|
Příspěvky uživatele - 102.201
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak naložit maso na uzení, 5.1.2014 1. Nemá cenu nechat maso viset dva dny. Proč?
2. Nemá smysl nakládat maso na 6 týdnů. Stačí tři.
3. Nemá smysl udit maso 4 dny, pokud je zavařujete. Na zavařování stačí udit 1-3 hodiny.
Ad1 Čerstvé maso je vždy třeba nechat odvěsit. Jednak... celý příspěvek > |  | Jabloň Fenix, 5.1.2014 Fenixů bylo jen pár. Ve sklepě jsem je zatím nehledal. Novým odrůdám nerezistentním proti strupovitosti nehodlám dávat na zahradě prostor.
|  |
|  | Boscova lahvice, 5.1.2014 Nevíém jak popsat - jako hruška. Mně zaujala spíš mimořádnou plodností a slušně velkými plody na obsypané větvi. |  | Podnož ze semen okrasné jabloně, 4.1.2014 Afionita bude asi dobrá, ovšem vzrůstnost, odolnost a jiné vlastnosti nepředvídatelné. |  | Štafle na svažitý pozemek, 4.1.2014 Ten žebřík, s kterým nejsem, moc spokojený, je vybaven na stojné straně bazální tyčí delší než rozteč stojek, takže se neboří ani v měkké půdě. To ale taky není výhoda. Dřív jsem ve svahu s výhodou využil cíleného zapíchnutí jedné stojky ve svahu... celý příspěvek > |  | Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 29.12.2013 Snahou supermarketů je naučit lidi kupovat a jíst odrůdy, které se u nás nedají dobře pěstovat a tedy se neprodávají stromky. Snadněji pak za ně můžou chtít po zákaznících 60 Kč za kilo než za odrůdu, které má soused plný strom. |  | Náhrada za Idared, 29.12.2013 Na předky se nemůžete ohlížet. Golden má geny skoro všude - Rubín, Jonagold a všechny jejich mutace, Red Delicious zase v Kids Orange a Glosteru hořkost zcela ztratil. První úroda Starkresy ale příliš nepřesvědčila (malé plody).
|  | Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 29.12.2013 Mně se zdá, že žlutoplodé odrůdy jsou tržně úspěšné a u konzumentů oblíbené. Ostatně podívám-li se do regálů v marketech, tak se to tam žlutí ostošest. Golden Delicious je stále nejprodávanější odrůda. Gold Bohemia je u nás nejvyhledávanější žluté... celý příspěvek > |  | Rubín, 29.12.2013 Mutace samozřejmě v genech zakódována je (kde jinde taky), ostatně to, co zmutovalo, jsou právě geny. Zmutované geny ovšem nemají záruku, že nemohou mutovat dál (anebo nazpátky), což se u Bohemií, jak vidno, ... celý příspěvek > |  | Rubín, 28.12.2013 Potomků Bohemie je víc. Jestli se objeví zvratné muitace i u nich, to asi ukáže čas. Asi by se jednalo jen o variety barvy, jiné plodové znaky Rubínů jsou, zdá se, geneticky stabilní. |  |
|  | Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 27.12.2013 JIstěže zakrytím a zamazáním rány ničemu neublížíte, ale důležitější je, aby voda mohla odtéct a aby bylo místo zlomení znehybněné. Zůstal-li kus neporušeného dřeva s kůrou, jak je vidět na předešlém obrázku, rána se časem zacelí, i když třeba... celý příspěvek > |  | Nove odrody Sliviek, 27.12.2013 Což o to, ale kde je vzít??
|  | Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 27.12.2013 Sroste to v pohodě.
Já budu asi jediným kacířem, co bude radit nesnižovat korunu. Strom stojí těsně u záhonů a jediná možnost, jak se pod ně bezpečně a bez námahy dostat, je dostatečně vysoký kmínek. Taky si uvědomme, že koruna... celý příspěvek > |  | Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 27.12.2013 Řekl bych - hodí se na šlechtění. Být šlechtitelem, tak vezmu Jojo a budu ho křížít a křížit... Dřív nebo později musí vyjít v potomstvu odrůda lahodné chuti a zděděnou imunitou vůči PPV. Podobně na tom bylo před lety jablko Jolana. K jídlu nic moc,... celý příspěvek > |  | Broskyno Marhula, 26.12.2013 Na ty nové švestky jsem velmi zvědavý, ale od mezidruhových kříženců nic velkého nečekám. Chuť meruněk i broskví je jedinečná, jejich směs už méně. Alespoň pokud mohu posoudit podle míchaného kompotu z obojího ovoce, který není nic moc. |  |
 |
|
|
|