Příspěvky uživatele - 102.201

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak naložit maso na uzení, 5.1.2014
1. Nemá cenu nechat maso viset dva dny. Proč? 2. Nemá smysl nakládat maso na 6 týdnů. Stačí tři. 3. Nemá smysl udit maso 4 dny, pokud je zavařujete. Na zavařování stačí udit 1-3 hodiny. Ad1 Čerstvé maso je vždy třeba nechat odvěsit. Jednak... celý příspěvek >
Jabloň Fenix, 5.1.2014
Fenixů bylo jen pár. Ve sklepě jsem je zatím nehledal. Novým odrůdám nerezistentním proti strupovitosti nehodlám dávat na zahradě prostor.
Boscova lahvice, 5.1.2014
Nevíém jak popsat - jako hruška. Mně zaujala spíš mimořádnou plodností a slušně velkými plody na obsypané větvi.
Podnož ze semen okrasné jabloně, 4.1.2014
Afionita bude asi dobrá, ovšem vzrůstnost, odolnost a jiné vlastnosti nepředvídatelné.
Štafle na svažitý pozemek, 4.1.2014
Ten žebřík, s kterým nejsem, moc spokojený, je vybaven na stojné straně bazální tyčí delší než rozteč stojek, takže se neboří ani v měkké půdě. To ale taky není výhoda. Dřív jsem ve svahu s výhodou využil cíleného zapíchnutí jedné stojky ve svahu... celý příspěvek >
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 29.12.2013
Snahou supermarketů je naučit lidi kupovat a jíst odrůdy, které se u nás nedají dobře pěstovat a tedy se neprodávají stromky. Snadněji pak za ně můžou chtít po zákaznících 60 Kč za kilo než za odrůdu, které má soused plný strom.
Náhrada za Idared, 29.12.2013
Na předky se nemůžete ohlížet. Golden má geny skoro všude - Rubín, Jonagold a všechny jejich mutace, Red Delicious zase v Kids Orange a Glosteru hořkost zcela ztratil.  První úroda Starkresy ale příliš nepřesvědčila (malé plody).
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 29.12.2013
Mně se zdá, že žlutoplodé odrůdy jsou tržně úspěšné a u konzumentů oblíbené. Ostatně podívám-li se do regálů v marketech, tak se to tam žlutí ostošest. Golden Delicious je stále nejprodávanější odrůda. Gold Bohemia je u nás nejvyhledávanější žluté... celý příspěvek >
Rubín, 29.12.2013
Mutace samozřejmě v genech zakódována je  (kde jinde taky), ostatně to, co zmutovalo, jsou právě geny.  Zmutované geny ovšem nemají záruku, že nemohou mutovat dál (anebo nazpátky), což se u Bohemií, jak vidno, ... celý příspěvek >
Rubín, 28.12.2013
Potomků Bohemie je víc. Jestli se objeví zvratné muitace i u nich, to asi ukáže čas. Asi by se jednalo jen o variety barvy, jiné plodové znaky Rubínů jsou, zdá se, geneticky stabilní.
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 27.12.2013
JIstěže zakrytím a zamazáním rány ničemu neublížíte, ale důležitější je, aby voda mohla odtéct a aby bylo místo zlomení znehybněné.  Zůstal-li kus neporušeného dřeva s kůrou, jak je vidět na předešlém obrázku, rána se časem zacelí, i když třeba... celý příspěvek >
Nove odrody Sliviek, 27.12.2013
Což o to, ale kde je vzít??
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 27.12.2013
Sroste to v pohodě.    Já budu asi jediným kacířem, co   bude radit nesnižovat korunu. Strom stojí těsně u záhonů a jediná možnost, jak se pod ně bezpečně a bez námahy dostat, je dostatečně vysoký kmínek. Taky si uvědomme, že koruna... celý příspěvek >
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 27.12.2013
Řekl bych - hodí se na šlechtění. Být šlechtitelem, tak vezmu Jojo a budu ho křížít a křížit... Dřív nebo později musí vyjít v potomstvu odrůda lahodné chuti a zděděnou imunitou vůči PPV. Podobně na tom bylo před lety jablko Jolana. K jídlu nic moc,... celý příspěvek >
Broskyno Marhula, 26.12.2013
Na ty nové švestky jsem velmi zvědavý, ale od mezidruhových kříženců nic velkého nečekám. Chuť meruněk i broskví je jedinečná,  jejich směs už méně. Alespoň pokud mohu posoudit podle míchaného kompotu z obojího ovoce, který není nic moc.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika