mám dnes v zahradě - spíš kvůli těm vzpomínkám. Většinou ale jen posbíráme a zmoštujeme drobnější popadané plody.... celý příspěvek > |  |
|  | Křísotvorná kvasinka v kvasu, 13.12.2013 Naštěstí je tu dostatek zkušených pěstitelů i páleníků, kteří dokáží zhodnotit smysluplnost literárních skvostů palírenských teoretiků formátu p. 158.130. Ať už jde o vypeckované durancie, výběrové lození po švestkách, kvašení po kbelících, a další... celý příspěvek > |  | Staré odrůdy jabloní, 13.12.2013 ...mladý nezatížený pěstitel dá přednost "novým odrůdám" typu Orion, Rozela, atd.Vždyť bychom chtěli po něm moc, kdyby zvolil tkzv.některou ze starších, když se na něho ze všech stran valí z médii reklama...
Já tedy z médií žádné valení reklamy... celý příspěvek > |  | Invertní cukr, 13.12.2013 Jaká je výhoda invertního oproti normálnímu cukru pro kvašení? |  | Wagenheimova nerodí, 7.12.2013 Vůbec bych se netrápil tíám, že 4letá Wangheimova ještě neplodí. Aspoň stihne vyrůst a vytvořit pěknou korunu. Jakmile začne plodit, obvykle přeplozuje, takže růst zpomaluje až zastavuje. Pohnojení boraxem i ochrana proti pilace je na místě, ale... celý příspěvek > |  | Kal v moštu, 30.11.2013 Řeším to tak, že první kalný samotok naliju zpět do lisu na drť a lisuji pomalu. Mošt je pak poměrně čirý. Nicméně kalný mošt má víc vlákniny, takže je zdravější. |  | Kosti, močůvka a jiné alternativní zdroje fosforu, 30.11.2013 Smysluplné množství fosforu je skutečně v kostech. Klidně lze použít i popel z kostí, protože i po spálení ho zůstane dost v popelu, navíc je lépe rostilám dostupný. Moč a močůcvka obsahuje fosforu (oproti dusíku) zanedbatelné množství
|  | Kysané zelí, 16.11.2013 Je-li zelí skutečně plesnivé (což si nemyslím), pak je lepší ho vyhodit. Pokud je na povrchu jen bílá blána křísu, stačí odstranit povrchovou vrstvu. |  | Akane, Otava, Lord Lambourne Red, 8.11.2013 Tomu nerozumím. Bláhovky, Floriny a Ideredy mám ještě na stromě, Rubíny jsem sklidil poslední a vydrží dlouho přes Nový rok, ale Lambourny už máme měsíc snězené. |  |
|  | Granny Smith, 2.11.2013 Granny Smith je lákavé svojí sytě zelenou barvou. Komu na talíři taková jablka chybějí, nechť pěstuje třeba odrůdu Green Slewes, která u nás v pohodě dozraje, a její plody jsou brčálové i bez stínění. |  | Jablcny kvas, 28.10.2013 Jeřabinový destilát jsem kupoval nejčastěji v Rakousku. Jak je vyráběn, jestli kvašením drti nebo průtahem, to nevím |  | Krásné z Kentu, 28.10.2013 Kdysi jsem pěstoval jablko Kent, bylo spíš drobnější kuželovité, chutné trvanlivé a velmi plodné. Trochu připomínalo tvarem Dublet, vlastnostmi Breuhahn. |  | Auralia, 28.10.2013 Nelze srovnávat Albrechtovo a Smiřické s Aurálií. Samozřejmě chuť Auralie je lepší (až s mírně hruškovou příchutí), ale plody jsou vesměs drobné, letos vyloženě malé. Smiřické i Albrechtovo se honosí velkými jablky a to i z extenzivně ošetřovaných... celý příspěvek > |  | Smiřické vzácné, 28.10.2013 Až Grávštýnské ochutnáte, bude Vás to mrzet
Pěstovat Grávštýské na moštování není dobrá volba, vzdor tomu, že německá literatura odrůdu vždy doporučovala. Typickou vůni, která dělá mošt i destilát nenapopdobitelný získá ovoce až asi týden po... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|